Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przyłączam się do głosów, żebyś podał link do tego filmu, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Tak, jak już tu wspominano, też bym stawiał na oryginalność pomysłu i nietuzinkowość.
-

Adam Krakowski (Rivulus) - Posty: 7
Ogólnie rzecz biorąc - potrzeba jest nagrania video, które będzie miało coś, czego innym brak. Cokolwiek, co wyróżni Cię spośród podobnych nagrań.
Z wielu tysięcy filmów, tylko część jest rozsyłana wśród użytkowników sieci. Jeżeli na kimś zrobi wrażenie filmik, to z pewnością go podeśle komuś innemu
Może to być wspomniana kontrowersja, np. wyjście w samych slipkach w lecie na rynek i omówienie krótkiej historii Sukiennic , z zaznaczeniem, że niesamowity upał był owego dnia, i nie sposób było wyjść inaczej, jak tylko w majtkach (tak dla śmiechu)
Pomyśl chwilę, co może przykuć uwagę odbiorcy...
Z wielu tysięcy filmów, tylko część jest rozsyłana wśród użytkowników sieci. Jeżeli na kimś zrobi wrażenie filmik, to z pewnością go podeśle komuś innemu

Może to być wspomniana kontrowersja, np. wyjście w samych slipkach w lecie na rynek i omówienie krótkiej historii Sukiennic , z zaznaczeniem, że niesamowity upał był owego dnia, i nie sposób było wyjść inaczej, jak tylko w majtkach (tak dla śmiechu)
Pomyśl chwilę, co może przykuć uwagę odbiorcy...
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 330
Ważne jest, byś w tym filmie przekazał coś, co się przyda oglądającemu.
Wszystko zależy tak naprawdę od tego, co przekazujesz w danym filmiku.
Możesz oczywiście rozreklamować go na jakiś forach internetowych- zgodnych z tematyką Twojego filmiku. Jeśli filmik, tak jak wspomnieli poprzednicy- będzie miał "TO COŚ" wówczas wejścia będą się 'nabijały' same.
Jeśli wstawiasz filmik na YouTube- warto też poszukać podobnych filmów u konkurencji. Wówczas możesz jakoś sensownie i ładnie skomentować filmik konkurencji i poprosić o ocenienie Twojego filmu. Osoby, które przeczytają komentarz z ciekawości mogą trafić również do Ciebie
Wszystko zależy tak naprawdę od tego, co przekazujesz w danym filmiku.
Możesz oczywiście rozreklamować go na jakiś forach internetowych- zgodnych z tematyką Twojego filmiku. Jeśli filmik, tak jak wspomnieli poprzednicy- będzie miał "TO COŚ" wówczas wejścia będą się 'nabijały' same.
Jeśli wstawiasz filmik na YouTube- warto też poszukać podobnych filmów u konkurencji. Wówczas możesz jakoś sensownie i ładnie skomentować filmik konkurencji i poprosić o ocenienie Twojego filmu. Osoby, które przeczytają komentarz z ciekawości mogą trafić również do Ciebie
-
Mateusz Nowak - Posty: 8
Tak jak już wcześniej wspominano - ważne jest to abyś poprosił, jeżeli filmik Ci się podoba, to prześlij jego link swoim znajomym - to działa.
Druga sprawa - może nie dotyczy bezpośrednio Twojego pytania, ale na pewno też zwiększy oglądalność - odpowiedni tytuł, opis i dobór słów kluczowych - jeżeli jest to filmik na youtube - zwiększy to liczbę wejść z wyszukiwarki youtube. Youtube bierze też pod uwagę ocenę i liczbę wyświetleń - także, jak we wszystkim, początki mogą być ciężkie. Dobrym pomysłem jest też reklama na youtube.
Druga sprawa - może nie dotyczy bezpośrednio Twojego pytania, ale na pewno też zwiększy oglądalność - odpowiedni tytuł, opis i dobór słów kluczowych - jeżeli jest to filmik na youtube - zwiększy to liczbę wejść z wyszukiwarki youtube. Youtube bierze też pod uwagę ocenę i liczbę wyświetleń - także, jak we wszystkim, początki mogą być ciężkie. Dobrym pomysłem jest też reklama na youtube.
-

