co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystko o Google i promowaniu się w tej i innych wyszukiwarkach

Ciekawy artykuł dziś czytałem
http://technowinki.onet.pl/artykuly/w-s ... tykul.html
Art jest w głownej mierze o udziale w rynku trzech głównych przeglądarek.
Piszą że do pewnego momentu pozycja IE i jego udział w rynku spadał ,ale w pewnym momencie sie ten spadek zatrzymał.
Niby nadal Firefox dominuje, ale troche podgryza go Chrome. Wielu dotychczasowych userów FF przerzuciło się na Chrome ze względu na szybkośc działania. Chrome nie jest jeszcze może aż tak funkcjonalny, ale ... FF trochę czasami jednak muli .
Kto wie , czy w najblizszych latach ci trzej giganci nie podziela sie rynkiem po równo? A może dojdzie czwarty gracz? Opera?

Co myslicie o tym?

(ps. chcociaż poddział jest o wyszukiwarkach, to tu mi najbardziej pasował ten temat)

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Znając googla to wymyślą wkrótce coś, co przebije IE i FF - zintegrują Chrome'a ze wszystkim co się da i będziemy tylko tego używać.

W mniejszych, typu Opera, czy Safari jakoś nie wierzę...

Osobiście ostatnio testuję Chrome na jednym kompie, na razie kilku rzeczy które mają IE i FF mi brakuje (chyba, że nie umiem ustawić) - pierwsze co się rzuciło w oczy to jeszcze ani razu mi się nie zawiesił.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

FF, IE

Postprzez OlgaGr 15 Wrz 2010, o 14:45

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

sebastian-nowak napisał(a):Znając googla to wymyślą wkrótce coś, co przebije IE i FF - zintegrują Chrome'a ze wszystkim co się da i będziemy tylko tego używać.

Pewnie, że tak. W końcu tak ma wyglądać ich OS - jedna wielka przeglądarka, zamiast systemu + przeglądarka :)

Ja osobiście od dawna przerzuciłam się na Chrome. Szybki i wygodny, bez wodotrysków. FF to już tylko do pracy, bo jednak Firebug jest nie do pobicia :) IE już tylko do testowania, czy nic się na stronie nie rozwala.

Nie życz sobie, aby było Ci łatwiej, tylko abyś był lepszy.
http://www.flexair.pl
http://www.zdrowadieta.sklep.pl
Awatar użytkownika
OlgaGr

Moim zdaniem trochę minie zanim dopracują Chrome, obecnie ma problemy ze skryptami js z którymi nawet IE sobie radzi.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

przeglądarki

Postprzez Head 21 Wrz 2010, o 10:43

W mojej ocenie FF , Opera i Chrome będą sobie radzić podobnie. FF ma za dużo funkcjonalności, Chrome jest za szybkie a Opera przyszłościowa

Bukmacherzy boją się rzeczowych informacji. Unikalne i dobre wiadomości, insider info to inne niż zwykle Typy Bukmacherskie, które nie mogą przejść Twoim oszczędnościom obojętnie.
Head

Safari

Postprzez bartekmedon 25 Paź 2010, o 16:55

Nie zapominajcie o Apple i Safari i jego dystrybucjach w macbookach, ipodach, ipadach, iphoneach, srajpadach itd ;) Ostatnio dość często się z tym użeram - blee ;)

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Przeglądarki

Postprzez krystian piątek 5 Paź 2011, o 10:50

Opera - ... nawet google nie dopracowuje wszystkich narzędzi pod ta przeglądarkę i wyświetla komunikaty, żeby skorzystać z innej.
FF - Ostatnio traci dużo na mocy na rzecz Chrome :P
IE - ... w tym wypadku milczenie jest złotem :P
Safari inne wynalazki nadal w pl mają znikomy udział. Większość polaków nie stać na przereklamowane iCośtam :P

Osobiście korzystam najczęściej z Chroma. świetnie się rozwija i już na koniec roku przegoni FF :P

Wszystko zaczyna się od IDEI. Skuteczne strony internetowe Kielce

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

Też wrócę do tematu

Postprzez Sebastian Nowak 5 Paź 2011, o 12:15

Ostatnio często pojawia mi się pod Chrome komunikat, że jest uszkodzona wtyczka schockwave flash - irytujące to trochę.
Jeśli znacie przyczynę - chętnie poczytam ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

przeglądarka

Postprzez grosz 22 Paź 2011, o 14:35

Ja używam FF, bo mam tam wiele programów, które wykorzystuje, typu iMacros, itd.

Myślę, że Opera będzie tylko traciła, IE utrzyma się na tej liczbie, co jest, bo doszli do momentu, w którym wszyscy, którzy mogli znaleźć korzyści z używania innej przeglądarki, już to zrobili, pozostałym nie jest potrzebna przesiadka.

W Chrome tkwi potencjał, myślę, że z każdą wersją będą nowe, olbrzymie możliwości, które w pewnym momencie przeważą na jej korzyść i ludzie zaczną się przerzucać.

Co do Apple i Safari to jest to marna przeglądarka, nie oferuje niczego lepszego od IE, tylko dlatego, że ludzie mają komputery Apple to używają Safari. Założę się, że mają jednak zainstalowane też FF na swoich kompach. Ich udział w rynku będzie zależny od ilości komputerów użytkowanych.

grosz

Ja używam obecnie Firefoksa i Google Chrome. Co gorsza, obydwie mam niemal cały czas odpalone. I to z masą zakładek (po kilkadziesiąt). Efekt? Mulenie lapka. No, może nie mulenie tylko od tego (mam 4GB RAM), ale co chwilę odpalam Photoshopa, czy Dreamweavera. A przecież w tle GG10, Skype i Norton 360, do tego Jing, Google Desktop, i kij wie, co jeszcze :glupek2:

Z FF ciężko zrezygnować - m.in. wspomniany wyżej robal (Firebug) wymiata. Co prawda w Chrome jest "zbadaj element", ale to jednak nie to samo.
Natomiast Chrome oczywiście wymiata prędkościowo. Choć skurczybyk jest pamieciożerny - szczególnie przy dużej liczbie otwartych zakładek. Dodatek "Read this page later" (nie jestem pewien, czy taka dokładnie jest jego nazwa) pomaga.
Zatem ja na tę chwilę nie potrafię się zdecydować na jedną z tych dwóch przeglądarek - wiec używam obydwu. Tak się przyzwyczaiłem, że np. w Chromie odpalone mam non-stop SeoStation.pl (monitoring pozycji w Google i nie tylko), a w Firefoksie Facebooka czy GoldenLine. Więc obydwie przeglądarki są szczęśliwe :sun:

Najprostszy generator pop-upów na świecie. Zacznij używać, a pokochasz jego możliwości. Budowanie listy adresowej jeszcze nigdy nie było tak proste i efektywne. A jeśli potrzebujesz doradcy biznesowego, to zapraszam na moją stronę firmową z ofertą doradztwa w e-biznesie.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Następna

Wróć do Wyszukiwarki, czyli Google

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość