Chodzi mi o pewną sprzeczność.
Jeżeli mamy na przykład stronę która ma rejestrować uzytkowników - typu squeeze page.
Taka strona zawiera zwykle niewiele treści - tylko wyskakujące okienko.
Ale z kolei strona typu blog ma więcej treści ,łatwiej ją pozycjonować i użytkownicy mają co oglądać.
Tylko te 2 opcje są ze sobą sprzeczne. Czy należy starać się godzić te 2 funkcje na jednej stronie? Jak?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
To ciekawy pomysł moim zdaniem, bo strony, gdzie od razu trzeba podawać swój adres e-mail mnie odrzucają od początku.
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Nie do końca rozumiem gdzie jest problem.
Czemu nie możesz na swoim blogu umieścić z prawej strony małego widgetu z możliwością zapisania się na twoją listę adresową?
Poza tym, możesz zrobić tak. Napisz jeden długi wpis gdzie udostępniasz jakiś produkt za zapisanie się na listę adresową i ustaw go tak, żeby zawsze wyświetlał się jako pierwszy na głównej stronie. Pisz normalnie bloga, a wpisy będą wyświetlać się się pod squeezem.
Ale jeszcze jedno. Jeśli stworzysz squeeze page na subdomenie z dobrą nazwą np. nazwą produktu i dobrze podlinkujesz, to masz szansę na TOP 1 w Google.
Czemu nie możesz na swoim blogu umieścić z prawej strony małego widgetu z możliwością zapisania się na twoją listę adresową?
Poza tym, możesz zrobić tak. Napisz jeden długi wpis gdzie udostępniasz jakiś produkt za zapisanie się na listę adresową i ustaw go tak, żeby zawsze wyświetlał się jako pierwszy na głównej stronie. Pisz normalnie bloga, a wpisy będą wyświetlać się się pod squeezem.
Ale jeszcze jedno. Jeśli stworzysz squeeze page na subdomenie z dobrą nazwą np. nazwą produktu i dobrze podlinkujesz, to masz szansę na TOP 1 w Google.
-

Internetoholik - Posty: 20
- Miejscowość: Częstochowa
Internetoholik napisał(a):Poza tym, możesz zrobić tak. Napisz jeden długi wpis gdzie udostępniasz jakiś produkt za zapisanie się na listę adresową i ustaw go tak, żeby zawsze wyświetlał się jako pierwszy na głównej stronie. Pisz normalnie bloga, a wpisy będą wyświetlać się się pod squeezem.
To ciekawy pomysł moim zdaniem, bo strony, gdzie od razu trzeba podawać swój adres e-mail mnie odrzucają od początku.
- dagmaro
Strony sqeeze page naprawdę kiepsko się pozycjonują, lepiej jest zrobić stronę informacyjną, która odsyła do strony z zapisem na listę.
Możesz zrobić tak:
1. Tworzysz stronę informacyjną, o swoim eprodukcie
2. Wstawiasz tekst, grafikę, czyli robisz ofertę
3. Nie zapominasz o dobrym tytule i oczywiście domenie dla strony
4. Umieszczasz link do właściwej strony przechwytującej, najlepiej na blogu, bo wtedy wiadomo, że jesteś autorem
O takim rozwiązaniu już pisałem, ale wydaje mi się że jest godne uwagi, bo google zaczyna krzywo patrzeć na sqeeze page, i nie ma sie co dziwić
Możesz zrobić tak:
1. Tworzysz stronę informacyjną, o swoim eprodukcie
2. Wstawiasz tekst, grafikę, czyli robisz ofertę
3. Nie zapominasz o dobrym tytule i oczywiście domenie dla strony
4. Umieszczasz link do właściwej strony przechwytującej, najlepiej na blogu, bo wtedy wiadomo, że jesteś autorem
O takim rozwiązaniu już pisałem, ale wydaje mi się że jest godne uwagi, bo google zaczyna krzywo patrzeć na sqeeze page, i nie ma sie co dziwić

-

Tomasz Jański - Posty: 17
- Miejscowość: Namysłów
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-