Witam...Czy mógłbym prosić o poprawienie kodu. Chcę, aby na stronie [url]uslugibudowlane-knauf.pl[/url] wyświetlał się tekst to wypełnienia formularza na biało...(wiem, że banał)...Ale nie mogę się tego doszukać...
Będę wdzięczny za pomoc...
<?php
// sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta
if (empty($_POST['submit'])) {
// wyświetlamy formularz
echo "<table border=\"0\"><form method=\"post\">
<td> Treść wiadomości</td style=\"float:right; margin-left:20px;\">
<td><textarea name=\"tresc\" style=\"float:left;padding:1px 0 1px 3px;background:url(images/png-tail.png) left top;border:1px solid #000;color:#70635b;color:#000; width:403px;height:182px;padding:1px 0 1px 3px;background:url(images/png-tail.png) left top;border:2px solid #000;color:#70635b;float:left;overflow:auto;color:#000\"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> Imię, nazwisko lub nick</td style=\"width:437px;margin-right:100px;padding-top:6px\">
<td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width:225px;float:left;padding:1px 0 1px 3px;background:url(images/png-tail.png) left top;border:2px solid #000;color:#70635b;color:#000\"></td>
</tr>
<tr>
<td> Adres e-mail</td>
<td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"width:225px;float:left;padding:1px 0 1px 3px;background:url(images/png-tail.png) left top;border:2px solid #000;color:#70635b;color:#000\"></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\" style=\"border:2px;background:url(images/png-tail.png) left top;border:2px solid #000;color:#70635b;color:#000 \">
<input type=\"reset\" value=\"Od nowa\" style=\"border:2px solid #000;color:#70635b;color:#000 \"></td></form>
</tr>
</table>";
}
// sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste
elseif (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email'])) {
// jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość
//każdy z wierszy wiadomości nie powinien być dłuższy niż 70 znaków (63 znaki tekstu + 7 znaków na nową linię
$message = wordwrap($_POST['tresc'], 63, "\n");
// zmienna $message zawiera treść wiadomości, wiadomość wysyłamy w formacje html
$message = nl2br("Treść wiadomości:\n".$message."\nWysłał: ".$_POST['imie']."\ne-mail: ".$_POST['email']); //zabezpieczenie przed dodaniem nagłówków przez użytkownika
$email = str_replace("\\n", "", $_POST['email']);
$email = str_replace("\\r", "", $email);
$imie = str_replace("\\n", "", $_POST['imie']);
$imie = str_replace("\\r", "", $imie);
//ustawienie nagłówków maila
$naglowki = "Reply-to: ".$email." <".$email.">".PHP_EOL;
$naglowki .= "From: ".$imie." <".$email.">".PHP_EOL;
$naglowki .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
$naglowki .= "Content-type: text/html; charset=utf-8".PHP_EOL;
// funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana
if(mail('l', 'Wiadomosc od użytkowników uslugibudowlane-knauf.pl', $message, $naglowki)) {
// wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia
echo "<div align=\"center\" id=\"col-12\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</strong></div>";
} else {
echo "<div align=\"center\" id=\"col-12\"><strong>Wystąpił błąd w trakcie wysyłania wiadomości!</strong></div>";
}
}
// lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca
else echo "<div align=\"center\" id=\"col-12\" style=\"color:red\"><strong><br /><br /><br /><br />Wypełnij wszystkie pola formularza!<br /><br /><br /><a href=\"kontakt.php\">Wstecz</a></strong></div>
";
?>
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Posiedziałem 5 min. i doszedłem do tego...Jeszcze nie mam styczności z php, więc trochę się w tym gubię...Ale będzie coraz lepiej...
Poprawa na UsługiBudowlane-Knauf
Poprawa na UsługiBudowlane-Knauf
-

axe007 - Posty: 42
Na przyszłość wstawiaj kod w znaczniki [.code][./code] bo czytać tego bez tego nie da się
-

Rico - Posty: 18
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość