Dziś kupiłem dwie domeny na przehandlowanie - chcę zobaczyć czy to opłacalny interes.
Przypadkiem udało mi się wykupić domenę www.darmowa-bramka-sms.pl, chociaż te kończące się na .info i .com, były już zajęte. Zobaczę czy uda mi się coś zarobić.
Ta co podałem chyba jest warta więcej jak 10zł...
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jest warta dokładnie tyle ile będą chcieli za nią dać potencjalni kupujący...
Daj znać jak poszedł handel
Pozdrawiam
Wojtek
Daj znać jak poszedł handel
Pozdrawiam
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 293
Na dobrych domenach da się jeszcze zarobić, ale to już nie do co kilka lat temu ....
- miloszgadz
Tylko pytanie czy warto sprzedawać. Zobacz ile zapytań jest na frazę darmowa bramka sms...
Osobiście wolałbym postawić niewielki serwis między innymi z bramką sms - a skrypty łatwo znaleźć, dołożyć coś o telefonii GSM i wrzucić na to reklamy adsense - jeśli postawisz na darmowym hostingu (np tym co mam w stopce) to jedyny koszt jaki ponosisz to utrzymanie tej domeny.
Wypozycjonować taką domenę z serwisem i później możesz zdecydować - albo dorzucić sklep internetowy (co stoi na przeszkodzie żeby taki sklep internetowy "wynająć" komuś kto handluje akcesoriami do telefonów w realu) i rozwijać serwis (forum, ogłoszenia kupię sprzedam) albo sprzedać razem ze stroną.
Wojtek
Osobiście wolałbym postawić niewielki serwis między innymi z bramką sms - a skrypty łatwo znaleźć, dołożyć coś o telefonii GSM i wrzucić na to reklamy adsense - jeśli postawisz na darmowym hostingu (np tym co mam w stopce) to jedyny koszt jaki ponosisz to utrzymanie tej domeny.
Wypozycjonować taką domenę z serwisem i później możesz zdecydować - albo dorzucić sklep internetowy (co stoi na przeszkodzie żeby taki sklep internetowy "wynająć" komuś kto handluje akcesoriami do telefonów w realu) i rozwijać serwis (forum, ogłoszenia kupię sprzedam) albo sprzedać razem ze stroną.
Wojtek
-

Przyznam się, że myślałem czy nie założyć tej strony - i chyba tak zrobię. Zapytań na tą frazę z tego co widzę, w miesiącu jest ponad 800 tysięcy.
Tylko kurcze uczyć się teraz muszę
Ale jak się przyłożę to stronkę zrobię w jeden wieczór. W same ferie zrobiłem trzy.
Domenę chyba ktoś po prostu zapomniał przedłużyć...
Tylko kurcze uczyć się teraz muszę
Domenę chyba ktoś po prostu zapomniał przedłużyć...
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
Hehe, gratuluję
Bez myślników była już zajęta ?
Byłaby więcej warta
P.S. Ma już całkiem ładną historię:
http://web.archive.org/web/*/http://dar ... mka-sms.pl
Bez myślników była już zajęta ?
Byłaby więcej warta
P.S. Ma już całkiem ładną historię:
http://web.archive.org/web/*/http://dar ... mka-sms.pl
- Konsultant FM Group
Heh właśnie też chciałem podesłać tego linka 
Widać po ostatniej odsłonie, że tylko była zaparkowana w sedo. Widocznie ktoś nie potrafił wykorzystać potencjału tej domeny. Albo ją olał albo zapomniał opłacić.
Widać po ostatniej odsłonie, że tylko była zaparkowana w sedo. Widocznie ktoś nie potrafił wykorzystać potencjału tej domeny. Albo ją olał albo zapomniał opłacić.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Również wydaje mi się że warto wykupując domenę warto w tej w chwili rozejrzeć się za tym aby spróbować wypromować stronkę. Jeśli się nie uda sprzedać cały serwis. Pozdrawiam i udanych łowów domen
-

emesz - Posty: 38
Skorzystałem z linka swirus71 i założyłem konto na darmowym serwerze.
Darmowa bramka sms - jak widać strona już śmiga (narazie jest sam szablon)
Skorzystałem z darmowego szablonu, który trochę przerobiłem -to znaczy zrobiłem zdjęcie swojego telefonu i mojej ręki. Następnie wyciąłem tło i logo gotowe!
Teraz muszę tylko systematycznie uzupełniać stronę i może coś z tego wyjdzie - pożyjemy zobaczymy... Będę starał się systematycznie ją rozwijać.
Jak macie jakieś pomysły i uwagi to proszę pisać - wszystkie sugestie są mile widziane
Teraz muszę tylko systematycznie uzupełniać stronę i może coś z tego wyjdzie - pożyjemy zobaczymy... Będę starał się systematycznie ją rozwijać.
Jak macie jakieś pomysły i uwagi to proszę pisać - wszystkie sugestie są mile widziane
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
Mam pomysł - nazwy plików z grafiką niech zawierają słowa kluczowe, i podobnie opisy alt do obrazków 

-

13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-