Witam mam wielki problem chce zalozyc firme w akdamickich inkubatorach przedsiebiorczosci firma ma miec na celu sprzedaż kont hostingowych takich jak hotfile rapid itp tak jak na tej stronie http://4upremium.na.allegro.pl/
Jedynym i głownym problemem skad pozyskac dowod zakupu lub jakas fakture , konta kupuje od osob z zagranicy ktore nie moga mi wystawic faktury, wiem ze wiekszosc userow allegro sprzedajacych takie konta tez kupuje od ludzi z zagranicy, ale w jakis sposob prowadza te firmy i musza sie rozliczac
Jeśli ktos zna sposob jak tej sytuacji wybrnać prosze o pomoc moze jest na to jakis sposob zeby sie rozliczyc z sprzedazy albo pozyskac dowod zakupu.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Hej Zaq,
Kupując usługi/produkty za granicą otrzymasz jakiś elektroniczny dokument potwierdzający transakcję. Na jego podstawie księgowa będzie musiała wystawić fakturę wewnętrzną (po polsku z wyceną w PLN wg średnich kursów NBP danej waluty), na podstawie której będzie księgowanie w kosztach Twojej działalności.
To jest normalna praktyka.
Oczywiście działając w Inkubatorze pewnie sam będziesz musiał podać odpowiednie informacje (wstępne tłumaczenie-opis za co dokument i daty transakcji) księgowej Inkubatora. Zapytaj o sposób księgowania przez nich transakcji zagranicznych.
Kupując usługi/produkty za granicą otrzymasz jakiś elektroniczny dokument potwierdzający transakcję. Na jego podstawie księgowa będzie musiała wystawić fakturę wewnętrzną (po polsku z wyceną w PLN wg średnich kursów NBP danej waluty), na podstawie której będzie księgowanie w kosztach Twojej działalności.
To jest normalna praktyka.
Oczywiście działając w Inkubatorze pewnie sam będziesz musiał podać odpowiednie informacje (wstępne tłumaczenie-opis za co dokument i daty transakcji) księgowej Inkubatora. Zapytaj o sposób księgowania przez nich transakcji zagranicznych.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Z tego co wiem w inkubatorach przedsiębiorczości sami udzielają takich porad.
Sam się do nich zgłosiłem i zaraz oddzwonili. Niedługo będę miał umówione spotkanie.
Sam się do nich zgłosiłem i zaraz oddzwonili. Niedługo będę miał umówione spotkanie.
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
Porozmawiaj z przedstawicielami inkubatora. Pomogą Ci masz tam prawników księgowych i innych fachowców.
Z drugiej jednak strony nie powiedzą Ci dużo więcej niż kolega wyżej:
Z drugiej jednak strony nie powiedzą Ci dużo więcej niż kolega wyżej:
Tomasz Fabiszak napisał(a):Kupując usługi/produkty za granicą otrzymasz jakiś elektroniczny dokument potwierdzający transakcję. Na jego podstawie księgowa będzie musiała wystawić fakturę wewnętrzną (po polsku z wyceną w PLN wg średnich kursów NBP danej waluty), na podstawie której będzie księgowanie w kosztach Twojej działalności.
Największy sklep z odzieżą Japan Style w internecie
- Japaneczek
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-