Rok założenia: 2008Kontakt
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

racja

Postprzez vanda
napisane: 29 Sty 2012, o 18:10

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Też mam rodzinę, która działa w MLM. Jednakże nie zgodziłem się by mnie wpisali pod siebie bo nie chcę napędzać im biznesu.

Awatar użytkownika
vanda

Nie masz czasu na biznes?

Postprzez marek_makaron_makarewicz
napisane: 29 Sty 2012, o 23:03

arve_lek napisał(a):Zarabiałbym znacznie więcej gdybym miał czas.

Bez sensu, przecież ten biznes jest po to, żeby mieć czas 8-)

Awatar użytkownika
marek_makaron_makarewicz

eb

Postprzez vanda
napisane: 4 Lut 2012, o 15:52

marek_makaron_makarewicz napisał(a):
arve_lek napisał(a):Zarabiałbym znacznie więcej gdybym miał czas.

Bez sensu, przecież ten biznes jest po to, żeby mieć czas 8-)

Większość ma normalną pracę, a e-biznesem zajmuje się po godzinach.

Awatar użytkownika
vanda

MLM a Piramidy!

Postprzez Artur Hirth
napisane: 4 Kwi 2012, o 18:32

Chłopaki, wyjaśnimy to raz i porządnie.
Nie jestem księgowym, wielkim biznesmenem, czy jakiś tam naukowym geniuszem...
Ale nie uważam siebie, za jakiegoś debila i poprawcie mnie jak źle rozumuje!

Po 1. Piramida Finansowa, jako taka znana i nielegalna, to wyciąganie kasy od ludzi, za nic, co za tym idzie, nie ma produktu, usługi - jest branie kasy od ludzi. Praktycznie nie ma biznesu w obrocie i dlatego jak złotówki idą w górę, to można w każdym momencie przerwać nie tracąc nic. Dlatego jest nie legalna.

Po 2. MLM różni się tym, że przedstawia prawdziwy system partnerski, połączony z marketingiem i sprzedażą produktu zużywalnego.
Każdy biznesmen chyba przyzna mi racje, że budowa fabryki, badań i budowa marki jakiegoś produktu, to kosztowna i ciężka praca. Więc byłoby głupotą, tworzyć markę, tylko po to by się nachapać i uciec. Po za tym, tu ludzie nic nie tracą, bo kupują produkt, korzystają z niego, a cała inwestycja, to praca. To jak polecić komuś perfum, stronę internetową, dostawce Internetu, filmu, czy muzy.

Po 3. Większość na tym forum, wie, czym jest E Biznes i Internet, wie, że budowanie swojej marki w tak potężnych mediach, to długi i ciężki okres. Więc logiczne pytanie, czy ktoś by budował swoją markę ze swoim zdjęciem, imieniem i nazwiskiem pół roku, tylko po to by naciągać ludzi? Raczej nie, choć zdarzają się czasami jakieś pajace.

Po 4. Są firmy, MLM, które istnieją ponad 5 lat w Polsce, za granicą pewnie więcej. Czy w ciągu 5lat przekrętu, nie znaleźliby się ludzie, którzy by pisali o tym, że są oszukani? (Np. zbudowałem strukturę z 200ludzi i nie zarobiłem) Logicznie myśląc, jeśli firma by się skupiała na oszukiwaniu ludzi, to tak czy siak, by się wydało, sposobem szept-owym.

Po 5. System piramidy, to typowy system władzy czy biznesu. Kościoła, Rządu, Wojska, czy Firmy typowej. Taki system był od zawsze, zawsze jest góra, pod nim kilku, którzy mają pod sobą kilkudziesięciu, a ci kilkuset. Inaczej ciężko by było prowadzić wielki biznes.

Po 6. Chcecie czy nie, do każdej branży trzeba zaangażowania, talentu, czy inaczej trzeba traktować pracę, jako Pasje. Nie istotne czy to lekarz, biznesmen, sportowiec, aktor, hydraulik czy Mark-eter. Jednym się udaje osiągnąć sukces, innym nie. Jeśli w duszy ktoś nie lubi danej pracy, to się nie będzie przykładać, a od tego zależą wyniki.
Głupie przykłady w życiu, ja np. gram w gry w sieci, prowadzę Gildie ze 100 osób. Gild jest mnóstwo i są o wiele lepsze, więc trzeba walczyć o graczy, wielu próbuje założyć gildie, ale jednym taka Gildia trzyma się, innym się rozpada. Albo przykład z imprezą, jedni mało inwestują, małą robią reklamę i mają mnóstwo ludzi na imprezie, inni jakby się nie starali, to ciężko im rozkręcić i zdobyć ludzi. Tak jak w każdej rzeczy jaką robimy, w szkole czy w pracy, w zabawie czy w rodzinie, zawsze otrzymujemy takie wyniki, na jakie sobie zapracowaliśmy.

To tyle, więcej można się dowiedzieć na moim blogu :dance:

Może się mylę, ale wydaje się mi, że to logiczne.

Awatar użytkownika
Artur Hirth

Miejscowość: Połczyno

Poprzednia

Wróć do Zarabianie w Sieci