Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Nie ma takiego limitu, natomiast czym lżejszy plik tym prędkość indeksacji większa. Oczywiście to jest duże uproszczenie problemu, bo nie liczy się sama waga, lecz także przejrzystość kodu.
Co do limitu linków na stronie, także jest to już nieaktualne. Wszyscy wciąż powtarzają tę magiczną liczbę 100 lecz obecnie ona już nie ma racji bytu.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Jeden plik html ile powinien mieć max znaków i linków wewnętrznych i zewnętrznych oraz ile powinien ważyć?
Pachnij Pięknie i Zarabiaj!
www.Federico.Mahora.pl
www.Federico.Mahora.pl
-

nigraS - Posty: 104
Nie wiem jaka jest granica wielkości pliku dla Google, ale podchodziłbym zdroworozsądkowo pod kątem oglądającego - pewnie nie więcej jak 1-1.5 strony maszynopisu (to już max!)sam tekst główny - licząc 1,8 tys znaków na stronę, masz około 2,7 kb. Reszta wg dalszych potrzeb - jak by nie było więcej niż 10 kb, byłoby ok. Do tego oczywiście dochodzą obrazki, style, javascripty - to czego google nie interpretuje, ale może doliczać do czasu ładowania się strony.
W sumie, jak by strona nie miała więcej jak 100-150 kb byłoby ok. Oczywiście zależy co jest na tej stronie - bo jak będzie galeria obrazków, to na pewno się w tej wielkości nie zmieści.
Paweł mówił na szkoleniu, że linków nie powinno być więcej jak 100, jeśli mapa strony ma więcej, to żeby ją podzielić na kilka stron.
W sumie, jak by strona nie miała więcej jak 100-150 kb byłoby ok. Oczywiście zależy co jest na tej stronie - bo jak będzie galeria obrazków, to na pewno się w tej wielkości nie zmieści.
Paweł mówił na szkoleniu, że linków nie powinno być więcej jak 100, jeśli mapa strony ma więcej, to żeby ją podzielić na kilka stron.
- Michał Otroszczenko
- Miejscowość: Warszawa
Super, dzięki za odpowiedź.
W sumie na stronie ma być tylko banner treść i stopka, więcej treść będzie zajmować kb, tak więc treść podzielę na podstrony.
A co do mapy strony to właśnie tak mnie się wydawało, lecz pewien nie byłem.
W sumie na stronie ma być tylko banner treść i stopka, więcej treść będzie zajmować kb, tak więc treść podzielę na podstrony.
A co do mapy strony to właśnie tak mnie się wydawało, lecz pewien nie byłem.
Oferta jest skierowana do ludzi na prawdę chcących zarabiać w internecie.
Jak to praca, aby otrzymać pieniądze należy pracować!
Jak to praca, aby otrzymać pieniądze należy pracować!
-

nigraS - Posty: 104
Nie wiem jaka jest granica wielkości pliku dla Google
Nie ma takiego limitu, natomiast czym lżejszy plik tym prędkość indeksacji większa. Oczywiście to jest duże uproszczenie problemu, bo nie liczy się sama waga, lecz także przejrzystość kodu.
Co do limitu linków na stronie, także jest to już nieaktualne. Wszyscy wciąż powtarzają tę magiczną liczbę 100 lecz obecnie ona już nie ma racji bytu.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Co do 100 linków na stronie. Jeśli to jest liczba dla linków wychodzących to jest ona zdecydowanie nie do zaakceptowania. Max kilka.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Wyszukiwarki, czyli Google
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość