Każdemu się nie podoba co i w jaki sposób robi (a co robi każdy wie) ale rzadko kto wie w jaki sposób można sobie z tym poradzić.
Zaczęło się to dokładnie jeszcze przed poszukiwaniem odpowiedniego programu do optymalizacji ZUS, na szkoleniach w pewnej firmie oferującej fundusze inwestycyjne oraz zabezpieczenia swoich finansów (nie będę robił reklamy).
Potem nadszedł czas na przemyślenie na co tak na prawdę idą moje składki i czy de facto w ogóle będą moje a jeśli nawet to w jakim stopniu - i tutaj zaczął się problem. Ponieważ albo ich nie dostanę (zapewne tak się stanie) lub po prostu będą na tyle niskie, że nie będę w stanie nawet egzystować za te kilkaset złotych miesięcznie.
Inwestowanie i odkładanie na przyszłość to wiadomo - ale co jeśli będę miał więcej funduszy w kieszeni ?
I tutaj znalazłem firmę, która nie dość, że legalnie obniżyła te składki to w dodatku zaczęła generować dla mnie określoną ilość gotówki, która comiesięcznie zasila moje konto.
Nie ukrywam , że przed przystąpieniem do programu nie miałem żadnych "ale" tylko po prostu kilka dobrych miesięcy przed przystąpieniem starałem się dowiedzieć wszystkich informacji na temat danej firmy oraz sposobu w jaki pracują - sprawdzając legalność rozwiązania.
Kolejnym etapem, który cały czas sukcesywnie powtarzam jest POMAGANIE innym przedsiębiorcą w obniżaniu kosztów ich firm co de facto ma dwa zastosowania:
- pomagam innym
- zarabiam godziwe pieniądze
MLM - tak jest to marketing sieciowy - inaczej system działa w takim trybie.
Wyobraź sobie, że płacisz niższy ZUS - byłbyś w stanie te pieniądze zainwestować ? albo wiesz na co mógłbyś je przeznaczyć ?
Gdybyś ... nie płacił ZUS na co przeznaczyłbyś te pieniądze ?
Gdybyś... nie płacił ZUS a dodatkowo zarabiał pieniądze poprzez ten system - byłbyś zainteresowany ?
Gdybyś ... potrzebował informacji jestem do Twojej dyspozycji.
Zapraszam do wypowiedzi , tymczasem w przygotowaniu kolejny mój sukces na rynku POLSKIM.
pozdrawiam