Witam
Mam pewien pomysł na e-biznes. Uważam, że jest świeży i dochodowy. Jest jednam pewien problem, nie mam zielonego pojęcia o tworzeniu stron www. Chcę to komuś zlecić. Mam do was pytanie. Komu?
Jest mnóstwo ogłoszeń prywatnych osób, które oferują stworzenie profesjonalnej strony za niewielkie pieniądze. Z drugiej strony są agencje interaktywne, które chcą sporo kasy, ale gwarantują dobrą jakość i terminowość. Co o tym myślicie? Lepiej zlecić to osobie prywatnej, czy agencji.
Prosiłbym nie zamieszczać tutaj ofert, chciałbym wysłuchać jedynie wasze opinie.
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Podpisz umowe poufnosci: http://pl.wikipedia.org/wiki/Umowa_poufno%C5%9Bci
Jak chcesz zalozyc duzy serwis (a portal+sklep takim jest), to doradzam kilkuosobowa firme.
28 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Wszystko zależy od rozmiarów strony/portalu, jej funkcjonalności, wyglądu, czy Twoich życzeń co do konkretnych rozwiązań (typu chcę, taki a taki CMS, taki i taki moduł). Nie ma złotej zasady - Agencje lepsze, albo osoby prywatne lepsze. Określ więcej szczegółów - jaka to ma być strona, czego dotyczyć, jak być zaawansowana itd., a wtedy będziemy mogli bliżej ocenić, gdzie warto się zgłosić. Pozdrawiam:)
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Przyznam się szczerze, że nie znam się za bardzo na "konkretnych rozwiązaniach" technicznych, chciałbym kogoś kto mi doradzi, a jednocześnie nie ukradnie pomysłu.
Projekt docelowo miałby postać portalu tematycznego z wbudowanym sklepem. Strona powinna być dość rozbudowana, w ofercie będzie sporo produktów. Zależy mi też, żeby była estetyczna graficznie.
Projekt docelowo miałby postać portalu tematycznego z wbudowanym sklepem. Strona powinna być dość rozbudowana, w ofercie będzie sporo produktów. Zależy mi też, żeby była estetyczna graficznie.
- Marcin BB
chciałbym kogoś kto mi doradzi, a jednocześnie nie ukradnie pomysłu.
Podpisz umowe poufnosci: http://pl.wikipedia.org/wiki/Umowa_poufno%C5%9Bci
Jak chcesz zalozyc duzy serwis (a portal+sklep takim jest), to doradzam kilkuosobowa firme.
Jeśli na Twojej witrynie jest mało odwiedzających, przeczytaj jak wypozycjonować stronę własnoręcznie i za darmo! Oszczędź też swój czas - poświęć chwilę i przyspiesz komputer z pomocą mojego artykułu!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Poszukaj/pytaj o dobre firmy, które stawiają profesjonalne sklepy internetowe. Musi to być kilkuosobowa firma, doświadczona. Pooglądaj portfolio, popytaj o wycenę (wraz z terminem realizacji!). Pamiętaj o odpowiednich umowach.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

Dzięki za podpowiedzi!
Chyba macie rację, jak już coś robić to porządnie z profesjonalistami. Wczoraj trochę przeszukiwałem oferty i znalazłem kilka ciekawych. Powiedzcie co myślicie o tej? Wydaje mi się, że ceny nie są tragiczne, ale nie ukrywam, że najbardziej do nich przekonała mnie lokalizacja ich biura (niedaleko mojego).
http://promocja.intersign.pl/
Powiedzcie proszę co o tym myślicie?
Chyba macie rację, jak już coś robić to porządnie z profesjonalistami. Wczoraj trochę przeszukiwałem oferty i znalazłem kilka ciekawych. Powiedzcie co myślicie o tej? Wydaje mi się, że ceny nie są tragiczne, ale nie ukrywam, że najbardziej do nich przekonała mnie lokalizacja ich biura (niedaleko mojego).
http://promocja.intersign.pl/
Powiedzcie proszę co o tym myślicie?
- Marcin BB
Ceny jakies z kosmosu - 3tys. (2 tys. w "promocji") za witryne z nie oparta na CMSie (a nawet oparta) to wg mnie przegiecie. Strach pomyslec, ile by chcieli za zaawansowany projekt.
W swoim portfolio maja kilka ladnie wygladajacych prac. Wchodze na jedna z nich i opis wykonanych zadan jest taki:
Bez jaj. Moze ze 3 prace wygladaja na jakas robote programistyczna, reszta to takie kwiatki. Nie wyglada, by mieli jakies wieksze doswiadczenie.
Subiektywnie w skali 1-10 oceniam kod i wykonanie ich strony domowej jako do dupy.
Bliskosc biura to ostatnia rzecz, jaka sie powinienes kierowac.
W swoim portfolio maja kilka ladnie wygladajacych prac. Wchodze na jedna z nich i opis wykonanych zadan jest taki:
wgranie aplikacji social media na stronie (facebook, twitter, blip, google +);
Bez jaj. Moze ze 3 prace wygladaja na jakas robote programistyczna, reszta to takie kwiatki. Nie wyglada, by mieli jakies wieksze doswiadczenie.
