od kilku dni prześladuje mnie jedna myśl. Uczę się XHTML/CSS i innych, a równie dobrze można zrobić to w CMS-ach. W necie jest dużo darmowych skryptów, szablonów za free lub za wykupienie. Myślę sobie ze za kilka/kilkanaście lat to w ogóle nie trzeba będzie jakiegoś kodu pisać, bo wszystko za ciebie zrobi program a ty tylko powstawiasz odpowiednie elementy w odpowiednie miejsce. Mój kumpel, którego kiedyś uważałem za informatyka<speca>od internetu dlatego bo robił strony www. Wtedy jeszcze nie byłem zagłębiony w temacie i nie wiedziałem wiele rzeczy. Robił strony, ludzie mu trochę płacili a ja się zaciekawiłem. Natrafiłem na wasze forum i pewnego dnia dowiedziałem się ze ten wielki spec to wielka ściema bo montuje ludziom darmowy skrypt i szablon i ma stronę..... Ludzie nawet nie wiedzą że rzucają pieniądze w błoto.... ale to i lepiej dla nas przynajmniej konkurencja nie zwiększa się tak bardzo i mając nadzieję ze nikt nie stworzy świetnego programu do robienia stron. A e biznesem trzeba zająć się jak najszybciej póki nie ma jeszcze takiego ścisku w internecie(choć i tak jest już tak duży).
Napisałem to co mi leży na wątrobie..
Zapraszam do dyskusji.