Każdy Uczestnik otrzymał dodatkowe materiały (m.in. płytę DVD z nagraniem Zjazdu 2010), warte parę stów
zapromowaliśmy siebie i nasze firmy
spędziliśmy doskonały dzień!!!
Nie będę zanudzał Cię detalami. Podam Ci tylko najważniejsze konkrety.
Skąd pomysł na Zjazd Forum?
Zjazd Forum e-biznesowego jest potrzebą jego Uczestników. Rozmawiamy na Forum, pomagamy sobie, poznajemy się. Wiele osób czuje jednak
niedosyt. Zaistaniała potrzeba osobistego spotkania się i pogadania.
Kto mógł wziąć udział w Zjeździe?
Zasady były proste: udział mógł wziąć każdy Uczestnik naszego Forum. Jeśli jeszcze nie masz konta na forum.ebiznesy.pl, możesz kilkoma
kliknięciami bezpłatnie założyć go tutaj.
Ile kosztował udział w Zjeździe Forum 2011?
Symboliczne 77 zł brutto. Oczywiście każdy mógł dostać FVAT. Po prostu należało wybrać odpowiednią opcję w
formularzu zapisu.
Dlaczego akurat 77 zł? W celu pokrycia kosztów spotkania: wynajem doskonałej sali, catering, materiały konferencyjne, nagrody ;-)
Dlaczego akurat Warszawa?
W 2010 roku I Zjazd Forum odbył się we Wrocławiu (możesz zobaczyć jak było). W grę wchodzą na tę imprezę główne 3 miasta: Wrocław, Warszawa i Kraków. W 2011 roku Zjazd odbył się w Warszawie, a w 2012 odbędzie się w Krakowie. Będzie sprawiedliwie. Sam jestem z Krakowa, a jak widzisz nie idę na wygodnictwo i zaczynam od innych miast ;-)
rejestracja uczestników Zjazdu-Konferencji (30 minut)
11.00 - 11.30
> Rozpoczęcie Zjazdu
> Propozycje zmian i kierunków rozwoju Forum
>
Nominacje nowych (kolejnych) Moderatorów
(30 minut)
11.30 - 12.30
Pierwszy Wykład (60 minut)
12.30 - 13.00
przerwa kawowo-zapoznawcza
(catering w czasie przerw kawowych był wliczony w cenę Zjazdu: kawa, herbata, woda, napoje,
ciastka, batoniki)
(30 minut)
13.00 - 14.00
Drugi Wykład (60 minut)
14.00 - 15.30
przerwa obiadowa
(we własnym zakresie Uczestników Zjazdu)
(90
minut)
15.30 - 16.30
Trzeci Wykład (60 minut)
16.30 - 17.00
przerwa kawowo-pogadankowa
(30 minut)
17.00 - 18.00
Czwarty Wykład (60 minut)
18.00 - 18.30
>
Dyskusja
Zjazd Forum odbył się w Centrum Konferencyjno - Kongresowym Fundacji "Polska-Wiek XXI"
adres: Warszawa, ul. Bobrowiecka 9, sala A-403 (IV piętro)
Była to sala na 150 osób. Na Zjeździe było 100 osób, aby nie było tłoku, byśmy mieli miejsce na catering i stanowiska Sponsorów / Patronów.
Jaka była tematyka wykładów?
W czasie Zjazdu robiliśmy 2 rzeczy: wspólnie się edukowaliśmy oraz poznawaliśmy, nawiązywaliśmy kontakty, promowaliśmy. Poniżej przedstawiam wykładowców, tematy wykładów i krótkie streszczenia. Możesz także zobaczyć na YouTube moje wprowadzenie.
Dobry tytuł to połowa sukcesu. No tak, ale jak taki tytuł stworzyć? Jakie elementy stosować, a jakich się wystrzegać? Czy istnieją ogólne zasady, których warto się trzymać? I dlaczego te najbardziej magnetyzujące klientów tytuły mogą niekiedy… wyrządzić ogromne szkody? To wszystko zdradził Maciej Dutko, autor książki "Copywriting internetowy" i szkoleniowiec, który tworzenia dobrych tekstów nauczył już 3 tysiące sprzedawców Allegro.
Jeśli myślisz, że tzw. popup to już zapomniana, nielubiana i nieskuteczna forma reklamy, to...
zmienisz zdanie po moim wykładzie. Pokażę Ci popupy, które budują mój biznes. Spora część z moich 43000 Czytelników trafiła na moje listy adresowe właśnie przez popup. Ale to nie wszystko: pokażę Ci nową erę tej formy reklamy! Popup w pełni konfigurowalny, w zasadzie bez żadnych ograniczeń. A jego zastosowania wychodzą o wiele dalej, niż tylko zbieranie adresów mailowych... Zapraszam Cię na wykład!
Pod koniec 2010 roku w Warszawie
miało miejsce niezwykłe wydarzenie: 2-dniowe szkolenie z zarabiania w Internecie. "Co w tym niezwykłego?" - spytasz. Odpowiem w 3 punktach: 1) Piotr Michalak sprzedał to szkolenie na rekordową kwotę ponad 125 000 zł netto. 2) Było to pierwsze i być może jedyne szkolenie Piotra w ogóle (na żywo). 3) Piotr na szkoleniu zdradził, jak prowadzić Strategię Przywództwa i nie martwić się o klientów (bo sami się pojawią). Jeśli chcesz wysłuchać godzinnego wykładu Piotra Michalaka, musisz być 10 kwietnia w Warszawie.
Dostaniesz odpowiedzi na pytania: jak wykorzystać aukcje do skutecznego promowania Twojej firmy i osoby?
Jak przekierować wartościowy ruch na strony Twojego sklepu, kreować wizerunek eksperta i utrzymać pozytywne relacje z Klientami. Krzysiek Rdzeń ma olbrzymie doświadczenie w e-handlu: stworzył sklepy, których obroty były liczone w milionach złotych. Skorzystaj z jego doświadczenia, które będzie przekazywał w Warszawie.
Co należało przywieźć na Zjazd?
Teoretycznie nic nie musiałeś przywozić. A praktycznie najlepiej przywieźć:
Plik minimum 100 wizytówek - aby dać się poznać i zapamiętać przez innych Uczestników Zjazdu
Ulotki firmowe, gadżety reklamowe czy co tam każdy uważał - była szansa rozdać te materiały na miejscu - był osobny stół na takie materiały
Przygotowałem dla każdego Uczestnika Zjazdu torbę z logotypem Forum z kilkoma drobiazgami (choć "drobiazgi" to chyba złe słowo ;-). Uczestnicy dostali m.in. nagranie 4 wykładów ze Zjazdu Forum 2010 wydane w wersji pudełkowej na DVD.
Utworzyłem po prawej stronie listę Uczestników Zjazdu (używam nicków z forum).
Kto ma avatar na Forum, to ma zdjęcie.
Jak widzisz, Zjazd zorganizowałem, że tak powiem, charytatywnie. Czyli nie zarabiałem na nim. Przeciwnie: jeśli by zebrało się
mniej niż 70 osób, musiałbym dopłacić do Zjazdu. Jak widzisz, tylko ja tu ryzykuję ;-)
Dzień wcześniej, w sobotę (9 kwietnia), również w Warszawie (w tym samym budynku) zorganizowałem pierwszą edycję szkolenia z Maćkiem Dutko o pomysłach na dochodowe ebiznesy.
I co teraz?
Do zobaczenia 8, 15 lub 22 kwietnia 2012 w Krakowie !!!
Paweł 'krzywy' Krzyworączka założyciel i admin Forum.ebiznesy.pl