Subiektywnie w skali 1-10 oceniam kod i wykonanie ich strony domowej jako do dupy.
Bliskosc biura to ostatnia rzecz, jaka sie powinienes kierowac.
Ostatnio edytowany przez Krzysztof Trynkiewicz, 23 Lis 2011, o 09:34, edytowano w sumie 1 raz
Rozsądna cena hostingu to 300zł rocznie. Wybierz najlepszy hosting, aby nie mieć problemów ze swoją stroną WWW. Z kolei aby nie mieć problemów ze swoim komputerem, wybierz najlepszy antywirus i zainstaluj go zgodnie z moimi instrukcjami.
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Firmy nie znam w ogóle. Strona trochę dziwna (niby kreatywna, ale za mało informacji). Przejdź się do nich, popytaj. Zobaczysz już po paru pierwszych zdaniach czy są kompetentni, uczciwi itd. Pamiętaj o umowach i zabezpieczeniu całej transakcji. Życzę powodzenia:)
-

Cześć Marcinie BB,
Wydaje mi się, że podana przez Ciebie firma bardziej zajmuje się grafiką i marketingiem, niż programowaniem. Zastanów się, na co powinieneś położyć nacisk w swoim projekcie - w czym tkwi jego "świeżość"? Jeśli w nietypowych (niestandardowych) funkcjach (lub ich połączeniu), to potrzebujesz zdecydowanie bardziej programistów niż grafików. Być może jednak tamta firma ma doświadczenie w złożonych/rozbudowanych projektach i będzie dobrym wyborem, jeśli mają dobrych podwykonawców/programistów, którzy dla Ciebie wykonają co potrzebujesz.
Moim zdaniem najpierw powinieneś zrobić wykaz funkcji jakie będzie posiadał Twój serwis (co w nim może zrobić użytkownik/Internauta oraz administrator - czyli Ty lub osoba zarządzająca serwisem). Potem łatwiej będzie Tobie rozmawiać z jakąkolwiek firmą - czy będą w stanie to wykonać i za ile. Niestety nie doradzę Tobie jaką w Łodzi wybrać. Szukaj wśród firm, które zajmują się tworzeniem rozbudowanych serwisów, portali lub aplikacji internetowych (webowych).
Jeśli to jest rozbudowany projekt, to zdecydowanie lepiej zlecić go firmie (zespołowi ludzi) niż pojedynczemu programiście/freelancerowi - chodzi o wydajność pracy (moce przerobowe). Będziesz mieć większą szansę, że Twój serwis powstanie w założonym czasie i kosztach.
Oprogramowanie dedykowane (tak, jak szycie garniturów/sukien na miarę) jest droższe niż oprogramowanie seryjne. Dlatego polecam poszukać firmy, która oferuje wdrożenie oprogramowania CMS, które posiada najwięcej możliwości z Twojej listy i dopisanie/przerobienie tylko części brakujących.
Powodzenia.
Wydaje mi się, że podana przez Ciebie firma bardziej zajmuje się grafiką i marketingiem, niż programowaniem. Zastanów się, na co powinieneś położyć nacisk w swoim projekcie - w czym tkwi jego "świeżość"? Jeśli w nietypowych (niestandardowych) funkcjach (lub ich połączeniu), to potrzebujesz zdecydowanie bardziej programistów niż grafików. Być może jednak tamta firma ma doświadczenie w złożonych/rozbudowanych projektach i będzie dobrym wyborem, jeśli mają dobrych podwykonawców/programistów, którzy dla Ciebie wykonają co potrzebujesz.
Moim zdaniem najpierw powinieneś zrobić wykaz funkcji jakie będzie posiadał Twój serwis (co w nim może zrobić użytkownik/Internauta oraz administrator - czyli Ty lub osoba zarządzająca serwisem). Potem łatwiej będzie Tobie rozmawiać z jakąkolwiek firmą - czy będą w stanie to wykonać i za ile. Niestety nie doradzę Tobie jaką w Łodzi wybrać. Szukaj wśród firm, które zajmują się tworzeniem rozbudowanych serwisów, portali lub aplikacji internetowych (webowych).
Jeśli to jest rozbudowany projekt, to zdecydowanie lepiej zlecić go firmie (zespołowi ludzi) niż pojedynczemu programiście/freelancerowi - chodzi o wydajność pracy (moce przerobowe). Będziesz mieć większą szansę, że Twój serwis powstanie w założonym czasie i kosztach.
Oprogramowanie dedykowane (tak, jak szycie garniturów/sukien na miarę) jest droższe niż oprogramowanie seryjne. Dlatego polecam poszukać firmy, która oferuje wdrożenie oprogramowania CMS, które posiada najwięcej możliwości z Twojej listy i dopisanie/przerobienie tylko części brakujących.
Powodzenia.
Believe the Unbelievable
Tworzenie i modernizacja stron WWW
Tworzenie i modernizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Przecież na tym forum znajdziesz ludzi, którzy zrobią to dla Ciebie 
A jak będziesz miał problem ze znalezieniem to zobacz kogo poleca Krzywy:
www.etyczna.pl/polecani
A jak będziesz miał problem ze znalezieniem to zobacz kogo poleca Krzywy:
www.etyczna.pl/polecani