Rok założenia: 2008Kontakt
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Kto tam czytał regulamin

Postprzez Drako23
napisane: 18 Gru 2011, o 21:13

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja to widzę w czarnych kolorach już nie dla admina bo się w regulaminie zabezpieczył ale dla ludzi którzy go nie czytali i w nerwach czując się anonimowo piszą co im do głowy przyjdzie prawdopodobnie bez żadnych dowodów na swoje słowa , oszuści tak oszukują że ich przeważnie nie ma .Za jakiś czas wejdzie któryś z nich na ta stronkę jak się rozrośnie i zobaczą że ktoś ich oczernia , zgłoszą to do sądu jako pomówienie i jeszcze pokrzywdzeni będą musieli im płacić za swoje emocje , nie trzeb być prorokiem żeby takie coś przewidzieć to dość realne zagrożenie .Myślę że bardziej etycznie było by jednak ludziom przypomnieć jakoś może w formie ankiety że za to co się pisze w necie też grożą konsekwencje i nie rozsądnie jest się na nie narażać , oszuści przeważnie mają dobrych adwokatów co zapewnia im przewagę .Mimo tego że to jest w regulaminie to jednak gołym okiem widać że to nie jest respektowane , w interesie admina było by jakoś ludzi upomnieć zanim będą przeklinać dzień w którym się tam zarejestrowali.

Zarabiaj na polecaniu e-booków - http://pp.zlotemysli.pl/
Drako23

dobra inicjatywa

Postprzez raulq7
napisane: 12 Sty 2012, o 01:35

Natrafiłem kiedyś na wspomniany portal. Całkiem przydatny, pozwala zorientować się czy potencjalny współpracownik jest oby naprawdę taki jak się przedstawia

raulq7

więcej szkody niż pożytku

Postprzez Joanna
napisane: 29 Lut 2012, o 12:29

Tomasz Chrobak napisał(a):Ciekawi mnie tylko jak (i czy) weryfikują takie ogłoszenia, bo przecież można napisać takie info o każdym.

Właśnie problem w tym że nie weryfikują zamieszczanych informacji i np.pracownik wyrzucony za pijaństwo w pracy pisze że jego szef jest oszustem itp. Nie przestrzegają też przepisów mówiących o ochronie danych osobowych osób fizycznych i ogólnie cały ten swój regulamin mają chyba tylko dla ściemy. Podejrzewam, że wyrządzają niekiedy większą szkodę aniżeli pożytek, szkalując również niewinnych ludzi. Zaś portal zachowuje się jak typowy brukowiec w pogoni za tanią sensacją (nie zweryfikowaną) a jedyne o co im tak na prawdę chodzi to zyski z reklam. Mam nadzieję że zajmie się nimi Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych a później Sąd bo to co robią jest poniżej wszelkich norm etycznych. Rozumiem gdy mają na kogoś dowody ale większość informacji, które się tam znajdują to zwykle oczernianie. Poza tym co to za firma która nie podaje jakiegoś konkretnego namiaru do siebie jak np nr tel czy adres? Osobiście trochę się pofatygowałam i znalazłam do nich nr swoimi źródłami. Jeśli ktoś z poszkodowanych będzie chciał do nich zadzwonić to proszę dzwonić pod ten nr. +45 27 773 654

Joanna

Admin w pogoni za sensacją

Postprzez Joanna
napisane: 29 Lut 2012, o 12:36

Drako23 napisał(a):Ja to widzę w czarnych kolorach już nie dla admina bo się w regulaminie zabezpieczył ale dla ludzi którzy go nie czytali i w nerwach czując się anonimowo piszą co im do głowy przyjdzie prawdopodobnie bez żadnych dowodów na swoje słowa , oszuści tak oszukują że ich przeważnie nie ma .Za jakiś czas wejdzie któryś z nich na ta stronkę jak się rozrośnie i zobaczą że ktoś ich oczernia , zgłoszą to do sądu jako pomówienie i jeszcze pokrzywdzeni będą musieli im płacić za swoje emocje , nie trzeb być prorokiem żeby takie coś przewidzieć to dość realne zagrożenie .Myślę że bardziej etycznie było by jednak ludziom przypomnieć jakoś może w formie ankiety że za to co się pisze w necie też grożą konsekwencje i nie rozsądnie jest się na nie narażać , oszuści przeważnie mają dobrych adwokatów co zapewnia im przewagę .Mimo tego że to jest w regulaminie to jednak gołym okiem widać że to nie jest respektowane , w interesie admina było by jakoś ludzi upomnieć zanim będą przeklinać dzień w którym się tam zarejestrowali.

Dokładnie tak admin w pogoni za sensacją i kolejnymi reklamodawcami a "biedne ludki" którzy w emocjach wypisują różne rzeczy będą płacić grubą kasę w sądzie w ramach odszkodowania bo nieznajomość prawa nie zwalnia od przestrzegania go !!!

Joanna

Poprzednia

Wróć do Zarabianie w Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość