Witam
W jaki sposób można zrobić wyskakujące okno, podobne do tego jak na tu na forum ebiznesy.pl (zachęcającego do zapisania się na listę mailingową). Pytam bo może jest jakieś gotowe rozwiązanie, skrypt, poradnik , tutaj np wyskakuje podobne okienko http://www.hobo-web.co.uk/seo-blog/google-pr-update/
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
czyli odpowiedni skrypt uruchamiający wyskakujące okno raz na x dni w zależności od cookie i ip ? podasz przykład jak sobie z tym radzisz ?
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski - Posty: 59
- Miejscowość: Warszawa
To prosty skrypt - css + javascript do manipulacji oknem. Znajdziesz na pewno jakieś gotowce, pluginy jQyery itd. Generalnie okienko jest bardzo efektowne/ładne itd., ale mnie przyznam szczerze strasznie to wkurza i zazwyczaj nie odwiedzam ponownie stron, które mnie częstują non stop takim prezentem 

-

bartekmedon - Posty: 738
A nie akurat nie - to brak czasu i takie różne
Tutaj to okienko też mnie ostro wkurza, aczkolwiek w tym przypadku się nie przejmuje hehe
Tutaj to okienko też mnie ostro wkurza, aczkolwiek w tym przypadku się nie przejmuje hehe
-

Wkurza czy nie, ale jest skuteczne
Żeby nie denerwować swoich czytelników zanadto, mam u siebie ustawione, żeby wyskakiwało ono co 2 tygodnie dla danej osoby.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Skuteczne ? No ja nie do końca się zgodzę - jak wchodzę na jakąś stronę i wyskakuje mi na dzień dobry bez żadnego pytania takie cudeńko to spadam z takiej strony nawet nie czytając co tam jest w tym okienku. Jeszcze gorzej kiedy to okienko wyskakuje zawsze - niezależnie czy odwiedzamy tą stronę po raz pierwszy, dziesiąty czy setny - makabra. W przypadku forum po prostu przymykam na to oko 
Ale to oczywiście moje zdanie
Ale to oczywiście moje zdanie
-

Paweł Landzberg napisał(a):Wkurza czy nie, ale jest skuteczneŻeby nie denerwować swoich czytelników zanadto, mam u siebie ustawione, żeby wyskakiwało ono co 2 tygodnie dla danej osoby.
czyli odpowiedni skrypt uruchamiający wyskakujące okno raz na x dni w zależności od cookie i ip ? podasz przykład jak sobie z tym radzisz ?
- Head
Bartku, jasna sprawa
Ja też od razu zwykle zamykam takie okienka
Ale my nie szukamy info odnośnie tego co się w layerze pokazuje. A to, że jest skuteczne to wiem po sobie
Na chwilę obecną z tego layera mam najwięcej zapisów 
Head ja generalnie nie jestem koderem
Dlatego korzystam z gotowych rozwiązań. W tym wypadku w popup domination wystarczy ustawić taką opcję
Ale to pewnie jest uzależnione od ciastka lub IP tak, jak piszesz 
Head ja generalnie nie jestem koderem
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-