Tworząc swój projekt (pierwszy link w moim podpisie), napotykam wiele problemów z którymi ciężko jest mi się uporać...
Tworząc swój projekt, muszę pełnić rolę webmastera, grafika, programisty, projektanta aplikacji i nadzorującego pracę w jednym.
Bardzo ciężko jest mi znaleźć motywację po ciężkiej pracy jaką włożyłem w realizację mojego pomysłu z której nie wiadomo czy coś wyniknie.
Gdybym skończył pisać w tym momencie, wasze odpowiedzi brzmiałyby zapewne "Zatrudnij kogoś", aczkolwiek mój budżet jest wręcz nikły.
Współpraca z kimś kto już działa na rynku i odnosi w mniejszym lub większym stopniu sukcesy napewno pozwoliłaby tę motywację do pracy znaleźć i upewnić byt projektu na rynku.
Raczej oczywistą rzeczą jest że współpraca i znajomości na rynku są kluczem może nie do sukcesu ale kluczem do stalowych drzwi które dzielą nas od drzwi sukcesu.
I tu pojawia się moje pytanie:
Jak znaleźć odpowiednie osoby do współpracy i gdzie ich szukać?
Z góry dziękuję za pomoc
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Według mnie, aby z kimś współpracować trzeba go poznać. Byłbym sceptyczny co do osób, których nie znam, bo mogą przecież oszukać. Takimi miejscami są różne portale i fora społecznościowe - można w nich znaleźć sporo ciekawych osób. Jest tylko jedno ale... trzeba trochę pobyć w takiej społeczności, porozmawiać, poznać się. Przykładowo ja wiem z kim mógłbym współpracować z tego forum, bo generalnie każdego tu w jakiś sposób znam. Z wieloma osobami wymieniłem już masę zdań, obserwuję zachowanie osób. Trzeba trochę obserwacji.
Jeśli chcesz wykonać jakąś jednorazową czynność/usługę to nawet może obcy freelancer ją wykonać, ale jeśli chcesz współpracować dłużej i chcesz, aby ta osoba współtworzyła projekt, to już musisz wiedzieć kim jest ta osoba i jej ufać.
Jeśli chcesz wykonać jakąś jednorazową czynność/usługę to nawet może obcy freelancer ją wykonać, ale jeśli chcesz współpracować dłużej i chcesz, aby ta osoba współtworzyła projekt, to już musisz wiedzieć kim jest ta osoba i jej ufać.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość