co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
darmowe znaleziska w Sieci: ebooki, szkolenia, kursy, poradniki, usługi

Hehe, trochę głupio mi teraz pisać ten wątek. Jeden mój darmowy kurs już jest, a teraz w tym dziale kolejny. Ale cóż, kurs powstał, jest darmowy, więc do tego działu trzeba go wrzucić.

Zapraszamy - mój brat, Piotr, i ja - na Darmowy Kurs Biznesplanowania (działa również pod domeną DarmowyKursBiznesplanowania.pl - czyli bez myślników).

W zasadzie jest to kurs pisania biznesplanów dla ebiznesu, czyli ebiznesplanowania. Ale ebiznesplanowania w Sieci prawie nikt na razie nie szuka, a biznes planu - sporo ludzi. Zatem wybór domeny i tytułu kursu był wyborem rozsądku.

Jeśli zatem ktoś chce bezboleśnie nauczyć się pisać biznesplany dla ebiznesu, może to zrobić za darmo :D

PS. A jeśli komuś mało, to może sobie łyknąć ebooka o pisaniu biznesplanów w Złotych Myślach. Już nie za darmo, ale na 173 stronach znajdziesz nie tylko przystępnie napisany poradnik ebiznesplanowania, ale także 3 przykładowe, kompletne biznesplany dla ebiznesów: firmy webmasterskiej, platformy szkoleniowej i sklepu internetowego. Zamieściliśmy z bratem w ebooku adnotację, że te przykładowe ebiznesplany można w dowolny sposób wykorzystywać do własnego użytku. Czyli można na ich bazie w łatwy sposób stworzyć własny biznesplan. Własny użytek oznacza wykorzystanie dla stworzenia własnego biznesplanu, a nie odsprzedawanie go komuś. Choć ludzie zrobią i tak pewnie swoje, hehe. Nic to.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Salomon: jesteśmy wdzięczni za przygotowanie przez Ciebie i Twojego brata kursu ebiznesplanowania.

Pawle - dziękuję. Kawał świetnej roboty ;)

Dziwna sprawa: skąd skrypt wie, że mail trafi do spamu? Sprawdziłem i ... nie jest oznaczony jako SPAM.

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Krzyśku,
Niestety na gmailu często się zdarza, że maile z ImpleBOTa trafiają do spamu. Widocznie tak dużo maili wychodzi z serwerów Piotrka Majewskiego, że Google to wkurza i podejrzewa o wysyłanie niechcianych maili.

Dlatego umieściłem w kodzie komunikat, o którym wspomniałeś. Wygląda tak, jak na zrzucie poniżej.
Więc jak ktoś wpisze w formularzu zapisu na listę adresową adres e-mail na gmailu, wtedy widzi ten komunikat. Inni go nie widzą. Sporo osób używa gmaila. Jest świetny. Ja też mam tam skrzynkę (oczywiście nie główną). Dlatego wbudowałem ten komunikat.

Załączniki
komunikat-gmail.jpg
komunikat-gmail.jpg (59.98 KiB) Obejrzany 760 razy
Awatar użytkownika
Administrator

Wielki dzięki Paweł. Kolejny doskonały kurs :) Zapisałem się i czekam z niecierpliwością na pierwszą lekcję :D

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Salonom mówią: czujesz potęgę słów Pawle i używasz jej w zgodzie z najwyższym dobrem. To dla nas pocieszające.

Cóż dodać? Kurs jest rzeczywiście świetnie napisany. Zapoznałem się co prawda dopiero z pierwszą lekcją, jednak już jestem zadowolony. Oby tak dalej ;)

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Po pierwsze - miłe zaskoczenie, kolejny kurs od Ciebie :D
Po drugie - chcę zdementować "plotki" dotyczące tego, że w Gmailu wiadomości lądują w spamie. U mnie normalnie znalazły się w skrzynce odbiorczej :P
Po trzecie - bardzo mi się podoba ta zielona kolorystka :)

Powodzenia w kolejnych kursach i dziękuje za tego. Oczywiście już się zapisałem :D

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Dzięki!

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka 15 Lip 2009, o 21:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Bardzo Wam dziękuję za rewelacyjne przyjęcie kursu biznesplanowania, chociaż... jeszcze go nie skończyliście czytać :D

Zapewniam, że warto dotrwać do ostatniej, 12-stej lekcji.

chcę zdementować "plotki" dotyczące tego, że w Gmailu wiadomości lądują w spamie. U mnie normalnie znalazły się w skrzynce odbiorczej

To dobrze. bardzo mnie to cieszy. Być może coś się zmieniło i już tak będzie. Oby ;)

Awatar użytkownika
Administrator

Również gratuluję kursu i z chęcią się dopisałem do listy zainteresowanych :) Również podałem maile googlowego i wiadomość trafiła do skrzynki odbiorczej, a nie do spamu ;)

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Re: Darmowy Kurs Biznesplanowania krzywych

Postprzez MateuszKowalski 16 Lip 2009, o 12:06

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Potwierdzam. U mnie tak samo - do skrzynki wiadomości zamiast do spamu. ;)

MateuszKowalski

Dzięki za kurs. Mnie również udało się zapisać na kurs bez maila w spamie. Aczkolwiek moje szkolenia również często trafiają do spamu (są na freebot). Najczęściej na gmail, wp i onet. Już od pewnego czasu miałem podobne wyskakujące okienko informujące o tym zapisujących się, ale Twój tekst Pawle jest lepszy. Użyłem go :). Mam nadzieję, że nie masz nic naprzeciwko. Jeśli masz to przywrócę mój poprzedni.

Nadal mam nierozwiązany problem polegający na tym, że ludzie zapisujący się z co-reg nie wiedzą o tym iż powinni zajrzeć do spamu. Nie mam im jak o tym powiedzieć bo jedyny mój kontakt z nimi to ten pierwszy email trafiający do spamu. Na to chyba jednak nie ma rady.

Jeszcze raz dzięki za kurs.

Marcin Celej
http://cioswnos.pl
Awatar użytkownika
Marcin Celej

Następna

Wróć do Za darmo