co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
darmowe znaleziska w Sieci: ebooki, szkolenia, kursy, poradniki, usługi

Erich Fromm, powiedział: "Dawanie samo w sobie jest doskonałą radością."

W ramach akcji rozdawania - udostępniam wszystkim mój poradnik: "Jak skutecznie napisać i wydać ebooka oraz każdy tekst na którym zarobisz"http://www.best-class.pl/ebook,0,19,

Ściagniecie go całego i w dodatku za darmo :)

Pomoże każdemu kto:

* Ebooki
* Teksty reklamowe
* Blogi
* Strony www
* Artykuły
* Teksty marketingowe
* E – maile

Więcej na: http://www.best-class.pl/ebook,0,19,
Mam nadzieję, że będzie dla Was przydatny podczas tworzenia ;)

Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
Social Media wszystko o mediach społecznościowych.
Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Miejscowość: Kraków

O!
Przyda sie bardzo - dziekuje slicznie!

PabloM

Dzięki Ewelina!
Już założyłem konto u Ciebie i ściągnąłem 3 ebooki. Chciałem 4, ale "Jak dziennikarze utrzymują Twoją uwagę na reportażach?" coś nie działa link do ściągnięcia pliku PDF. Sprawdzisz to?

A tak swoją drogą: jak rozwija Ci się to wydawnictwo? Napiszesz coś?

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Dzięki wielki, że mi piszesz ;) , sprawdzę to szybko. Wydawnictwo rozwija się, zwłaszcza dział z artykułami specjalistycznymi ( jeśli chcesz sprzedawać jakieś swoje - zapraszam :) ). Niedługo pojawią się kolejne 3 ciekawe ebooki, a my budujemy nadal ofertę. Biznes z dochodem pasywnym wymaga czasu ;)

Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Cieszę się bardzo, że idziesz do przodu :D

Ewelina, napisz, jak wygląda współpraca z Wami w ramach tych artykułów właśnie. Chętnie napiszę kilka. Bo taktyka naprawdę doskonała: artykuł jest np. za 0 zł, ale trzeba się u Was zarejestrować. Świetne posunięcie!

Więc co mam zrobić (i inni również), aby mój artykuł się u Was pojawił? I czy macie wymagania odnośnie tematyki, długości itp.?

Awatar użytkownika
Administrator

Milo mi czytać Twoje słowa Pawle ;) .
Wiadomo, że ebiznesy muszą mieć czas na rozwój - więc i my sobie ten czas dałyśmy.

Już piszę jak wygląda sprawa artykulów:

Publikujemy je na dwa sposoby - darmowe lub płatne. W jednym i drugim przypadku dodajemy swoją stopkę, ale zostawiamy również stopki autora tekstu (zatem dodatkowa reklama dla autora). Jeśli komuś zależy na budowaniu marki bez zarobku - może najpierw publikować za darmo, a gdy da się poznać - kolejne teksty może sprzedawać.

Jeśli natomiast autor chce zarobić - ustala cenę (max do 4 zł - staramy się nie przekraczać tej kwoty, zwłaszcza, że chcemy zrobić dodatkowo płatność sms). Tekst wysyła nam w pliku *doc, my przerabiamy na pdf, robimy hasła i mini poprawki graficzne, następnie udostępniamy na stronie ( zwykle trwa to od
1 -3 dni ).

Artykuły muszą liczyć przynajmniej 3 strony A4 i ważne jest, by posiadały wiele praktycznych wskazówek - mają być alternatywą dla ebooków ( czasami czytelnicy nie chcą czytać całego ebooka, a jedynie szukają kilka najważniejszych, interesujących ich porad).

Tematyka? Każda - ważne by autor czul się w danym temacie specjalistą. Oczywiście wiadome, że tematy niszowe mogą się gorzej sprzedawać - ale tak naprawdę nie ma reguły ( czasami właśnie dlatego, że na dany temat ciężko coś znaleźć to ludzie chętnie kupią dany tekst ).

Ile za to ma autor? Dokładnie tak jak w przypadku ebooków - 25%.
Oczywiście jeśli dodatkowo bierze udział w Programie Partnerskim, może zarobić nawet 75% (stąd wcześniejsza prowizja), gdyż jako aktywny partner zarabia nawet do 50%.
Więc chyba się opłaca zwłaszcza, że autor nie potrzebuje zajmować się przeróbką artykułów na mini ebooki, może zarobić do 75% - a w przypadku pdf nie ma ograniczeń w ilości ściągnięć (wszystko zależy od zainteresowania danym tematem), zostawiamy stopki z hiperłączami (więc dodatkowo robi sobie reklamę swojego serwisu).
Jeśli chodzi o wypłaty to ustalamy indywidualnie z autorem, zwykle następują one raz w miesiącu.

Czyli wystarczy napisać ;) .

Jeśli ktoś jest zainteresowany - zapraszam: egolba@best-class.pl

Nie wiem czy ten tekst pasuje do tego działu - ale w razie czego wkleję go gdzie indziej ;)

Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Dzięki za odpowiedź.

Ja z pewnością coś napiszę. Raczej będę u Was publikował tylko darmowe artykuły, chociaż... kto wie. Może np. taktyka typu 3 darmowe i 1 płatny będzie lepsza. W końcu są tacy, którzy uważają darmową wiedzę za mało wartościową. Zobaczymy. Tak czy siak - zacznę od darmowych.

Niebawem coś skrobnę 8-)

Awatar użytkownika
Administrator

Super, cieszę się bardzo ;)
Niestety, ale od autora zależy czy wiedza przekazana "za darmo" będzie wartościowa - jednak Ty Pawle masz już tak chyba wyrobioną swoją markę, że wielu ludzi wie, iż Twoje rady są cenne i tylko mogą się cieszyć jeśli mogą z nich skorzystać za darmo.
Ja co chwilę spotykam się ze zdziwieniem "ebooki? a co to?", więc mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni - choć Internet zaczyna rządzić w naszym kraju - to nadal jednak wiele ludzi nie zna jego możliwości... Aż chyba napiszę artykuł na ten temat ;)

Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Wróć do Za darmo