co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes

Witam!

Chciałbym przedstawić tutorial o zarabianiu w sieci dla początkujących oraz dla tych, którzy już coś nie coś wiedzą na ten temat. Na wstępie informuję, że nie będzie to tekst o firmach GPTR, klikaniu w reklamy, itp., ponieważ jak dla mnie jest to tylko strata czasu, a zarobki są śmieszne.

Całkiem niedawno znalazłem bardzo ciekawą stronę, na której płacą nam za wyrażanie opinii o różnych serwisach. Początkowo brzmiało to zabawnie, ale stwierdziłem, że nie zaszkodzi sprawdzić. Byłem w sumie nastawiony do tego sceptycznie, dopóki nie zarobiłem 27$ w około 30 minut. Tak, to nie błąd - 27$ w 30 minut! Natychmiast zmieniłem zdanie o tym serwisie. tym bardziej, że w ciągu tygodnia osiągnąłem minimum do wypłaty, a zatem w tydzień zarobiłem jakieś 250zł. Strona ta różni się od innych tym, że płaci całkiem niezłe sumy, za wypełnianie ankiet. I co najważniejsze, nie są to jakieś grosze, a całe dolary. Cena każdej ankiety zawiera się w przedziale od 1$-25$, ale najczęściej są to 4$. Jak łatwo się domyślić dość szybko można uzbierać pokaźną sumkę. Na razie jednak spróbujmy nie myśleć o tym jak wiele otrzymamy, lecz skupmy się na kilku krokach, które należy wykonać, zanim zaczniemy zarabiać. A zatem do dzieła.

Krok 1.

Pierwszym krokiem jest posiadanie osobistego konta bankowego, najlepiej internetowego. Do tego celu świetnie nadaje się konto w mBanku. Czemu właśnie ono? Ponieważ zarówno założenie, jak i korzystanie z niego jest całkowicie darmowe (ponosimy jedynie symboliczną opłatę 50gr za przelew, ale nie bądźmy skąpcami, za chwilę mamy tam mieć znacznie więcej :) ). Drugim atutem jest fakt, iż złożenie wniosku trwa niecałe 15 minut, a zatem bardzo krótko. Wniosek możemy złożyć pod tym adresem:

http://www.mbank.net.pl/9706

Klikamy wyślij wniosek, a następnie wypełniamy wszystkie pola. Po złożeniu wniosku w ciągu 3 dni zadzwoni do nas kurier, aby umówić się na podpisanie umowy, oraz przekazanie kodów niezbędnych do zalogowania się przez internet. Jeśli zaznaczyliśmy opcję, że chcemy kartę do bankomatu, dostaniemy ją pocztą w ciągu około 7 dni.

Krok 2.

Po złożeniu wniosku o konto w mBanku (chodzi o samo złożenie wniosku, a nie spotkanie z kurierem), musimy założyć jeszcze jedno konto, a mianowicie konto w PayPal. Po co nam ono? Otóż PayPal jest systemem przekazu pieniędzy najczęściej z jakiegoś kraju do innego (o różnej walucie). Tak jest właśnie w tym przypadku. Ponieważ nasz zarobek liczony jest w dolarach, potrzebujemy konta, na które wpłynie owa waluta, którą potem będziemy mogli zamienić na upragnione złotówki. Konto w PayPal zakładamy tutaj:

https://www.paypal.com/pl/mrb/pal=2EKV38QCCAWJS

Zarówno założenie, jak i posiadanie tego konta jest całkowicie darmowe. Jedyna opłata to prowizja naliczana od otrzymanej kwoty pieniędzy (nie są to jakieś kosmiczne sumy, więc można się tym nie przejmować). Rejestracja trwa około 10 minut. Klikamy na dole strony "Załóż konto już dziś!", a następnie pod "Konto osobiste" - Rozpocznij i wypełniamy formularz. Klikamy jeszcze na link aktywacyjny w mailu, który został do nas wysłany na adres podany w rejestracji. Od tej chwili możemy w pełni korzystać z konta.

Krok 3.

Kiedy już wykonamy wszystkie powyższe kroki, pozostaje nam już ostatni, a mianowicie założenie konta we wspomnianym przeze mnie serwisie. Nosi on nazwę A.W.Surveys, a zarejestrować tam konto możnatutaj:

http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=robomanus

Wchodzimy na stronę, klikamy "Create a free account" i wypełniamy formularz. Co najciekawsze, na start za samo założenie konta otrzymujemy 6$. Następnie logujemy się i wypełniamy wszystkie dostępne ankiety. Zarabiać można również na poleconych, otrzymujemy wówczas 1.25$ od jednego poleconego, który założy tam konto.

Myślę, że w porównaniu z polskimi serwisami reklamowymi ten jest pewną alternatywą i mam nadzieję, że ten tutorial choć trochę przybliżył wam tematykę zarabiania w sieci i niezbędnych kroków jakie trzeba przedsięwziąć, aby na poważnie myśleć o tym biznesie. Życzę powodzenia w dalszych planach i oczywiście wysokich zarobków!

Pozdrawiam
Robomanus

robomanus

Nie chciałoby mi się wypełniać ankiet, mało ambitna robota. Lepiej polecać użytkowników, tylko że 1 dolar za jedną osobą nie brzmi zachęcająco...

