Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Więc wartość takiego serwisu jest znikoma, nie można panować nad ewentualnym szkalowaniem konkurencji. Chyba, że rzeczywiście przeprowadza się jakąś weryfikację użytkowników.
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ostatnio znalazłam w Internecie stronę z listą oszustów. Chciałabym i z Wami się nią podzielić i ustrzec od stania się ofiarą jakiejkolwiek nieuczciwej firmy. Zajrzyjcie na www.dodajoszusta.pl . Jeśli zostaliście oszukani, dodajcie firmę. Chrońmy się nawzajem !
- Misiaczek1412
- Posty: 4
- Rejestracja: 09 Cze 2010
Ciekawi mnie tylko jak (i czy) weryfikują takie ogłoszenia, bo przecież można napisać takie info o każdym.
- Tomasz Chrobak
- Posty: 155
- Rejestracja: 16 Cze 2011
- Miejscowość: Małopolska
Strona ciekawa, ale bardzo szybko może stać się miejscem, w którym firmy będą oczerniały swoją konkurencję. Jeżeli do tego dojdzie, prędzej czy później, ktoś poda właściciela strony do sądu.
-

Maciek 'morph' Nowowiejski - Posty: 31
- Rejestracja: 28 Cze 2011
- Miejscowość: Białystok
Tego typu inicjatywy są bardzo dobre.
Administrator serwisu nie może brać odpowiedzialności za słowa użytkowników, to też pozwanie go nie będzie miało podstawy prawnej, z niby jakiego paragrafu miałoby się to odbyć?
ktoś poda właściciela strony do sądu
Administrator serwisu nie może brać odpowiedzialności za słowa użytkowników, to też pozwanie go nie będzie miało podstawy prawnej, z niby jakiego paragrafu miałoby się to odbyć?
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Rejestracja: 03 Cze 2010
- Miejscowość: Myszków
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Administrator serwisu nie może brać odpowiedzialności za słowa użytkowników, to też pozwanie go nie będzie miało podstawy prawnej, z niby jakiego paragrafu miałoby się to odbyć?
Więc wartość takiego serwisu jest znikoma, nie można panować nad ewentualnym szkalowaniem konkurencji. Chyba, że rzeczywiście przeprowadza się jakąś weryfikację użytkowników.
- Kristofferson
- Posty: 33
- Rejestracja: 03 Sie 2011
- snaki
- Posty: 41
- Rejestracja: 16 Paź 2011
Moim zdaniem tam jest duże pole do nadużyć ktoś kogoś nie lubi wpisze głupoty , ktoś komuś zazdrości , ktoś będzie się wygłupiał a jeszcze jeden może być z konkurencji , brak weryfikacji informacji co powoduje że są nie wiarygodne i traktowane z przymrożeniem oka .To że administrator forum sobie napisał że za nic nie odpowiada bo jest administratorem nic nie znaczy musi wyszczególnić co jest zakazane z jakiego paragrafu co komu grozi za np. kłamanie w przeciwnym wypadku może się ktoś nie wypłacić .Kłania się kodeks karny i cywilny z tych dwóch były by podstawy do oskarżeń , takiego czegoś nie można pisać publicznie oszuści też mają swoje prawa , to co tam pisze nadaje się do prokuratury w zależności od regionu w którym ktoś mieszka .Bardziej miało by to sens gdyby połączyć sprawy ludzi do wniosków zbiorowych z forum prawnym w którym prawnicy z chęcią podejmą się pożądanej przez pokrzywdzonych zemsty im więcej pokrzywdzonych tym mniejsze koszty jakie poniosą na adwokata gdyż się złożą a i tak zostaną im zwrócone gdyż jak tylu ludzi idzie do sądu to przeważnie mają duże szanse na wygraną .
- Drako23
- Posty: 64
- Rejestracja: 09 Gru 2011
"Portal oparty jest na zasadach swobody wypowiedzi i ochrony praw konsumentów, które to wartości stanowią podstawę europejskiego porządku prawnego i świadomego społeczeństwa obywatelskiego; nie jest zaś zamiarem pomysłodawców Portalu naruszanie dobrego imienia i innych praw osób trzecich."
"Pojęcie „oszust” używane w Serwisie... nie może być nigdy utożsamiane jedynie z osobą, która została skazana prawomocnym wyrokiem sądowym za oszustwo z art. 286 kodeksu karnego. Ma ono znaczenie potoczne, a nie prawne i oznacza osobę – uczestnika obrotu, która dopuszcza się nieuczciwych lub nierzetelnych (zdaniem Użytkownika) zachowań lub jest za nie w inny sposób odpowiedzialna."
Usługodawcą (prowadzącym Serwis) jest:
SAWEDRA Ltd.
95 Wilton Road, Suite 3,
London (SW1V 1BZ) United Kingdom
6. Usługodawca nie prowadzi działalności gospodarczej, a Usługi świadczy bez związku z tą działalnością, Serwis ma charakter działalności społecznej. w celach podanych wyżej.
............. Ogólnie regulamin wygląda ciekawie
... aż ciekawe czy spełnia to swoją rolę. Ja widzę tam sporą furtkę jednak do nadużyć.
"Pojęcie „oszust” używane w Serwisie... nie może być nigdy utożsamiane jedynie z osobą, która została skazana prawomocnym wyrokiem sądowym za oszustwo z art. 286 kodeksu karnego. Ma ono znaczenie potoczne, a nie prawne i oznacza osobę – uczestnika obrotu, która dopuszcza się nieuczciwych lub nierzetelnych (zdaniem Użytkownika) zachowań lub jest za nie w inny sposób odpowiedzialna."
Usługodawcą (prowadzącym Serwis) jest:
SAWEDRA Ltd.
95 Wilton Road, Suite 3,
London (SW1V 1BZ) United Kingdom
6. Usługodawca nie prowadzi działalności gospodarczej, a Usługi świadczy bez związku z tą działalnością, Serwis ma charakter działalności społecznej. w celach podanych wyżej.
............. Ogólnie regulamin wygląda ciekawie
... aż ciekawe czy spełnia to swoją rolę. Ja widzę tam sporą furtkę jednak do nadużyć.- rachman
- Posty: 51
- Rejestracja: 12 Paź 2011
Jakiś rok temu ten serwis był wystawiony na allegro. Nie pamiętam czy ktoś go kupił, ale cena oscylowała w granicach 7 tysięcy.
Od tamtego czasu "oszustów" przybyło znacznie.
Wydaje mi się, że pomysł "chwycił", a cały serwis rozwija się całkiem szybko.
Od tamtego czasu "oszustów" przybyło znacznie.
Wydaje mi się, że pomysł "chwycił", a cały serwis rozwija się całkiem szybko.
-

Grzegorz Szymański - Posty: 15
- Rejestracja: 14 Gru 2011
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość













