Czy ktoś może robił szablony i wrzucał na allegro?
Mam to zrobić pierwszy raz.
Zrobić szablon potrafię, ale nie wiem jak go wstawić na allegro. Wiem gdzie, tylko miałabym problem gdyby to miałbyć szablon z kilkoma zakładkami.
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
-

Agata 'soleil' Rutowicz - Posty: 387
- Miejscowość: Ziębice
A po co Ci szablon z kilkoma zakładkami? Przecież to nie ma sensu. Szablon allegro to taki squeeze page. Jedna strona mająca na celu wywołanie oczekiwanej akcji - kupna. Jeśli się spodoba, przyciągnie, zachęci to klient kupi. Nie będzie gdzieś jeszcze wertował po innych stronach.
Z resztą nie jestem pewien czy w ogóle jest możliwe robienie kilku podstron. Ewentualnie możesz dać w szablonie odnośnik do strony "o mnie".
Z resztą nie jestem pewien czy w ogóle jest możliwe robienie kilku podstron. Ewentualnie możesz dać w szablonie odnośnik do strony "o mnie".
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Tak właśnie się zagłębiam wten temat 
Masz rację bez sensu, a powiedz mi da się zrobić, żeby zakładka o mnie też miała ten szablon?
To jak to zrobić?
Masz rację bez sensu, a powiedz mi da się zrobić, żeby zakładka o mnie też miała ten szablon?
To jak to zrobić?
"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
-

Tak. Zakładka O mnie może być na tym samym szablonie. Możesz dać też zakładkę "Inne moje aukcje".
A co do wstawiania szablonu to w miejscu gdzie wpisujesz treść oferty musisz przełączyć na tryb kodu i wkleić tam Twój html szablonu. Następnie włączasz podgląd aby zobaczyć czy wszystko jest ok przed wystawieniem aukcji.
A co do wstawiania szablonu to w miejscu gdzie wpisujesz treść oferty musisz przełączyć na tryb kodu i wkleić tam Twój html szablonu. Następnie włączasz podgląd aby zobaczyć czy wszystko jest ok przed wystawieniem aukcji.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Hej, mam jeszcze kilka ważnych uwag co do szablonu do allegro
Szablon do allegro musisz zrobić jako jedno plikową stronę, style muszą być wewnątrz, nie koniecznie w znacznikach ale najlepiej wstawić style lokalnie w aukcji
nie korzystaj ze styli: BODY, TABLE, TD, DIV i itp standardowych, ponieważ może się rozjechać cała strona z aukcją, a to będzie nieciekawie wyglądać, chociaż podejrzewam ze z nowym allegro wprowadzili ochronę przed takim czymś ale po co robić sobie zbędne problemy
style przypisuje do znaczników jako klasy o nazwach niestandardowych tj.
na allegro staraj się unikać div do pozycjonowania skomplikowanej struktury strony aukcji, jeśli musisz korzystaj z tabelek, chyba ze masz prostą stronę bez kolumn, wszystko jedno pod drugim
nie reklamuje aukcji tylko chce pokazać moją prace na div oto link do
aukcji
spojrzyj w kod, i zobacz jak to zrobiłem
natomiast gdy chcesz mieć co najmniej dwie kolumny jak tutaj to od razu bierz i rób na tabelkach
kolejna uwaga, nie zawsze jest tak ze to co zrobisz i będzie ładnie wyglądać w przeglądarce to będzie tak samo wyglądać na aukcji, zanim zaczniesz wystawiać na danym szablonie sprawdź go, jak wyglądają aukcje przed wystawieniem
jeśli nie chcesz eksperymentować na allegro to sprawdź na serwisie testowym allegro http://www.testwebapi.pl, zarejestruj nowe konto i będziesz mogła sprawdzić, gdy tam już będzie dobrze to jeszcze dla pewności sprawdź na głównym allegro przed samym wystawieniem i będziesz miała pewność ze wszystko działa poprawnie
możesz także się wspomóc takim programem jak Sello (płatny ale można testować przez 30 dni) do wystawiania aukcji na allegro, tam jak zrobisz aukcje to w 99% będzie wyglądać dobrze tak jak chcesz
Szablon do allegro musisz zrobić jako jedno plikową stronę, style muszą być wewnątrz, nie koniecznie w znacznikach ale najlepiej wstawić style lokalnie w aukcji
nie korzystaj ze styli: BODY, TABLE, TD, DIV i itp standardowych, ponieważ może się rozjechać cała strona z aukcją, a to będzie nieciekawie wyglądać, chociaż podejrzewam ze z nowym allegro wprowadzili ochronę przed takim czymś ale po co robić sobie zbędne problemy
style przypisuje do znaczników jako klasy o nazwach niestandardowych tj.
- Kod: Zaznacz wszystko
.bodyallegro {
margin-top:5px;
}
na allegro staraj się unikać div do pozycjonowania skomplikowanej struktury strony aukcji, jeśli musisz korzystaj z tabelek, chyba ze masz prostą stronę bez kolumn, wszystko jedno pod drugim
nie reklamuje aukcji tylko chce pokazać moją prace na div oto link do
aukcji
spojrzyj w kod, i zobacz jak to zrobiłem
natomiast gdy chcesz mieć co najmniej dwie kolumny jak tutaj to od razu bierz i rób na tabelkach
kolejna uwaga, nie zawsze jest tak ze to co zrobisz i będzie ładnie wyglądać w przeglądarce to będzie tak samo wyglądać na aukcji, zanim zaczniesz wystawiać na danym szablonie sprawdź go, jak wyglądają aukcje przed wystawieniem
jeśli nie chcesz eksperymentować na allegro to sprawdź na serwisie testowym allegro http://www.testwebapi.pl, zarejestruj nowe konto i będziesz mogła sprawdzić, gdy tam już będzie dobrze to jeszcze dla pewności sprawdź na głównym allegro przed samym wystawieniem i będziesz miała pewność ze wszystko działa poprawnie
możesz także się wspomóc takim programem jak Sello (płatny ale można testować przez 30 dni) do wystawiania aukcji na allegro, tam jak zrobisz aukcje to w 99% będzie wyglądać dobrze tak jak chcesz
Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.
Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx
Kontakt:
GG: 4816374
Kontakt:
-