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Poradnik napisany pewnie koło 2007-2008 skoro figuruje tam informacje o płatności (50gr) za przelewy w mBanku ;)

Inwestycje giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy. Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310
Awatar użytkownika
Cheed

I opłata manipulacyjna przy wypłacie - 25$.

Michał Otroszczenko

Miejscowość: Warszawa

Tak jeszcze spytam z czystej ciekawości ( bo raczej zamiaru w to wchodzić nie mam), bo lepiej jest wiedziec coś, niz nie wiedzieć:
- ankiety w j. angielskim? - jak mniemam bo serwis po angielsku - co z tymi którzy nie znają tego pięknego języka?
- ile jest takich ankiet w serwisie, że można "taką" kasę naciachać? codziennie są nowe?
- piszesz o symbolicznych prowizjach, ale czemu nie podasz konkretnie? gdzieś słyszałem, że prowizje takie sięgaja nawet 30 %
( no przeciez na czyms ten bank musi zarabiać!)
- czy ten serwis jest rzeczywiście w 100% wypłacalny? nie "giną" tam zarobione kwoty? nie idą "czasem" na rozwój serwisu?
- jaki jest próg wypłaty - ile musisz uzbierać, żeby zrealizować upragniony przelew?

Odpowiedz na te pytania, to może zainteresujesz kogoś ( i zarobisz 1,25 dolca). No chyba że uprawiasz metodę jednego wpisu na kazdym forum, i idziesz dalej?

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Zarabianie poprzez ankiety

Postprzez Paweł Landzberg 18 Lut 2010, o 11:55

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Przyznam się, że kiedyś byłem zapisany do kilku tego typu polskich serwisów.

Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie da się w ten sposób nic zarobić. Po roku uzbierałem może ze 30 zł. Ankiety były przysyłane ze 2-8 razy w miesiącu. Możliwe wynagrodzenie zwykle wynosiło kilkadziesiąt groszy do max kilku zł (poniżej 5 zł). Ankiety te często były bardzo długie, nawet z pół godz czasem zajmowało wypełnienie ankiety (przy założeniu, że odpowiadamy zastanawiając się, a nie pierwsza lepsza odpowiedź). Dodatkowo trzeba było być w grupie, której poszukiwali ankietodawcy, także bardzo często po wypełnieniu tak długiej ankiety była informacja w stylu "Niestety nie zakwalifikowałeś się do grupy docelowej, dziękujemy za poświęcony czas" - rezultat: stracony czas i brak prowizji.

Można rzeczywiście pobawić się w ankiety, w celu pomocy w badaniach, czy dostosowaniu produktów, ale zarobić się na tym nie da. A jeśli chodzi o wyżej przytoczony serwis ankietowy to czytałem gdzieś, że jest felerny: oszukują tam. Poznaję ten serwis po tym drzewie.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Nie wiem jak wam? ale mi się wydaje ,że ten post został skonstruowany Tylko i Wyłącznie pod PP...

Być może się mylę i pewnie tak jest ale...
:sorry: dla mnie to :spam:

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

Ankiety

Postprzez Paweł Landzberg 19 Lut 2010, o 12:57

Tak, zgadza się, ale warto podyskutować na ten temat. Jak dla mnie wypełnianie ankiet niewiele się różni od GPTR. Może po za tym, że jest z ich wypełniania jakiś pożytek.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Witam jako debiutant na tym forum.
Też natknąłem się na tę stronę o której opisuje autor wątku.
Faktycznie, niejako z marszu można zarobić 27 $. Z tym, że na dzień dobry należy wypełnić m. innymi zestaw 7 dość długich i dość szczegółowych ankiet za 6,70 $. Ponadto przygotowanch jest do oceny - na dobry początek (marchewka :D ), 5 zestawów po dwa adresy stron na każdy. W moich zestawach bodajże 2 linki były nieaktywne, zatem nie mogłem zarobić moich 8 dolców. Wobec braku reakcji na mój email, postanowiłem wpisać w recenzji strony (tej nieaktywnej) cokolwiek, np. rererererer. gfgfgfgfgfgfg. hghghghghghghgh. Hura!!!, poszło :happy: Widać zatem, że nie jest istotne co wpiszesz :D
Odnośnie ideii zajęcia, oceniam jako ciekawe , ale...
1. Próg do wypłaty wynosi 75 $.
2. Jaka jest częstotliwość otrzymywania nowych zleceń?
Faktem jest, że obserwuję tę stronę zaledwie kilka dni, ale kolega który założył wątek zapewne jest bogatszy o doświadczenia. Proszę o odzew, czy dostałeś kolejne linki do oceny?

Pozdrawiam.
Jurek

Awatar użytkownika
Yurek

Nie ma go...

Postprzez Sebastian Nowak 3 Lip 2011, o 16:19

Yurek napisał(a):[..]ale kolega który założył wątek zapewne jest bogatszy o doświadczenia. Proszę o odzew, czy dostałeś kolejne linki do oceny?Jurek

Kolega, który założył wątek nie pojawił się tu już ani razu - pewnie liczy miliony, które zarobił na ankietach ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Wróć do Zarabianie w Sieci