Witam
Jak robot traktuje gdy nasz link pojawi się wśród tysiąca wpisów śmieci w katalogu a jak w moderowanym, gdzie jest dajmy 500 stron?
Czy np. dodanie do takich 130 katalogów jakie są tutaj widoczne: http://www.katalogi.clpik-studio.com/ może przynieść rezultaty?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
PR Ci nie spadł. Wczoraj były zmiany w PR i narzędzia badające PR nie pokazywały poprawnie PR - trzeba zrobić ich aktualizję, aby działały poprawnie. Podobnie SEOQuake pokazywał wszędzie PR = n/a, ale już jest kolejna wersja rozwiązująca ten problem. Tak że Krzyśku prawdopodobnie musisz swój system zaaktualizować, aby poprawnie pokazywał PR.
Dzieki za info, zajme sie tym w wolnej chwili.
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Link to link. Każdy jest wartościowy. Jedne mają mniejszą moc drugie większa. Na pewno moderowany katalog ma większą moc ponieważ ilość spamuj jest w jakiś sposób ograniczona. Na Twoim miejscu pchałbym linki gdzie się da. Pamiętaj, że samo dodanie linku to za mało. Trzeba jeszcze zadbać aby wpis w katalogu się zindeksował w oczach wielkiego brata G 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Nie kazdy link jest wartosciowy. Mnie kiedys ktos dodal do spamerskich katalogow i efekt tego byl taki ze moja strona dostala po uszach od Google. Dlatego ja sie w katalogi nie bawie, chociaz wiekszosc osob ma pozytywne doswiadczenia z nimi.
Coz, zwazywszy ze 5 minut wczesniej w tym temacie napisales:
to obstawiam, ze znasz odpowiedz.
Czy np. dodanie do takich 130 katalogów jakie są tutaj widoczne: http://www.katalogi.clpik-studio.com/ może przynieść rezultaty?
Coz, zwazywszy ze 5 minut wczesniej w tym temacie napisales:
Ja szczerze dodałem 3 tygodnie temu, swoją stronę do kilkudziesięciu katalogów, każdy katalog moderowany, PR powyżej 2 i już widzę pierwsze efekty - awans z 4 strony na początek 3
P.S. Korzystałem z tego multikodu: http://www.katalogi.clpik-studio.com/ jakby ktoś pytał.
to obstawiam, ze znasz odpowiedz.
Co to jest blog i jak może pomóc w promocji strony? | Z moimi poradami możesz za darmo przyspieszyć komputer
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Zgodzę się, choć nie jestem pozycjonerem, że nie każdy link jest wartościowy - a na pewno nie każdy tak samo.
Niemoderowane katalogi, czy precle, w których wpisy są umieszczane przez automatyczne dodawarki precli i wpisów katalogowych raczej mają mało do "powiedzenia". Podobno warto dodawać do nich swoje linki gdy się zaczyna. Podejrzewam jednak, że przy PR wyższym niż 0-2 może to dać więcej szkody niż pożytku.
O, właśnie korzystając z analizy strony na blogu Krzysztofa zauważyłem, że page rank z 3 spadł mi na 0. Jak widać - czasem nawet nie wiadomo czemu coś się dzieje
Niemoderowane katalogi, czy precle, w których wpisy są umieszczane przez automatyczne dodawarki precli i wpisów katalogowych raczej mają mało do "powiedzenia". Podobno warto dodawać do nich swoje linki gdy się zaczyna. Podejrzewam jednak, że przy PR wyższym niż 0-2 może to dać więcej szkody niż pożytku.
O, właśnie korzystając z analizy strony na blogu Krzysztofa zauważyłem, że page rank z 3 spadł mi na 0. Jak widać - czasem nawet nie wiadomo czemu coś się dzieje
Blogów o rozwoju osobistym jest zbyt wiele i wszystkie są ogólnikowe. Dla efektów trzeba zagłębić się o wiele dalej...
http://programowanierozwoju.pl/
http://programowanierozwoju.pl/
-

Grzegorz Gajcy - Posty: 42
- Miejscowość: Oświęcim
Grzegorz Gajcy napisał(a):O, właśnie korzystając z analizy strony na blogu Krzysztofa zauważyłem, że page rank z 3 spadł mi na 0. Jak widać - czasem nawet nie wiadomo czemu coś się dzieje
PR Ci nie spadł. Wczoraj były zmiany w PR i narzędzia badające PR nie pokazywały poprawnie PR - trzeba zrobić ich aktualizję, aby działały poprawnie. Podobnie SEOQuake pokazywał wszędzie PR = n/a, ale już jest kolejna wersja rozwiązująca ten problem. Tak że Krzyśku prawdopodobnie musisz swój system zaaktualizować, aby poprawnie pokazywał PR.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Tak że Krzyśku prawdopodobnie musisz swój system zaaktualizować, aby poprawnie pokazywał PR.
Dzieki za info, zajme sie tym w wolnej chwili.
Dopiero zaczynasz? Przeczytaj, co to jest domena i jak ją wybrać | Praktyczne porady na temat czyszczenia autostartu
-

juz smiga. nie bylo update'u pageranku, tylko adres do robienia zapytan sie zmienil. jeszcze raz dzieki za zwrocenie uwagi
Co to jest blog i jak może pomóc w promocji strony? | Z moimi poradami możesz za darmo przyspieszyć komputer
-

Katalogi niemoderowane, na których są tysiące spamowych wpisów może zostać potraktowany jako farma linków, a twój lin jako link spamerski. Lepiej wystrzegać się takich linków.
- pomocnik12
Racja. Teraz w ogóle unikam katalogów 
Wszyscy studenci wiedzą, że pwsz tarnów jest największą uczelnią w regionie tarnowskim. W lipcu odbędzie się, jak co roku rekrutacja pwsz tarnów która zależy od wyników matury. Najpopularniejszym kierunkiem, który zapewnia przyszłość jest informatyka pwsz tarnów po której pracy nie brakuje.
-

vanda - Posty: 210
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Wyszukiwarki, czyli Google
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość