co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystko o Google i promowaniu się w tej i innych wyszukiwarkach

Mapa strony a wyniki google. Mini menu pod wynikiem.

Postprzez mysero 10 Sty 2010, o 10:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam serdecznie,
co wpływa na to, że pod wynikiem wyszukiwania w google pojawia się mini menu ze strony www?

Przykład: proszę wpisać w searchu google frazę "drukarnia mirror". Pierwszy wynik ma coś takiego. Inne nie.
''Kontakt
Koperty z nadrukiem
Kalendarze
Teczki ofertowe

Druk offsetowy
Foldery
Gazety
Plakaty"

Wiecie może jak to zrobić?
Dzięki z góry i pozdrawiam.
PS. Wątek wstawiłem tutaj ze względu na moje podejrzenia, w związku z tym, że to sprawka mapy strony.

Przeniesione z działu Menu/Nawigacja
Paweł

mysero

Linki te są tworzone automatycznie przez Google. Możesz o tym przeczytać w narzędziach Webmastera Google -> Konfiguracja witryny -> linki witryny

Są one tworzone wówczas, gdy Google uzna, że podział taki będzie sensowny i pomoże szukającym. Podejrzewam, że aby Google uznało, że takie menu jest przydatne, należy mieć porządek na witrynie i wszystko dobrze posegregowane. Myślę, że mapa strony również może pomóc - mamy tam w jednym pliku opisaną hierarchię witryny.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Dzięki Paweł, czas zrobić mapę.

mysero

Przypomniało mi się coś. Zauważyłem, że takie menu mają zwykle dosyć duże serwisy. Wnioskuję z tego, że Google nie będzie robić takiego menu dla małych stron, nawet jak będzie wszystko bardzo dobrze posegregowane. Powód domysłu jest taki, że nie ma sensu robić menu przykładowo dla kilku podstron, które się znajdują w owych sekcjach, bo to i tak można łatwo znaleźć na stronie, jeśli jest mało treści.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Wyszukiwarki, czyli Google