co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Naming, Allegro, Złote Myśli, optymalne adresy URL –
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes

Gdzie wydać e-booka

Postprzez Elżbieta Kalinowska 25 Maj 2010, o 10:17

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nie bardzo wiem, gdzie można wrzucić taki problem ale, że chodzi o płatnego e-booka, to "zarabianie w sieci" wydaje się dobrym miejscem.
Jakie macie doświadczenia z wydawaniem płatnych e-booków - gdzie lepiej wydać taką książkę i dlaczego?

Kiedy porównuję Ekademięi Złote Myśli to wydaje mi się, że Ekademia daje większą niezależność - samemu określa się cenę, czas sprzedaży, można samemu ustawić komu da się obniżkę i jaką.
Z drugiej strony e-booki w Złotych Myślach, bardziej przypominają książki i chyba lepiej się przez to sprzedają... :?: :?: :hmm2:

Wydaje mi się, choć nie wiem skąd to wrażenie, że lepiej działa w Złotych Myślach program partnerski i że więcej książek sprzedają - ale naprawdę nie wiem czy tak jest, to jakieś takie moje wrażenia.

Tak więc ekademia kusi mnie niezależnością a Złote Myśli większą sprzedażą, choć nie wiem czy słusznie - jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

hedenszołders, czyli dwa w jednym...

Postprzez lapti 25 Maj 2010, o 12:11

A może by tak pogodzić jedno i drugie wydając e-booka w obu możliwych wortalach (o ile to dobre słowo)...
Nigdy nie wydawałem ebooka, więc nie znam regulaminów tych serwisów, ale jeśli tego nie zabraniają, to sprzedawał bym je nawet na alledrogo :)

Pozdrawiam
lapti :)

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

złote mysli

Postprzez Elżbieta Kalinowska 25 Maj 2010, o 12:52

Złote myśli oferują profesjonalną obsługę takiego e-booka - robią okładki, piszą tekst promocyjny, jak książka się sprzedaje to wydają wersję drukowaną i audio - więc przypuszczam, że w umowie jest wyłączność na treść.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Złote Myśli

Postprzez MałgorzataLeliwa 25 Maj 2010, o 13:53

Warunki wstępnej umowy zawsze można próbować negocjować. W każdym razie - w Złotych Myślach pewnie mniej procentowo dostaniesz, ale postarają się o promocję Twojego e-booka, więc ostatecznie niekoniecznie mniej zarobisz. Ja nawet ekademii jako wydawnictwa bym nie traktowała. ;>

MałgorzataLeliwa

Tez chce wydac w dwoch wydawnictwach

Postprzez gantel 25 Maj 2010, o 14:17

Jestem na etapie pisania ebooka/ksiazki i z tego co sie zdarzylem zorientowac to mozna wynegocjowac umowe tak by ksiazke wydac w dwoch wydawnictwach.

Oto przyklad:
http://onepress.pl/ksiazki/inwestuj_we_ ... 7dlugu.htm

http://zlotemysli.pl/gantel,1/publicati ... -dlug.html

No i maja chyba jeden z lepszych programow partnerskich, ze znakomitym wsparciem

Podejrzewam tez ze nie powinno byc problemu z zaznaczeniem sobie mozliwosci sprzedazy we wlasnym zakresie np. wlasnie ekademia lub wlasna strona internetowa.

Zlote Mysli mimo wydaja ebooki przypominajace ksiazke, czasami tez je wydaja :-) Sa tez przeciez wersje drukowane, ktore wlasciwie oplaca sie bardziej zamowic bo nie raz za doplata 10 zl mozna miec na papierze to co w pdfie. Szkoda tonera i papieru zeby samemu drukowac :-) Jedyny minus to ze nie sa w dystrybucji fizycznej np. empiki i inne ksiegarnie.

Sam chcialbym wydac moja ksiazke jako ebook (nigdy nie braknie nakladu) i jako ksiazke drukowana dostepna w ksiegarniach (sa ludzie ktorzy kupuja nadal tylko w sklepach stacjonarnych). Na przyklad pomimo calego marketingu Joego Vitale w internecie pierwszy raz kupilem jego ksiazke w tesco :-), potem juz kolejne przez internet.

Czego naprawdę pragną kobiety i jak zapewnić im pełnię przyjemności?
Jak uwieść kobietę, zrozumieć ją i prowadzić z nią fantastycznie satysfakcjonujące życie erotyczne
Awatar użytkownika
gantel

Lepsze ZŁ

Postprzez MichaelloClass 25 Maj 2010, o 20:40

Mi wydaje się, że jeżeli chce się dużo zarobić to najlepsze są Złote Myśli. Na daną chwilę, dzięki swojemu programowi partnerskiemu nikt im nie dorównuje.

Ekademia jest dla tych raczej co sami potrafią zapewnić sobie sprzedaż na odpowiednim poziomie.

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

e-wydania

Postprzez Miszk 3 Gru 2011, o 11:07

Witajcie,
chciałem odświeżyć wątek i zapytać czy ktoś z Was miał do czynienia z narzędziami do przygotowywania e-wydań, tych dostępnych w sieci jest sporo typu np. pressmo. Korzystaliście może, macie jakieś uwagi, porady co i jak?

Miszk

Oto jest pytanie:)

Postprzez Maniahaci 28 Gru 2011, o 11:57

Ostatnio powstało kilka platform umożliwiających wydanie książek w sieci. Jednak albo biorą 50% prowizji albo zostawiają self-publisherów samych sobie i mówią : promujcie się sami udostępniając adres naszej witryny - ban! Kto chce zachować twarz self-publishera niech lepiej dobrze przypatrzy się większości ofert. I co z tego, że wydasz za grube pieniądze własnego e-booka jeśli nikt Ci nie pomoże w jego promocji.. Jednak ostatnio coś się zmieniło, chyba ktoś dostrzegł w końcu najbardziej podstawowe potrzeby autora. Ten portal dopiero odnalazłam - ale jak narazie ma najlepsze pole startowe. Pomoc w promocji dla autorów, niska prowizja i dowolność w negocjacji cen na okładki, redakcje korektę i inne usługi proponowane przez jego społeczność. Coś ruszyło z kopyta..czekam na rozwój. Ciekawa jestem tylko jego siły przebicia,bo powalił mnie na kolana tekst "Szanowny Autorze, współczujemy Ci drogi przebytej pomiędzy wydawnictwami i cieszymy się, że możemy przywitać kolejnego strudzonego wędrowca na Portalu Port Publish"

Maniahaci

Wróć do Zarabianie w Sieci