co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
zrzuty wideo, samouczki i YouTube to doskonałe narzędzia e-marketingowe

Witajcie,
Dziś krótko ;-)
Chciałem Wam oznajmić, że do zrzutów wideo używam programu Camtasia Studio (firmy TechSmith) w wersji 3. Zajrzyj po więcej informacji na stronę producenta: http://www.techsmith.com/
Klika miesięcy temu PC World Komputer do numeru z grudnia 2007 dołożył właśnie ten program (http://20.pcworld.pl/nowynumer/dvd/default012.asp). Pełna darmowa wersja!
Program jest rewelacyjny. Niebawem utworzę samouczek (tutorial), jak zainstalować i obsługiwać ten program. Jest to bardzo proste i intuicyjne.
Najnowsza wersja tego programu to 5.1. Mając wersję 3, można kupić najnowszą wersję podajże za 149$. Przy dzisiejszym kursie dolara, to całkiem niedrogo ;-)
Pozdrawiam

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Zapoznałem się trochę z nowościami w Camtasia 5.1. Coś Wam powiem: jeśli ktoś poważnie myśli o robieniu np. szkoleń w tego typu programie - nie powinien się zastanawiać długo.

Camtasia jest genialna. Nawet nie wiem czy jest sens wymieć "co ma" ten program do robienia zrzutów z ekranu - prościej byłoby chyba napisać czego nie ma, choć miałbym z tym kłopot: bo ma chyba wszystko. M.in.:
- bogaty wybór formatów by zapisywać zrzuty ekranów (np. zrzut ekranu do avi czy QuickTime, wmv i inne)
- możliwość dodania nie tylko narracji (na "żywo" lub w dalszej edycji), ale także np. w rogu ekranu można wyświetlić obraz z kamerki internetowej
- opcja wyróżniania kursora w czasie robienie zrzutów ekranu
- przeskalowywanie obrazu podczas edycji/zapisywania pliku video
- możliwość automatycznego zagnieżdżania pliku video w kodzie HTML
- możliwość nagrywania całego pulpitu, wybranego okna, pola o zadanych wymiarach, zbliżenia ekranu...

Opcji jest mnóstwo. Nowa wersja jest zabójcza. Sam ją kupię niebawem ;-)
Pozdrawiam -admin

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Jakie różnice?

Postprzez damianjnc 25 Maj 2011, o 20:14

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

A jakie są różnice między v3 a v7?

PS. Może Krzywyk nie uwierzysz, ale właśnie udało się mi zarejestrować 4-znakową, fajną domenę. To także twoja zasługa :thankyou:

Pozdrawiam,

Szkolenie z Ebiznesu - Pierwsze w Polsce Kompleksowe Szkolenie ze Skutecznego Zarabiania w Internecie!
Awatar użytkownika
damianjnc

Miejscowość: Żyraków

Witam, chcę nagrać filmik (zrobić jeden filmik z trzech) programem Camtasia 7 (wersja trial), wyskakuje mi taki błąd:

"Unable to create thumbnail image for the file. Unknown media type. This file may not be supported"

Nagrywam kamerką Kodak Zi8 (format .mov), probowalem przerobic na .avi i jest postęp bo gdy dam "import media" pojawia się w Camtasi jednakże gdy chcę uruchomić wyskakuje coś takiego " Unable to decode the video stream to preview the file. This file may not be supported.

Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Michał Gryczman

Rozwiązanie

Postprzez Michał Gryczman 6 Lis 2011, o 18:38

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ok rozwiązane, zainstalowałem Quick time playera.

Awatar użytkownika
Michał Gryczman

Wróć do Wideo-tutoriale