Rok założenia: 2008Kontakt
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Gwarancja 2000 pln/ms. Prawdziwa?

Postprzez mariusz_ryba
napisane: 25 Lip 2011, o 16:42

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Witam.

Czy ktoś z Was domyśla się może o co chodzi z tą aukcją?
http://allegro.pl/min-539zl-zysku-tygod ... 32454.html

Bo ja prawdę mówiąc nie mam pojęcia, dlaczego już kilka osób na niej kupiło i jaki może to być sposób. Czy ktoś domniemywa o jaki rodzaj zarobku chodzi? Polecanie, sprzedaż, prowadzenie stron, pisanie artykułów?

mariusz_ryba
 
Posty: 3
Rejestracja: 25 Lip 2011


Hipnotyczna oferta :)

Postprzez marek_makaron_makarewicz
napisane: 25 Lip 2011, o 16:55

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Cokolwiek to nie jest, to oferta napisana tak, że palec się sam rwie do kliknięcia :D

Awatar użytkownika
marek_makaron_makarewicz
 
Posty: 78
Rejestracja: 03 Mar 2011

Ciekawe

Postprzez elementh
napisane: 25 Lip 2011, o 21:04

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Rzeczywiście napisana hipnotycznie :)
Komentarze gość ma też całkiem całkiem, ale co to jest 2000zł przy prawdziwym e-biznesie ;-)

Freelancer Wrocław - profesjonalne internetowe portfolio, gdzie znajduje się wykaz projektów oraz oferta od mojej skromnej osoby ;-)
Awatar użytkownika
elementh
 
Posty: 106
Rejestracja: 20 Lip 2011

re:

Postprzez tipidi
napisane: 26 Lip 2011, o 01:59

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Dwie pierwsze transakcje i jednocześnie dwa pierwsze komentarze z tej aukcji to na bank podstawieni kolesie. Kolejny durny łańcuszek... :glupek2:

tipidi
 
Posty: 4
Rejestracja: 21 Lip 2011
Miejscowość: 3m

Prostszy AdSense

Postprzez mariusz_ryba
napisane: 26 Lip 2011, o 09:27

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Co do łańcuszka, to nie byłbym wcale tego pewien. Zadałem pytanie prowadzącemu aukcję:

"Może mi Pan/i powiedzieć coś więcej na temat tego biznesu? Czy jest to coś w rodzaju programu partnerskiego albo czy trzeba coś sprzedawać?"

i otrzymałem odpowiedź:

"Jest to cos w rodzaju programu afiliacyjnego, ale prostsze dzieki tej instrukcji.
Strona jest ogolnodostepna dla kazdego. Zyski sa gwarantowane, mozna przeczytac juz pierwsze komentarze."

Mogę się tylko domyślać, że jest to sposób na 'prostsze zarabianie w AdSense' który kiedyś ktoś opisał i sprzedawał od 99 do 1000 zł, a który zresztą stał się później nielegalny. Słyszeliście coś więcej może na ten temat, bo mi tylko pozostały z tego tylko jakieś zmazy w pamięci, chociaż to co napisałem, pamiętam dokładnie.

mariusz_ryba
 
Posty: 3
Rejestracja: 25 Lip 2011

Koniec aukcji :)

Postprzez marek_makaron_makarewicz
napisane: 26 Lip 2011, o 20:34

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Nie ma co się zastanawiać, gdyż... " :!: Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro." , więc takie legalne i wspaniałe to to wcale nie było :D

Awatar użytkownika
marek_makaron_makarewicz
 
Posty: 78
Rejestracja: 03 Mar 2011

Może nowy link aby nie zaśmiecać?

Postprzez mariusz_ryba
napisane: 27 Lip 2011, o 10:24

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
To może nowy link podam, żeby nie zaśmiecać forum off'topami. Ale tym razem do strony użytkownika a nie do samej aukcji:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=10217443

A na nowej aukcji widnieje informacja, że to ostatnie 5 sztuk :) Kupić z ciekawości?
A co do tego, że aukcja została usunięta, to otrzymałem odpowiedź od sprzedającego, że:

Strona przedmiotu została usunięta, ponieważ: "Zakaz obejmuje sprzedaż adresów stron WWW (linków), adresów serwerów FTP, haseł dostępowych oraz informacji/instrukcji typu "jak dotrzeć do...", "jak znaleźć...", "jak taniej [dzwonić]...", "jak wykonać...", "jak zarobić" i podobnych."

mariusz_ryba
 
Posty: 3
Rejestracja: 25 Lip 2011

E tam...

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 27 Lip 2011, o 14:42

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Jak dla mnie to zwykła ściema.
Nikt rozsądny tego nie kupi :)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak
 
Posty: 478
Rejestracja: 14 Wrz 2009

ściema

Postprzez Romeo
napisane: 29 Lip 2011, o 18:45

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Tego typu oferty z gruntu zawierają w sobie jakiś haczyk i nie trzeba tu być specjalistą w danej dziedzinie aby to stwierdzić. Wystarczy logicznie myśleć - gdy coś brzmi zbyt pięknie by mogło być prawdziwe - w istocie nie jest prawdziwe :lol:

Awatar użytkownika
Romeo
 
Posty: 30
Rejestracja: 07 Lut 2011

Komentarze

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 30 Lip 2011, o 11:45

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
 
Oferty nie widziałem, ale z tego co piszecie to pic na wodę. W dodatku mała ilość komentarzy też dla mnie sugeruje, że to wkręt.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg
 
Posty: 2428
Rejestracja: 14 Wrz 2008
Miejscowość: Brzeźno Wielkie



Wróć do Zarabianie w Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość