Rok założenia: 2008Kontakt
czyli modele zarobkowania w e-biznesie, wszystko w temacie: pieniądze i e-biznes
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

E-biznes na zachodzie

Postprzez JacekJagiello
napisane: 20 Lis 2011, o 21:12

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Cześć :)
Jako, że swoją przyszłość chciałbym wiązać z studiami i pracą w USA, mam do Was pytania co do prowadzenia tam E-biznesu.
Po pierwsze: czy w ogóle mogę prowadzić legalnie e-bzines, gdy byłbym na wizie studenckiej? Czytałem, że nie ma problemu z rejestracją firmy, ale nie jestem przekonany co do tego...

Dwa: konkurencja. Na pewno w większości nisz większa niż w Polsce, ale klientów mam... na całym świecie(język angielski). Jestem zainteresowany branżą szkoleniową - sprzedawaniem tam video kursów, szkoleń, organizowanie webinarów itd. Konkurencja jest duża... ale... widzę wyraźne we wszystkich takich firmach braki, dużo rzeczy których nie mają, a co powinni mieć. Wykorzystanie tego może mnie wypromować moją markę na jednego z liderów i przynieść zyski. Gdybym znalazł chociaż 120 stałych klientów, co nie jest chyba niemożliwe, to sprzedając kurs za 60$. Mam 120 x 60$ = 7200$. Taka suma, spokojnie wystarczyła by mi na zarówno przeżycie, studiowanie jak i rozwój kolejnych jeszcze większych e-bzinesów. Wiec powiem, że myślę na poważniej nad prowadzeniem takiego biznesu, podczas gdy będę studiował w USA.

Trzy: Czy Amerykanie, różnią się jakoś od Polaków, jeśli chodzi o kupowanie e-produktów? i w ogóle kupowanie? Myślę, że są bardziej do tego przyzwyczajeni, jak i w ogóle do zakupów przez internet.

Czwarte: Czy ogólnie prowadzenie e-biznesu w USA różni się czymś niż robieniem tego Polsce? Jeśli tak, to co to za różnice i na co zwrócić szczególną uwagę sprzedając Amerykanom?

JacekJagiello

róznice

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 20 Lis 2011, o 22:20

Oczywiście w każdym aspekcie, o którym wspomniałeś są różnice.
I pod każdym względem rynek usa/uk bije na głowę nasz.

Więcej klientów - większa konkurencja - to prawda, ale tam guru zarabiają miliony dolarów rocznie, a jest tyle miejsca na rynku, że jeśli solidny czterocyfrowy wynik miesięcznie Cię zadowoli to powinno się udać.

Najważniejszą przewagą są dostępne narzędzia - możesz je wykorzystywać przede wszystkim do generowania ruchu, budowania listy, tworzenia produktów, zdobywania partnerów itp, itd.

Dostęp do szkoleń, które pokazują jak te narzędzia wykorzystywać - olbrzymi, łatwy i bardzo tani.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

USA a Polska

Postprzez Tomasz Chrobak
napisane: 21 Lis 2011, o 15:34

Mnie ciekawi jak jest to u nas? Dopiero się rozwija taki typ zarobku czy traci na wartości?

Tomasz Chrobak

Miejscowość: Małopolska

jakie to narzędzia?

Postprzez JacekJagiello
napisane: 21 Lis 2011, o 15:51

Najważniejszą przewagą są dostępne narzędzia - możesz je wykorzystywać przede wszystkim do generowania ruchu, budowania listy, tworzenia produktów, zdobywania partnerów itp, itd.

Brzmi fajnie, możesz polecić konkretne tego typu narzędzia? I czy sa one na pewno etyczne?

Dostęp do szkoleń, które pokazują jak te narzędzia wykorzystywać - olbrzymi, łatwy i bardzo tani.

To też by mi się przydało. :)

Mnie ciekawi jak jest to u nas? Dopiero się rozwija taki typ zarobku czy traci na wartości?

W Polsce jest już kilka firm, siedzących w niszy, zarabiają nieźle, ale wciąż jest miejsce na kolejne e-biznesy.

JacekJagiello

odpowiadam

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 21 Lis 2011, o 18:57

JacekJagiello napisał(a):

Brzmi fajnie, możesz polecić konkretne tego typu narzędzia? I czy sa one na pewno etyczne?

Mogę :)

1. Przykłady do generowania ruchu:
- pingomatic - dodajesz swojego bloga do katalogu, wszystkie Twoje wpisy są od razu widoczne w kilku miejscach, ludzie to widzą, czytają, wchodzą na Twojego bloga
- odpowiedniki naszego "artelisa" - tam jest tego dużo więcej z ezine articles na czele... - wystarczy wpisać "article directory" w google.
- mnóstwo for i blogów, gdzie wartościowymi postami i komentarzami zapraszasz ludzi na bloga (bez spamu oczywiście)

2. Budowanie listy - co kilka tygodni odbywa się coś co się nazywa giveaway event - mnóstwo ludzi rozdaje swoje darmowe produkty dużej liczbie subskrybentów - subskrybenci wiedzą, że w zamian za adres dostaną dużo wartościowej wiedzy i zapisują się na listy uczestników.

3. Tworzenie produktów - można kupić produkty z prawami do dalszej sprzedaży lub produkty, do których można nabyć prawa autorskie i sprzedawać jako swoje

4. Sprzedaż produktów - clickbank- największy PP na świecie (kilka języków)

5. Szukanie partnerów do PP, sprzedaż swoich produktów, szukanie tańszych kursów (szkoleń) i wiele innych korzyści - warrior forum

To tak na szybko, ale jest tego dużo więcej.

WSZYSTKIE SERWISY I METODY JAK NAJBARDZIEJ ETYCZNE.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Dzięki

Postprzez JacekJagiello
napisane: 21 Lis 2011, o 21:27

Dziękuję bardzo Sebastianie!
Rzeczywiście te techniki wyglądają uczciwie. Jestem nieco uczulony na punkcie etyki, kiedyś, kiedyś używałem jakiegoś bota do pozycjonowania stron, strasznie mnie zawiódł - przyniósł więcej szkód niż pożytku...

Dalej kontynuując temat, udzielajcie się co myślicie na temat e-bzinesu w USA!

JacekJagiello

Wróć do Zarabianie w Sieci