Witam serdecznie.
Jestem w trakcie pisania eBooka. Skończę za jakieś parę dni, a nie mam jeszcze strony na której mógłbym go sprzedawać. Chciałbym umieścić eBooka na własnej mini stronie ale nie wiem jak się do tego zabrać. W związku z tym mam parę pytań.
Czy można taką stronę zrobić samodzielnie jakimś kreatorem czy lepiej zlecić jej wykonanie fachowcowi ?
Wyczytałem też w internecie, że można zrobić skrypt, który robi unikalne kopie eBooka tak aby nikt nie mógł go anonimowo rozsyłać po internecie. Chodzi o to, że skrypt dodaje do okładki imię i nazwisko zamawiającego i np. adres email.
No i właśnie się zastanawiam jak to wygląda od strony praktycznej ?
Będę serdecznie wdzięczny za każdą radę.
Łukasz,
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Odradzam kreatora. Kreatory robią straszny śmietnik w kodzie. Tobie chodzi o ministronkę (jedna, dwie podstrony) i dużo treści opisującej/nakłaniającej do zakupu + formularz. Ważne jest, żeby strona się pozycjonowała więc poprawność kodu oraz optymalizacja to podstawa, a tego kreator Ci nie da.
Najlepiej zlecić budowę. Koszt wykonania ministronki jest niewielki. Chyba, że znasz html, css oraz trochę php (wysyłanie formularza), wtedy możesz spróbować zrobić to we własnym zakresie.
Najlepiej zlecić budowę. Koszt wykonania ministronki jest niewielki. Chyba, że znasz html, css oraz trochę php (wysyłanie formularza), wtedy możesz spróbować zrobić to we własnym zakresie.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Też tak myślałem, że kreator może być do niczego ale chciałem się upewnić bo mogłem być w błędzie. Przyznam, że z webmasterką to cienko u mnie. Znam HTML i trochę CSS, za to z PHP już gorzej. Wiem, że można by samą mini stronę w HTML-u zrobić ale ktoś mi nagadał, że taka strona się gorzej indeksuje. Sam nie wiem ile w tym prawdy ale tak słyszałem.
Szukałem trochę w sieci i wpadłem na pewną stronę z płatną wtyczką do Wordpressa dzięki której można w łatwy sposób zrobić Landing Page. Wtyczka kosztuje niecałe 40 dolarów i tak pomyślałem, że mógłbym z tej wtyczki korzystać za każdym razem kiedy napiszę kolejnego eBooka do postawienia nowego Landing Page. Nie potrafię jednak sam ocenić czy Landing Page na Wordpresie z tą wtyczką to coś dobrego. Będę wdzięczny za każdą radę.
Poniżej podaj link:
http://www.wp-sales-page.com/wp-sales-page/
Pozdrawiam,
Łukasz
Szukałem trochę w sieci i wpadłem na pewną stronę z płatną wtyczką do Wordpressa dzięki której można w łatwy sposób zrobić Landing Page. Wtyczka kosztuje niecałe 40 dolarów i tak pomyślałem, że mógłbym z tej wtyczki korzystać za każdym razem kiedy napiszę kolejnego eBooka do postawienia nowego Landing Page. Nie potrafię jednak sam ocenić czy Landing Page na Wordpresie z tą wtyczką to coś dobrego. Będę wdzięczny za każdą radę.
Poniżej podaj link:
http://www.wp-sales-page.com/wp-sales-page/
Pozdrawiam,
Łukasz
-

Lukasz - Posty: 4
Lukasz napisał(a):Wiem, że można by samą mini stronę w HTML-u zrobić ale ktoś mi nagadał, że taka strona się gorzej indeksuje.
Ktoś Ci źle nagadał, jeśli strona będzie wykonana w html + css oraz odpowiednio zoptymalizowana pod SEO to na pewno Google ją polubi.
Lukasz napisał(a):Wtyczka kosztuje niecałe 40 dolarów i tak pomyślałem, że mógłbym z tej wtyczki korzystać za każdym razem kiedy napiszę kolejnego eBooka do postawienia nowego Landing Page.
Moim zdaniem (zaznaczam, że to moje zdanie) nie warto angażować Wordpressa w ministrony. WP sam w sobie jest rozbudowany i stosowanie go tylko po to aby postawić jedną stronkę (1 podstrona) to przesada, nie będzie tak szybki jak statyczna strona wykonana w html + css.
Poza tym jeśli masz okazje przetestować tą wtyczkę przed zakupem to zrób to. Zwróć uwagę na szybkość ładowania strony, oraz poprawność szablonów graficznych.
-