ugregusa - Posty: 106
- Miejscowość: Jelenia Góra
Dzięki wielkie za wskazówki 
Za jakieś dwa dni wezmę się za ten szablon, bo nrazie mam jeszcze dwie stronki do zrobienia
Co do Twojej aukcji, sklep który robię koledze sprzedaje żaróweki ledowe, a jak zauważyłam w twoich zegarkach one są
Jak już się wezmę za te szablon to czuję, że będę znowu sypać pytaniami
Dzięki wielkie
mam nadzieję, że nie będę miała tyle [problemów.
Za jakieś dwa dni wezmę się za ten szablon, bo nrazie mam jeszcze dwie stronki do zrobienia
Co do Twojej aukcji, sklep który robię koledze sprzedaje żaróweki ledowe, a jak zauważyłam w twoich zegarkach one są
Jak już się wezmę za te szablon to czuję, że będę znowu sypać pytaniami
Dzięki wielkie
mam nadzieję, że nie będę miała tyle [problemów.
-

Hehe, spoko jak coś pytaj na forum, na pewno znajdzie się ktoś kto odpowie, przecież tutaj zbiera się sama elita po za mną
bo ja to jestem szczególny przypadek nie mogący się nigdzie podczepić pod jakiekolwiek podziały 
Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.
Kontakt:
Kontakt:
-

ugregusa - Posty: 106
- Miejscowość: Jelenia Góra
Nie miałam czasu zabrać się za szablon. Teraz muszę się zmobilizować, ale napotkałam problem, te instrukcje mnie wkurzają na allegro. Weszłam na tę stronę do testowania, druga rzecz mnie wkurza (jest cała po angielsku ;-( ) Ale z tym jakoś sobie daję radę. Chodzi mi oto, jak zrobić szablon na allegro i go tak zapisać, żeby każda kolejna aukcja wrzucała się w tym szablonie, bez konieczności znania htmla, i teo typu rzeczy przez użytkownika konta?
-

Jak wystawia się nowy przedmiot do sprzedaży to jest opcja "wybierz szablon"
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Lepszym rozwiązaniem jest korzystanie z opcji "wystaw podobną", należy zmienić tylko szczegóły w opisie, ceny, kategorie itp. Szablon zostaje ten sam, co w poprzedniej aukcji.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Układ / Layout serwisu
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość