Rok założenia: 2008Kontakt
wszystko o serwisach WWW, głównie od strony technicznej (XHMTL, CSS, PHP, MySQL)
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Kreator WWW

Postprzez Hector114bet
napisane: 20 Sie 2010, o 23:06

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dla osób, które nie potrafią samodzielnie stworzyć własnej strony internetowej, istnieje wiele kreatorów WWW, które w znaczny sposób ułatwiają pracę. Osobiście mam zamiar wykupić serwer w home.pl i korzystać z dostępnego tam kreatora. Myślę, że home.pl oferuje najbardziej profesjonalny produkt na rynku. Moje pytanie jest jednak następujące: tworzę w kreatorze stronę www, ale chcę dodać własne dodatki, przykładowo zmienić ramki na stronie. Wówczas mogę ściągnąć zbudowaną przez siebie stronę www z serwera i samodzielnie zmodyfikować kod źródłowy. Czy tak? Jeśli już jednak okaże się to osiągalne, to czy w momencie gdy ponownie, zmienioną już stronkę wrzucę na serwer, będę mógł w ten sposób zmodyfikowaną otworzyć ponownie w kreatorze? Raczej nie... prawda? Wyskoczy błąd i tyle? Proszę o pomoc. Z góry przepraszam za mój ubogi poziom wiedzy ;)

Hector114bet

Kreator WWW na home

Postprzez Tomasz Fabiszak
napisane: 22 Sie 2010, o 22:37

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witaj Hektorze,

Nie musisz za nic przepraszać. W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie: kiedy zmodyfikujesz stronę stworzoną wcześniej w kreatorze, to jakiekolwiek ponowne użycie kreatora albo nie będzie możliwe, albo będzie możliwe, lecz.. nadpisze (anuluje) zmiany wprowadzone poza kreatorem.
Kreatory stron WWW są dla tych, którzy nie chcą wprowadzać zmian w kodzie oraz wystarczą im standardowe (dostępne w danym kreatorze) szablony stron.
Najlepiej zrób test. Przecież w Home możesz za darmo przez 14 dni testować ich usługę.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Wróć do Tworzenie stron