Witam
Wiem - przyciężkawa ale - możesz przypisać dowolną ilość templatek do różnych części strony
jest templatka zwana landing page
jest to bezpłatne
i jest do niej wiele wtyczek SEO naprawdę poprawiających indeksowanie a do tego Joomla jest naprawdę intuicyjna.
Pozdrawiam
Wojtek
Wiem - przyciężkawa ale - możesz przypisać dowolną ilość templatek do różnych części strony
jest templatka zwana landing page
jest to bezpłatne
i jest do niej wiele wtyczek SEO naprawdę poprawiających indeksowanie a do tego Joomla jest naprawdę intuicyjna.
Pozdrawiam
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 279
Witam,
No właśnie nie mogę się zdecydować. Szczerze to z Joomla nie miałem wcześniej do czynienia, Wordpress bardziej do mnie przemawia bo jestem z nim bardziej obyty. Daniel odradza stawianie mini strony w oparciu o Wordpress, z drugiej strony znalazłem w sieci sporo pozytywnych opinii osób. Chodzi mi o to, że sam nie dam rady zrobić od podstaw całej mini strony bo to dla mnie za dużo pracy. Stworzenie mini strony w oparciu o Wordpress wydaje się dziecinnie proste, wystarczy zainstalować wtyczkę, napisać ofertę i gotowe do sprzedaży a to oznacza, a to oznacza że mógłbym sprawnie zrobić tyle mini stron ile bym tylko potrzebował.
Nie wiem tylko czy są jakieś inne wady tego rozwiązania o których w tej chwili nie wiem. Poczytałem trochę w necie i okazało się mogą być pewne problemy ze spolszczeniem oraz systemem płatności. Chodzi o to czy instalując tą wtyczkę będę mógł zintegrować mini stronę z polskim systemem płatności bo z tego co wiem to te wtyczki obsługują chyba tylko PayPala.
W internecie jest mnóstwo niedrogich wtyczek MIni Strony do Wordpressa. Poniżej zamieściłem link do strony z jedną z takich wtyczek. Kosztuje 9 dolarów i ma mnóstwo rożnych szablonów:
http://www.tradebit.com/filedetail.php/ ... nisite-mrr
Dajcie znać co tym myślicie.
Pozdrawiam,
Łukasz
No właśnie nie mogę się zdecydować. Szczerze to z Joomla nie miałem wcześniej do czynienia, Wordpress bardziej do mnie przemawia bo jestem z nim bardziej obyty. Daniel odradza stawianie mini strony w oparciu o Wordpress, z drugiej strony znalazłem w sieci sporo pozytywnych opinii osób. Chodzi mi o to, że sam nie dam rady zrobić od podstaw całej mini strony bo to dla mnie za dużo pracy. Stworzenie mini strony w oparciu o Wordpress wydaje się dziecinnie proste, wystarczy zainstalować wtyczkę, napisać ofertę i gotowe do sprzedaży a to oznacza, a to oznacza że mógłbym sprawnie zrobić tyle mini stron ile bym tylko potrzebował.
Nie wiem tylko czy są jakieś inne wady tego rozwiązania o których w tej chwili nie wiem. Poczytałem trochę w necie i okazało się mogą być pewne problemy ze spolszczeniem oraz systemem płatności. Chodzi o to czy instalując tą wtyczkę będę mógł zintegrować mini stronę z polskim systemem płatności bo z tego co wiem to te wtyczki obsługują chyba tylko PayPala.
W internecie jest mnóstwo niedrogich wtyczek MIni Strony do Wordpressa. Poniżej zamieściłem link do strony z jedną z takich wtyczek. Kosztuje 9 dolarów i ma mnóstwo rożnych szablonów:
http://www.tradebit.com/filedetail.php/ ... nisite-mrr
Dajcie znać co tym myślicie.
Pozdrawiam,
Łukasz
-

Lukasz - Posty: 4
Lukasz napisał(a):Stworzenie mini strony w oparciu o Wordpress wydaje się dziecinnie proste, wystarczy zainstalować wtyczkę, napisać ofertę i gotowe do sprzedaży a to oznacza, a to oznacza że mógłbym sprawnie zrobić tyle mini stron ile bym tylko potrzebował.
Skoro tak to się nie zastanawiaj. Bierz WP, mimo że będzie wolniejszy niż "luźna" ministrona, ja zrobił bym to inaczej ale dla Ciebie WP jest najlepszym rozwiązaniem, ze względu na koszt. Jesteś w stanie zrobić to sam więc będzie Cie to kosztowało parę dolców. Jednak zwróć uwagę przy wyborze szablonu na taki najbardziej poprawny pod względem kodu.
Jeśli chodzi o płatności. Może znajdziesz polską wtyczkę do WP, lub przerobioną zagraniczną.
-

Ja jako,że malo znam się na tworzeniu,zleciłbym firmie wykonanie stronki. Koszt na pewno nie będzie duży, a zawsze będziesz miał gwarancję,że wszystko jest jak powinno być 
- paradox
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-