GrzegorzZuber - Posty: 37
- Miejscowość: Jaworzno/Kraków
Na dużą oglądalność filmików na YT ma wpływ nie tylko aspekt wirusowości, pod warunkiem, że treść filmiku jest ciekawa. Lista znajomych i przyjaciół szybko się może skończyć i oglądalność może spaść do zera. Ważną rolę przy umieszczaniu swojej prezentacji na portalu odgrywa odpowiednie opisanie swojego filmu. Właściwy tytuł z dobrze dobranymi słowami kluczowymi i opis z tagami, który odpowiednio wypozycjonuje film jest dobrym lekarstwem na tę dolegliwość. Dobrym sposobem jest przed zamieszczeniem filmu na YT wpisać słowo kluczowe swojej prezentacji i sprawdzić jak "opisuje się" konkurencja z tego tematu na YT.
-

jurand888 - Posty: 7
@jurand888 temat postu ma się nijak do Twojej wypowiedzi
. Pytanie było co zrobić aby ludzie sami sobie rozsyłali informacje o filmie np na fb, twitterze itp.
Jakiś czas temu była na ten temat ciekawa prezentacja na TEDx. Link zapodanie poniżej:
http://webcake.pl/zaraz-wirusem-caly-sw ... rne-wideo/
Jakiś czas temu była na ten temat ciekawa prezentacja na TEDx. Link zapodanie poniżej:
http://webcake.pl/zaraz-wirusem-caly-sw ... rne-wideo/
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Chyba wiem co zrobić, aby
osiągnąć ten efekt
Trzeba przyjrzeć się jak działają żarty
Najpierw jest coś wprowadzającego w sposób myślenia,
a potem coś z czapy, taka puenta.
"Nie pij za kierownicą"- wprowadzenie w odpowiedni schemat myślenia
"za dużo się wylewa" - zrobienie czegoś sprzecznego z powyższym schematem myślenia.
Więc skoro znam już schematy, mogę przełożyć to na wideo,
jednak trzeba mieć to wyczucie
.
Można sobie przeanalizować
np. to wideo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oekyMCWzg#!
Prawie 2 miliony wyświetleń,
a jakby dali link w opisie nie wiem
np. do sprzedaży ich płyty zarobili by naprawdę fajne pieniądze,
niestety nie znam przybliżonych statystyk klikających
w link (jak jest dobrze zrobiony,
tak jak Maciek Mazur uczył;),
ale sądząc po tym jak ja postępuję, to robię to niemal zawsze jak coś mi się spodoba.
Powiedzmy, że w link kliknie 20%, a 3% kupi ich produkt i zarobią na tym powiedzmy 20 złotych(albo 40 hrywn;),
to zarobią ok. 216 tysięcy zloty (czyli prawie 500 tysiecy hrywn;) tylko na jednym wideo, nieźle.
W takim tempie szybko mogli by zostać milionerami (przynajmniej Na Ukrainie;)
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam serdecznie,
Damian
osiągnąć ten efekt
Trzeba przyjrzeć się jak działają żarty
Idzie maly chlopiec przez szkolny korytarz i mowi do siebie:
- Gdzie sens, gdzie logika? Przechodzacy dyrektor pyta:
- Czemu caly czas powtarzasz: Gdzie sens, gdzie logika?
- Bo puscilem baka i kazali mi wyjsc, a sami siedza w tym smrodzie.
Najpierw jest coś wprowadzającego w sposób myślenia,
a potem coś z czapy, taka puenta.
"Nie pij za kierownicą, za dużo się rozlewa"
"Nie pij za kierownicą"- wprowadzenie w odpowiedni schemat myślenia
"za dużo się wylewa" - zrobienie czegoś sprzecznego z powyższym schematem myślenia.
Więc skoro znam już schematy, mogę przełożyć to na wideo,
jednak trzeba mieć to wyczucie
.Można sobie przeanalizować
np. to wideo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oekyMCWzg#!
Prawie 2 miliony wyświetleń,
a jakby dali link w opisie nie wiem
np. do sprzedaży ich płyty zarobili by naprawdę fajne pieniądze,
niestety nie znam przybliżonych statystyk klikających
w link (jak jest dobrze zrobiony,
tak jak Maciek Mazur uczył;),
ale sądząc po tym jak ja postępuję, to robię to niemal zawsze jak coś mi się spodoba.
Powiedzmy, że w link kliknie 20%, a 3% kupi ich produkt i zarobią na tym powiedzmy 20 złotych(albo 40 hrywn;),
to zarobią ok. 216 tysięcy zloty (czyli prawie 500 tysiecy hrywn;) tylko na jednym wideo, nieźle.
W takim tempie szybko mogli by zostać milionerami (przynajmniej Na Ukrainie;)
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam serdecznie,
Damian
CzasowyCzarodziej.pl - Spośród wszystkich czynników mających wpływ na Twój czas, jakie najmniejsze zmiany mogą wywoływać najbardziej zauważalne skutki?
-

damianjnc - Posty: 138
- Miejscowość: Żyraków
17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość