Witam wszystkich serdecznie,
Od dłuższego już czasu zastanawiam się nad stworzeniem produktu informacyjnego. Naoglądałem się filmów, naczytałem artykułów, kupiłem kilka szkoleń. Niby jest wszystko jasne jak znaleźć niszę, jak stworzyć produkt, jak zbudować ofertę.
Największym moim problemem jest brak pomysłu z jakiego tematu mógłbym stworzyć produkt informacyjny. Nie mam typowo żadnej pasji, aby na podstawie tej wiedzy stworzyć produkt. Interesuję się wieloma dziedzinami, ale nie mam jednej takiej w której czuję się naprawdę pewnie.
Teraz jeszcze kwestia tego, że aby stworzyć dobry wartościowy produkt to niekoniecznie trzeba być ekspertem, ale należałoby być infomarketerem. Czyli rozwiązywać konkretny problem i doświadczyć tego na własnej skórze. Ekspert jest teoretykiem, informarketer praktykiem.
Zatem pytanie. Czy ma ktoś pomysł w jaki sposób znaleźć swoje powołanie? Mówi się, że trzeba znaleźć niszę i dla niej stworzyć produkt, ale to jest bardzo trudne. Nikt w żadnym kursie nie zaznacza tego, że jest to najtrudniejsza kwestia. Przebrnięcie przez ten etap uważam, że jest bardzo ciężkie i udaje się z powodzeniem naprawdę niewielu.
Dlatego pytam kto ma sposób na to jak znaleźć swoją silną stronę i na niej zbudować biznes?
Czekam na sugestie.
Pozdrawiam,
Scorpion
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Pojęcie infomarketer także należałoby sprecyzować. Definicję tego słowa
nie znajdziemy w Wikipedii, ale moim zdaniem infomarketer nie musi
mieć umiejętności stworzenia wartościowego produktu. Infomarketer
to osoba, która zajmuję się marketingiem infoproduktu.
Tak jak napisał wyżej, Paweł.
Jeśli na prawdę nie wiesz to próbuj po kolei, w końcu będziesz musiał wpaść na swoją pasje.
To ja chyba zostanę ambasadorem
Nie ma lepszego miejsca niż internet na to, by przekonać się jak wiele rzeczy człowieka fascynuje. Nie patrz na pasję jak na coś co koniecznie musi Ci przysporzyć gotówki. Inna droga to znalezienie odpowiedzi na pytania, które często ludzie zadają, a mało kto na nie potrafi w pełni odpowiedzieć. To tak jak z Twoim przypadkiem. W chwili obecnej jesteś niszą dla kogoś, kto umiałby Ci pomóc.
15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dziwnie postawiłeś pytanie. Z reguły to szuka się niszy do swojej pasji, a nie na odwrót. Odpowiedź na Twoje pytanie jest banalnie proste. Jeśli nie wiesz co Cię kręci to próbuj po kolei z Twoich zainteresowań. Jeśli nie będziesz próbował, to nie będziesz wiedział co jest Twoją pasją i na czym masz się skoncentrować. Innego wyjścia nie widzę.
Ps. Nie rozumiem nieco Twoich pojęć. Dlaczego niby ekspert jest teoretykiem? Przecież może mieć równie dobrze spory bagaż doświadczenia.
Ps. Nie rozumiem nieco Twoich pojęć. Dlaczego niby ekspert jest teoretykiem? Przecież może mieć równie dobrze spory bagaż doświadczenia.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
scorpion napisał(a):Teraz jeszcze kwestia tego, że aby stworzyć dobry wartościowy produkt to niekoniecznie trzeba być ekspertem, ale należałoby być infomarketerem.
Pojęcie infomarketer także należałoby sprecyzować. Definicję tego słowa
nie znajdziemy w Wikipedii, ale moim zdaniem infomarketer nie musi
mieć umiejętności stworzenia wartościowego produktu. Infomarketer
to osoba, która zajmuję się marketingiem infoproduktu.
scorpion napisał(a):Czy ma ktoś pomysł w jaki sposób znaleźć swoje powołanie?
Nie wierze, że nie masz swojej pasji albo chociażby hobby.
Rób to co lubisz, będzie Ci to sprawiać przyjemność, a przy okazji zarobisz.
Tak jak napisał wyżej, Paweł.
Jeśli na prawdę nie wiesz to próbuj po kolei, w końcu będziesz musiał wpaść na swoją pasje.
- Michał Witkowski
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
To ja chyba zostanę ambasadorem
- Michał Witkowski
scorpion napisał(a):Witam wszystkich serdecznie,
Od dłuższego już czasu zastanawiam się nad stworzeniem produktu informacyjnego. Naoglądałem się filmów, naczytałem artykułów, kupiłem kilka szkoleń. Niby jest wszystko jasne jak znaleźć niszę, jak stworzyć produkt, jak zbudować ofertę.
Największym moim problemem jest brak pomysłu z jakiego tematu mógłbym stworzyć produkt informacyjny. Nie mam typowo żadnej pasji, aby na podstawie tej wiedzy stworzyć produkt. Interesuję się wieloma dziedzinami, ale nie mam jednej takiej w której czuję się naprawdę pewnie.
Nie ma lepszego miejsca niż internet na to, by przekonać się jak wiele rzeczy człowieka fascynuje. Nie patrz na pasję jak na coś co koniecznie musi Ci przysporzyć gotówki. Inna droga to znalezienie odpowiedzi na pytania, które często ludzie zadają, a mało kto na nie potrafi w pełni odpowiedzieć. To tak jak z Twoim przypadkiem. W chwili obecnej jesteś niszą dla kogoś, kto umiałby Ci pomóc.
-

Marek Biśta - Posty: 3
- Miejscowość: Athlone
Gdy nie jest się ekspertem w dziedzinie, na której chce się zarobić to zawsze można "oprzeć" się o eksperta 
- naukazarabiania_pl
Nie wiem czy ci to pomoże, ale przeczytałem w pewnej książce o bogactwie, że warto odpowiedzieć sobie na trzy pytania
(a nie na jedno jak w "chłopaki nie płaczą")
1)Co przychodzi ci łatwo a innym sprawia trudność
2)Co mógłbyś robić bez przerwy nawet jakby ci za to nie płacili
3)Jak możesz pomóc innym i się z nimi podzielić
Oczywiście to nie jest prosta sprawa. Ja praktycznie codziennie zadaje sobie te pytania i szukam rozwiązań. Natomiast pasję mam dwie, a nawet trzy i pokaże ci jak je wykorzystałem:
http://www.opcjegieldowe.com.pl/
http://www.obstawiajmy.pl/
http://www.szczesciarz.com/
Może coś ci pomoże, taką mam nadzieję.
pozdrawiam
(a nie na jedno jak w "chłopaki nie płaczą")
1)Co przychodzi ci łatwo a innym sprawia trudność
2)Co mógłbyś robić bez przerwy nawet jakby ci za to nie płacili
3)Jak możesz pomóc innym i się z nimi podzielić
Oczywiście to nie jest prosta sprawa. Ja praktycznie codziennie zadaje sobie te pytania i szukam rozwiązań. Natomiast pasję mam dwie, a nawet trzy i pokaże ci jak je wykorzystałem:
http://www.opcjegieldowe.com.pl/
http://www.obstawiajmy.pl/
http://www.szczesciarz.com/
Może coś ci pomoże, taką mam nadzieję.
pozdrawiam
- Reichelt
15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-