Witaj Pawle,
Opublikowalam niedawno moj e-sklep czy twoim zdaniem, na samym poczatku zycia tego sklepu, dobrze jest zainwestowac w AdWords?
Czy osoby wchodzace do mnie z reklam poprawiaja moja pozycje w wyszukiwarkach?
Dziekuje, i.
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zainwestowanie w reklamę to dobry pomysł nie tylko na początku życia sklepu. Choć na początku rzeczywiście może się to przydać.
Czy odwiedzanie Twojej strony poprawi Twoją pozycję? Oczywiście. Im popularniejsza strona, tym lepiej oceniania przez wyszukiwarki.
Pamiętaj tylko o jednym: zadbaj o to, aby strona była dopracowana, zanim zaczniesz ją reklamować. Nic tak nie zniechęca ludzi, jak witryna, którą się mocno promuje, a która nie jest tej promocji i ich czasu warta.
Czy odwiedzanie Twojej strony poprawi Twoją pozycję? Oczywiście. Im popularniejsza strona, tym lepiej oceniania przez wyszukiwarki.
Pamiętaj tylko o jednym: zadbaj o to, aby strona była dopracowana, zanim zaczniesz ją reklamować. Nic tak nie zniechęca ludzi, jak witryna, którą się mocno promuje, a która nie jest tej promocji i ich czasu warta.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Jeśli myśli się poważnie o swoim biznesie zawsze warto jest zainwestować w promocję. Jeśli chcemy podnieść pozycję witryny w google najlepiej jest połączyć kampanie SEO i SEM. Zanim dzięki pozycjonowaniu podniesiemy pozycję swojej witryny, AdWords będzie generowało nam ruch i dodatkowo wzmocni działania SEO.
-

mtmarket - Posty: 9
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):
Pamiętaj tylko o jednym: [b]zadbaj o to, aby strona była dopracowana, zanim zaczniesz ją reklamować. Nic tak nie zniechęca ludzi, jak witryna, którą się mocno promuje, a która nie jest tej promocji i ich czasu warta.
Paweł dobrze Gada. Nie ważne, że sprowadzisz ruch na twój sklep. Ważne, żeby go tam zatrzymać. Niedopracowana strona sprawia, że większość potencjalnych klientów ucieka.
Co do Adwordsów dla e-sklepu. Łatwo jest wygenerować spore koszty. Oczywiście jest do rozwiązanie dobre jednak według mojej opinii nie dla każdego sklepu. Na twoim miejscu zastanowił bym się nad pozycjonowaniem - na długi ogon (jeśli masz większy asortyment)
Tutaj możesz poczytać o tym więcej: Długi ogon
-

krystian piątek - Posty: 443
- Miejscowość: Kielce
@up
Pewnie to jakiś student co ma 5gr od wpisu na forum.
Moim zdaniem na początku, kiedy witryna jest nisko w SERPach warto zainwestować w AdWords ALE trzeba bardzo dokładnie liczyć koszty pozyskania klienta a właściwie sprzedaży - innymi słowy śledzić konwersję. Nieumiejętnie przeprowadzona kampania wygeneruje więcej kosztów niż zysków - ot banał, ale przy AdWords niezwykle prawdziwy.
Pewnie to jakiś student co ma 5gr od wpisu na forum.
Moim zdaniem na początku, kiedy witryna jest nisko w SERPach warto zainwestować w AdWords ALE trzeba bardzo dokładnie liczyć koszty pozyskania klienta a właściwie sprzedaży - innymi słowy śledzić konwersję. Nieumiejętnie przeprowadzona kampania wygeneruje więcej kosztów niż zysków - ot banał, ale przy AdWords niezwykle prawdziwy.
-

Elias - Posty: 64
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a): zadbaj o to, aby strona była dopracowana, zanim zaczniesz ją reklamować.
Pierwsze i najważniejsze. Strona oprócz estetycznego i odpowiedniego (do marki) wyglądu, musi być CZYTELNA, INTUICYJNA, AKTUALNA i FUNKCJONALNA. Na dodatek musi działać dobrze pod każdą z popularnych przeglądarek.
Może to głupie, ale skuteczne: poświęć 2-3h chodź po swojej stronie, sprawdzaj linki, treść (czy nie ma błędów), czy wszystko wyświetla się należycie. Spisuj błędy i naprawiaj je.
Co do reklamy - dróg jest mnóstwo. Ja akurat bardzo wierzę w siłę AdWords'a o czym niejedno krotnie się przekonałem. Pamiętaj jednak, żeby powierzyć do odpowiednim osobom/firmie. Bo jak wybierzesz 'pseudospecjalistę' możesz się bardzo szybko zniechęcić.
Inne formy reklamy: jest ich mnóstwo. Na razie myślę, że na początek dwie wspomniane opcje są idealne.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 398
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Mam podobne pytanie mam wyszukiwarkę parafii, firm i instytucji.
Gdzie warto sie oglosic sie aby zwiekszyc ogladalnosc strony ?
- leonardo01
Mam nadzieję Isabellix, że programista Twojego sklepu zastosował techniki, które nie powodują wyświetlania tej samej zawartości na różnych podstronach (AJAX, czy w niektórych przypadkach nawet proste PHP)?
Zawsze marzyłeś o tym, by nauczyć się grać na gitarze, ale jakoś nie wierzyłeś w to, że możesz umieć grać na gitarze. Przekonaj się, że to nieprawda - wejdź w adres podany tutaj: Nauka gry na gitarze - darmowa nauka gry na gitarze online.
-

GrzegorzZuber - Posty: 37
- Miejscowość: Jaworzno/Kraków
leonardo01 napisał(a):Mam podobne pytanie mam wyszukiwarkę parafii, firm i instytucji.
Zacznij się pozycjonować, reklamować na lokalnych stronach, by ludzie wpisywali w wyszukiwarkę "parafie Łódź" itd.

vanda - Posty: 102
Reklamy jeszcze nigdy nie było za mało... Pozycjonowanie i Google AdWords to doskonałe rozwiązanie, tym bardziej, że tylko wypromowany sklep ma prawo aby użytkownicy sami polecali stronę na serwisach społecznościowych, blogach czy nawet forach...
Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 84
- Miejscowość: Warszawa
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Wyszukiwarki, czyli Google
-