Rok założenia: 2008Kontakt
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Podatki z Google Adsense

Postprzez Cheed
napisane: 31 Mar 2009, o 13:30

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Być może przydadzą się komuś moje dwa wpisy odnośnie podatków z Google Adsense, ponieważ wiem, że bardzo dużo osób ma problem z odpowiednim ich rozliczeniem. Przypomnę, że w przypadku ujawnienia niezgłoszonych dochodów, US zabierze nam praktycznie cały zarobek. Warto się rozliczać w szczególności, gdy jest to nasze jedyne źródło dochodu i nie przekroczymy w roku podatkowym kwoty wolnej od podatku(3091zł) wtedy cały podatek zostanie nam zwrócony.

Więcej szczegółów tutaj:

Część 1 i Część 2

Awatar użytkownika
Cheed

Cheed,
Stary, świetna robota! Umiesz jasno i klarownie wytłumaczyć temat podatków. Gratuluję.
Mam jedną drobną uwagę, nie dotyczącą akurat Twoich artów na blogu: jak piszesz tu, na forum, i dajesz linki wychodzące (zewnętrzne), to dawaj odpowiednie anchory. Zresztą to samo rób u siebie na blogu. Bo chyba "Część 1" i "Część 2" to nie są jakieś super frazy, nie? Hheheheh :lol:

I jeszcze jedno. Tak super to opisałeś, że z chęcią Cię zapromuję i wyślę do mojej bazy adresowej mailing z linkami do Twoich wpisów na blogu. Interesuje Cię to? (pytanie chyba retoryczne... ;) ).
Napisz na priv, jak byś chciał być postrzegany, jakie masz sugestie to mailingu itd.

I jeszcze jedno: czy nie napisałbyś na ebiznesy.pl artykułu np. o tych podatkach od Google AdSense?
Oczywiście również z Twoim imieniem i nazwiskiem oraz linkiem do bloga 8-)

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Re: Podatki z Google Adsense

Postprzez bartekmedon
napisane: 13 Lip 2009, o 13:23

Bardzo dobra robota naprawdę ! Pamiętam jak kiedyś przeszukałem mnóstwo stron aby znaleźć jasne, konkretne i pewne informacje na ten temat i właściwie wszędzie było podobnie, ale jednak inaczej. Bardzo dobre teksty !

Awatar użytkownika
bartekmedon

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski
napisane: 5 Lut 2010, o 17:01

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):I jeszcze jedno. Tak super to opisałeś, że z chęcią Cię zapromuję i wyślę do mojej bazy adresowej mailing z linkami do Twoich wpisów na blogu. Interesuje Cię to? (pytanie chyba retoryczne... ;) ).
Napisz na priv, jak byś chciał być postrzegany, jakie masz sugestie to mailingu itd.

I jeszcze jedno: czy nie napisałbyś na ebiznesy.pl artykułu np. o tych podatkach od Google AdSense?
Oczywiście również z Twoim imieniem i nazwiskiem oraz linkiem do bloga 8-)

No i jak tam, doszliście jakoś do porozumienia ? :)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Wróć do Zarabianie w Sieci