Witam serdecznie.
Jestem nowy może macie jakieś pomysły na E-biznes lub jak zarabiać w internecie.
Potrafię projektować strony www. Opieram je czasem o cmsy znam niektóre języki programowania.
Miałem styczność z autoresponderem.
Wiem co to domeny itp.
Więc nie jest dla mnie trudnością stworzyć jakąś stronę.
Mam kilka swoich pomysłów ale nie mam pewności ich wdrożyć no i podstawowych pieniędzy do wkładu własnego.
Nie są to jakieś wielkie pomysły które mogą przynieść dochody w postaci kilku tysięcy.
Chodzi mi o jakieś konkretne porady i zadania.
Nie obchodzi mnie teoria.
Ważne jest abym jak najmniej na początku inwestował bo nadzwyczajnie nie mam środków do inwestycji.
Może ktoś chcę zemną w jakiś sposób współpracować?
Piszcie w tym temacie lub na PW. Jakoś się dogadamy. Liczę na wasze pomysły i wasze forum Pozdrawiam.
Kuba
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Takie rzeczy tylko w Erze...
Nie można bez teorii przejść od razu do praktyki. Żeby coś robić, trzeba wiedzieć co i jak robić. Trzeba znać chociaż podstawy. Tym bardziej, że nie masz kasy na inwestycje.
Jeśli masz gotowe pomysły na biznes to zacznij od sprawdzenia potencjału (zainteresowania wśród internautów - fora, Keyword Tool itp.).
Wybierz najlepszy i działaj.
Ale mimo wszystko sugeruję trochę podstawowej wiedzy zdobyć.
Szczerze każdy by tak chciał, praktycznie nic nie inwestujesz, wpadasz bez jakiejkolwiek wiedzy na temat e-biznesu, marketingu sieciowego i masz z tego kokosy.
Dlatego ja zacząłem w Financial Freedom gdzie się uczę, uczę i jeszcze raz uczę
do tego współpracujemy z amerykańską firmą która daje możliwość zarobku i to nie małego ale oczywiście wszystko w swoim czasie nawet nie nastawiam się na szybki zarobek bo taki nie istnieje. Czytaj e-booki, ucz się od najlepszych, praktykuj a kiedyś będziesz tak dobry jak i oni.
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
bubus_s napisał(a):Nie obchodzi mnie teoria.
Ważne jest abym jak najmniej na początku inwestował bo nadzwyczajnie nie mam środków do inwestycji.
Takie rzeczy tylko w Erze...
Nie można bez teorii przejść od razu do praktyki. Żeby coś robić, trzeba wiedzieć co i jak robić. Trzeba znać chociaż podstawy. Tym bardziej, że nie masz kasy na inwestycje.
Jeśli masz gotowe pomysły na biznes to zacznij od sprawdzenia potencjału (zainteresowania wśród internautów - fora, Keyword Tool itp.).
Wybierz najlepszy i działaj.
Ale mimo wszystko sugeruję trochę podstawowej wiedzy zdobyć.
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
No tak.
Poniekąd rozumiem to działanie. Miałem na myśli wiedzy o projektowaniu stron www. Źle sprecyzowałem to co miałem na myśli.
Zapisałem się na kilka list mailinogowych.
Lecz to co w nich przychodzi jest tylko czystym obijaniem w bawełne rozbitych na kilkadziesiąt lekcji.
Mnie interesowały by informacje skuteczne jakiś wzorzec. Wiedzy takiej czysto teoretycznej o zarabianiu w internecie nie posiadam. Ale wiem że można przecież zarobić na Google Ad sense reklamy buttony, programy partnerskie ale chodzi mi coś konkretniejszego coś własnego.
Owszem jakieś tam środki na domenę znajdę czy coś ale to chcę ograniczyć praktycznie do minimum.
Mam nadzieję że ktoś podpowie mi coś lubi zarzuci jakiś może ciekawy pomysł.
Poniekąd rozumiem to działanie. Miałem na myśli wiedzy o projektowaniu stron www. Źle sprecyzowałem to co miałem na myśli.
Zapisałem się na kilka list mailinogowych.
Lecz to co w nich przychodzi jest tylko czystym obijaniem w bawełne rozbitych na kilkadziesiąt lekcji.
Mnie interesowały by informacje skuteczne jakiś wzorzec. Wiedzy takiej czysto teoretycznej o zarabianiu w internecie nie posiadam. Ale wiem że można przecież zarobić na Google Ad sense reklamy buttony, programy partnerskie ale chodzi mi coś konkretniejszego coś własnego.
