Witam, prowadzę własnego bloga, który ma już bardzo przyzwoitą liczbę odwiedzających. Naszła mnie myśl, że można na tym jakoś zarobić i pomyślałem, że mógłbym co jakiś czas zorganizować konkurs z jakąś książką do wygrania lub coś w tym stylu i tu biorę pod uwagę płatne smsy, bo nie wiem czy ktoś będzie chciał się bawić w coś takiego jak przelewanie kasy z odpowiedzią w tytule.
Teraz moje pytanie czy uważacie, że taki pomysł ma sens, a jeśli tak, to w jaki sposób zorganizować te smsy?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co dokładnie masz na myśli pisząc "konkurs"?
Chciałbyś żeby ludzie wysyłali smsy i ktoś z nich wylosuje/wygra książkę? Nie przejdzie
- ludzie z reguły nie biorą udziału w płatnych konkursach.
Najlepiej podaj więcej szczegółów - link do bloga i jak dokładnie miałby ten konkurs wyglądać.
Alu musisz wiedzieć, że BARDZO TRUDNO "wyciągnąć" kasę bezpośrednio z prowadzenia bloga.
Chciałbyś żeby ludzie wysyłali smsy i ktoś z nich wylosuje/wygra książkę? Nie przejdzie
Najlepiej podaj więcej szczegółów - link do bloga i jak dokładnie miałby ten konkurs wyglądać.
Alu musisz wiedzieć, że BARDZO TRUDNO "wyciągnąć" kasę bezpośrednio z prowadzenia bloga.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Po pierwsze podaj statystyki odwiedzin.. Po drugie każdy konkurs w którym nie ma pełnej losowości, do tego z tego co pamiętam jeśli jest płatny, musi być załatwiony w Urzędzie Celnym, z powołaniem komisji włącznie.. Po trzecie na blogu dobrze sprawdzają się tematycznie dopasowane Programy Partnerskie, z których wcale nie tak ciężko wyciągnąć pewien dochód.. Wszystko zależy oczywiście od popularności bloga..
-

Artur Smolicki - Posty: 211
dużo osób korzysta z takich smsów, mysle, ze ma to sens, jest wiele firm które pomogą ci coś takiego zorganizować i wyjaśnić ewentualne wątpliwości np Justpay
- kpastisz
Warto jednak sprawdzić ile z takiego smsa zostaje dla Ciebie.
Tu niestety nie jest różowo.
Tu niestety nie jest różowo.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Weź lepiej zacznij normalny biznes - będzie bardziej dochodowy i dużo więcej frajdy z nim.
Musisz wyzbyć się mentalności "jak sprawić by milion osób dało mi złotówkę za nic", a przejść na "w jaki sposób mogę dać milionowi osób wiedzę wartą 100 złotych, aby mi za to dali 1 zł".
Zacznij od budowania na blogu listy, potem zrób jakąś prostą ankietę w stylu "Jaka jest jedna rzecz która najbardziej Cię interesuje w .....(twoja nisza)", potem analizujesz odpowiedzi i na tej podstawie robisz pierwszy produkt, a potem z górki
Powodzenia, bo to świetna sprawa.
Szymon Zeifert
Musisz wyzbyć się mentalności "jak sprawić by milion osób dało mi złotówkę za nic", a przejść na "w jaki sposób mogę dać milionowi osób wiedzę wartą 100 złotych, aby mi za to dali 1 zł".
Zacznij od budowania na blogu listy, potem zrób jakąś prostą ankietę w stylu "Jaka jest jedna rzecz która najbardziej Cię interesuje w .....(twoja nisza)", potem analizujesz odpowiedzi i na tej podstawie robisz pierwszy produkt, a potem z górki
Powodzenia, bo to świetna sprawa.
Szymon Zeifert
-

Szymon Zeifert - Posty: 68
Kilka sposobów zarobkowania na blogu jest, no ale wiadomo, że wszystko zależy od tego jak jest popularny, jakie ma staty. Możesz do niego podpiąć oczywiście smsy premium, ale zamiast bawić się w takie cuda z których niewiele zostaje dla Ciebie można by pomyśleć o AdSense albo jakichś banerkach reklamowych. Zawsze możesz dać ogłoszenie na specjalistycznych forach, że przyjmiesz baner/linki na bloga. To jest dość dobra opcja, jeśli jeszcze masz wysoki Page Rank to chętnych na pewno nie braknie 
-

Romeo - Posty: 30
SMS Premium są świetnym uzupełnieniem "tradycyjnych" form zarabiania na blogu 
Niestety jednak nie zastąpią ich całkowicie. Zamiast konkursu, możesz dać np. płatny dostęp do treści. Oczywiście nie wszystkich, ale tych które są najbardziej wartościowe i zachęcać do zakupu dostępu. Konkursów, szczerze mówiąc, jeszcze nie organizowałem i nie kusi mnie żeby organizować. Za dużo zabawy
P.S.
Polecam swój kurs "Marketing mobilny w służbie bloggerom" - http://marketing-mobilny.michalfutera.pl
Niestety jednak nie zastąpią ich całkowicie. Zamiast konkursu, możesz dać np. płatny dostęp do treści. Oczywiście nie wszystkich, ale tych które są najbardziej wartościowe i zachęcać do zakupu dostępu. Konkursów, szczerze mówiąc, jeszcze nie organizowałem i nie kusi mnie żeby organizować. Za dużo zabawy
P.S.
Polecam swój kurs "Marketing mobilny w służbie bloggerom" - http://marketing-mobilny.michalfutera.pl
-

dragon86 - Posty: 44
- Miejscowość: Tarnów
jakie strony polecacie do założenia i prowadzenia bloga?
Brak nowych pomysłów na e-biznes? Spróbuj czegoś innowacyjnego!
Zainteresowane osoby zapraszam do odwiedzenia strony o ciekawym pomyśle na e-biznes, gdzie można uzyskać szczegółowe informacje i porady. Inwestujesz jedynie swój wolny czas w zależności od potencjalnego zysku jaki chcesz osiągnąć!
Zainteresowane osoby zapraszam do odwiedzenia strony o ciekawym pomyśle na e-biznes, gdzie można uzyskać szczegółowe informacje i porady. Inwestujesz jedynie swój wolny czas w zależności od potencjalnego zysku jaki chcesz osiągnąć!
- mariusz21zs
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-