8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Znalazłem takie cuś na allegro -> http://allegro.pl/item685930665.html nie wiem oczywiście jak to wygląda, co to za firma itd. więc nie mogę ani polecić ani też powiedzieć złego słowa, ale wklejam może komuś się przyda.
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 646
Dzięki Bartku za link. Zawsze warto wiedzieć, co tam konkurencja czyni.
Zapoznałem się z ich ofertą. Byłem na ich stronie firmowej. Choć strona firmowa wygląda bardzo ładnie, to... ta firma nie wzbudziła mojego zaufania. Dlaczego? Detale różne:
Dobra, wystarczy, nie pastwię się.
Mam przeczucie, że w moim darmowym kursie pozycjonowania stron jest tyle wiedzy, co w ich kursie za niecały 1000 PLN. Może ktoś pójdzie do nich na szkolenie i zda relację? (bo opinii klientów u nich na stronie nie znalazłem...)
Zapoznałem się z ich ofertą. Byłem na ich stronie firmowej. Choć strona firmowa wygląda bardzo ładnie, to... ta firma nie wzbudziła mojego zaufania. Dlaczego? Detale różne:
- 1. Chwalenie się osiągnięciami, które... są jakby niewidoczne
- 2. Nędzna strona o mnie na Allegro - amatorska i z błędami nawet
- 3. Chwalą się wypozycjonowaniem swojego szkolenia na różne frazy, hehehe. Tu dowalili trochę. Dlaczego? Chwalą się frazą "kurs pozycjonowania stron". Zresztą nie będę zabierał ubawu - wpiszcie sobie w Google i zobaczcie sami, czemu się uśmiecham teraz
- 4. Pierwsze zdanie z oferty szkoleń z pozycjonowania: "Jesteśmy liderem na rynku szkoleń z pozycjonowania stron w wyszukiwarkach internetowych". Pliiiiiiis.
- 5. I jeszcze jeden kwiatek, który mają w wielu miejscach: "Jesteśmy pierwszą w Polsce agencją promocji internetowej.".
Dobra, wystarczy, nie pastwię się.
Mam przeczucie, że w moim darmowym kursie pozycjonowania stron jest tyle wiedzy, co w ich kursie za niecały 1000 PLN. Może ktoś pójdzie do nich na szkolenie i zda relację? (bo opinii klientów u nich na stronie nie znalazłem...)
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Również przeczytałem ich ofertę (pewnie z nudów, no bo co tu robić w niedzielny poranek
). Moim zdaniem wystarczy kurs Krzywego oraz swoje doświadczenie aby stać się dobrym pozycjonerem. Wątpię aby przekazywali inne wiadomości niż Krzywy.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 644
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):3. Chwalą się wypozycjonowaniem swojego szkolenia na różne frazy, hehehe. Tu dowalili trochę. Dlaczego? Chwalą się frazą "kurs pozycjonowania stron". Zresztą nie będę zabierał ubawu - wpiszcie sobie w Google i zobaczcie sami, czemu się uśmiecham teraz
![]()
Całej Twojej wypowiedzi Pawle nie będę komentował bo oczywiście mądrze gadasz
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 646
Prawda jest taka, że im więcej wiesz w danym temacie, tym mniej sie spodziewasz po następnym napotkanym szkoleniu, czy kursie. No bo juz coraz mniej rzeczy może Cie zaskoczyć, czegoś nowego nauczyć. Gdyby ktos nie znał kursu krzywego-juniora, to by sie pewnie zastanawiał, czy nie skorzystać za 1000 powiedzmy z kursu płatnego. A tak prawdopodobieństwo, że adepci tego kursu pójda na inny płatny jest małe. Raczej teraz wchodzi już w grę coś innego darmowego, dla porównania / sprawdzenia swojej wiedzy
pozdr
pozdr
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 225
Ludzie to chyba mają jakąś ograniczoną wyobraźnię... albo sami będąc idiotami wszystkich innych traktują jak idiotów! A co do pozycjonowania to wszystkich "myków" można dowiedzieć się w internecie - jestem ciekawa czy wogóle mają zbyt na taki kurs?! Pozdrawiam
- dragongirl
Teraz szkolenia są w modzie, jednak moim zdaniem to strata
, bo cała podstawowa wiedza jest łatwo dostępna choćby na forum PiO czy na różnych SEO-blogach. Oczywiście możliwe, że na szkoleniu dostajemy informacje "na tacy" a po forach trzeba się na grzebać, naszukać informacji, jednak jeśli ktoś nie ma na to czasu, tym bardziej nie będzie miał czasu na pozycjonowanie 
, bo cała podstawowa wiedza jest łatwo dostępna choćby na forum PiO czy na różnych SEO-blogach. Oczywiście możliwe, że na szkoleniu dostajemy informacje "na tacy" a po forach trzeba się na grzebać, naszukać informacji, jednak jeśli ktoś nie ma na to czasu, tym bardziej nie będzie miał czasu na pozycjonowanie 
Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
- Rocky
Rocky napisał(a):Teraz szkolenia są w modzie, jednak moim zdaniem to strata, bo cała podstawowa wiedza jest łatwo dostępna choćby na forum PiO czy na różnych SEO-blogach. Oczywiście możliwe, że na szkoleniu dostajemy informacje "na tacy" a po forach trzeba się na grzebać, naszukać informacji, jednak jeśli ktoś nie ma na to czasu, tym bardziej nie będzie miał czasu na pozycjonowanie
Rocky,
Wielu ludzi korzysta ze szkoleń nie dlatego , że są w modzie - no chyba że firma sponsoruje i można się urwać z pracy.
Ale właśnie dlatego, że tam jest podana wiedza uporządkowana i to co Ty byś musiał szukać tygodniami - masz zebrane i podane przez powiedzmy 2 dni. Płacisz za to powiedzmy 700 pln. Czy to się opłaca, czy nie?
To zależy, czy cenisz swój czas, czy nie, i od tego kim jesteś, co aktualnie robisz.
Student, który ma czasu od groma i mało kasy pewnie nie skorzysta z takiego szkolenia. Bo kuma internet i prędzej czy później wiedzę znajdzie, skompletuje.
Natomiast przedsiębiorca, który ma kasę, i nie ma czasu na szukanie - zapłaci za szkolenie. Bo on wycenia swój czas powiedzmy na 50 zł /h. Jego rachunek jest prosty - lepiej zapłacić - bo szukając samemu - wyjdzie go to drożej. Proste.
Wiele osób - z tego co wiem - idzie na szkolenia, żeby skonfrontować swoją dotychczasową wiedzę z tym co na szkoleniu powie ekspert. I albo po szkoleniu stwierdzają, że w zasadzie nic nowego się nie nauczyli, albo też wynoszą zupełnie inne spojrzenie na wiele spraw. Wtedy nie żałują wydanych pieniędzy.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 225
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-