Owszem jakieś tam środki na domenę znajdę czy coś ale to chcę ograniczyć praktycznie do minimum.
- bubus_s
Budowanie listy to podstawa.
Na adsense zarobisz grosze. Na PP - jeśli jesteś początkujący - to raczej też. Więc lepiej skupić się na własnych "towarach".
Reszta zależy od tego jakie to pomysły na ten biznes.
Nie chodzi o szczegóły, tylko czy to jakiś handel czymś materialnym, czy informacje, czy pośrednictwo - do wszystkich tych dziedzin musisz stosować inny marketing.
Na adsense zarobisz grosze. Na PP - jeśli jesteś początkujący - to raczej też. Więc lepiej skupić się na własnych "towarach".
Reszta zależy od tego jakie to pomysły na ten biznes.
Nie chodzi o szczegóły, tylko czy to jakiś handel czymś materialnym, czy informacje, czy pośrednictwo - do wszystkich tych dziedzin musisz stosować inny marketing.
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Co masz na myśli "własne towary"
A jak tam było by z ebookami widzę że większość ludzi podobne rzeczy robi:?
A może budowanie jakieś marki.
Z takich rzeczy się nie znam ale wykonać coś takiego potrafię.
Proszę o opinię innych userów.
Pozdrawiam
Kuba
A jak tam było by z ebookami widzę że większość ludzi podobne rzeczy robi:?
A może budowanie jakieś marki.
Z takich rzeczy się nie znam ale wykonać coś takiego potrafię.
Proszę o opinię innych userów.
Pozdrawiam
Kuba
- bubus_s
Własne towary. Mówisz, że chcesz mieć coś swojego. W takim razie musisz mieć jakieś produkty na sprzedaż. Teraz pytanie do Ciebie: co możesz zaoferować i co chcesz sprzedawać. Mogą to być rzeczy materialne lub nie (np. produkty informacyjny - sprzedajesz swoją wiedzę).
Jeśli chodzi o reklamy i PP to, żeby ładnie zarabiać musisz mieć spory ruch na stronie - czyli na początku cieniutko jest. Im większy ruch tym większa szansa, że coś sprzedasz w PP lu ktoś kliknie w reklamę itp.
Jeśli chodzi o budowanie marki to to trzeba na to dużo kasy. Jeszcze pytanie jaką markę chcesz budować? Co ona ma reprezentować? Jakie produkty sprzedaje?
Jeśli chodzi o reklamy i PP to, żeby ładnie zarabiać musisz mieć spory ruch na stronie - czyli na początku cieniutko jest. Im większy ruch tym większa szansa, że coś sprzedasz w PP lu ktoś kliknie w reklamę itp.
Jeśli chodzi o budowanie marki to to trzeba na to dużo kasy. Jeszcze pytanie jaką markę chcesz budować? Co ona ma reprezentować? Jakie produkty sprzedaje?
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
bubus_s napisał(a):Wiedzy takiej czysto teoretycznej o zarabianiu w internecie nie posiadam.
Szczerze każdy by tak chciał, praktycznie nic nie inwestujesz, wpadasz bez jakiejkolwiek wiedzy na temat e-biznesu, marketingu sieciowego i masz z tego kokosy.
Dlatego ja zacząłem w Financial Freedom gdzie się uczę, uczę i jeszcze raz uczę
- Michał Witkowski
Ja zastanawiałam się nad zarabianiem w programach partnerskich i stworzeniem dochodu pasywnego. Chciałabym umieszczać na swojej stronie linki do programów partnerskich, a konkretnie liderii i mieć procent w sprzedaży książki. Tylko nie wiem czy nie wybrałam sobie zbyt mało obleganą frazę - Trzepot skrzydeł. Ale jak to nie wypali to będę próbowała dalej. Chciałabym na programach partnerskich zarabiać około kilku tysięcy miesięcznie.
- Abigal
Jest masa sposobów na zarabianie w Internecie, ale wątpię by jakikolwiek uczynił z kogoś milionera z dnia na dzień. Jeżeli umie się zrobić stronę internetową to już jest duży plus, gdyż odpada trochę kosztów na początek. Teraz pytanie jak ma wyglądać taka strona? Są różne zasady dotyczące budowy stron w zależności od funkcji jaką mają spełniać. Radzę zapisać się na różne kursy dotyczące budowy stron internetowych, zarabiania w sieci, można poczytać trochę książek na ten temat e-biznesu. Wiedza to jedna z najcenniejszych rzeczy jaką można w życiu zdobyć, a jej odpowiednie wykorzystanie może sprawić by to życie toczyło się po naszej myśli.
- naukazarabiania_pl
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-