co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
miejsce naszej pracy nad e-biznesami, czyli pracownia, biurko, fotel...

Może teraz nieco o fotelu....

Postprzez Jerzy Sempowicz 16 Paź 2008, o 23:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Co nieco o fotelu może....
Warto zainwestować w nieco lepszy fotel. Do wyboru mamy mnóstwo modeli . W zasadzie różnią się obiciem i konstrukcją siedziska , bo nogi i kółeczka to chyba wszystkie mają podobne.
Czy będą 3 kółka czy 5 , nie jest w zasadzie ważne , bo fotel i tak będzie stabilny. Może tylko szybciej ulegną zniszczeniu kółka z foteli 3-ramiennych ze względu na większe siły obciążające. Zależy to też od wagi użytkownika.
Co do obić....
Zdecydowanie odradzam obicia typu skay lub inne skóropodobne. Ze względu na nieprzepuszczalność pary wodnej , po kilkugodzinnym posiedzeniu będziemy mieli mokro jak w pampersie :lol: .
Z praktyki wyszło , że skóra też nie jest idealnym rozwiązaniem bowiem szybkość wchłaniania wilgoci też nie jest zadowalająca. Zaznaczę tutaj, że raczej nie moczę się w fotelu i zwieracze jak najbardziej w porządku :shock: , ale posiedzieć kilka godzin potrafię bez ruszania się z miejsca.
Całkiem niezłe są fotele z obiciem z materiału , ale wewnątrz z czymś bardziej "oddychającym " niż poliuretanowa pianka.
Jak się poszuka , to się znajdzie :).
No i konstrukcja .... popatrzyć na spawy od dołu....
Autor posta nie patrzył dokładnie i fotel się złamał po 2 czy 3 latach...
Ale walka dalej trwała , mimo iż spod biurka to czasu nie było na zmianę fotela...
P1140092.jpg
P1140092.jpg (62.7 KiB) Obejrzany 1368 razy

i tak oto autor podczas wprowadzania danych do sklepu z zegarkami http://www.reloj.pl , oraz bloga http://www.sempowicz.pl .
Fotel później pospawałem i wyrzuciłem do magazynu , tam też się jeszcze przyda :)

Sempowicz Jerzy
Zegarkowy sklep internetowy http://www.reloj.pl
Najnowsze dziecko e-sutenera (tak do mnie mówi ten zbok Krzywy) http://www.luzne-zwiazki.pl
Awatar użytkownika
Jerzy Sempowicz

Miejscowość: Jelenia Góra

Juras (sigma) - jesteś geniuszem!

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

świetne :) ja polecam Top 10 ergonomicznych krzeseł również i ten blog jest genialny...

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Choć temat już nie poruszany od dawna, to zamieszczam tekst, ktory kiedyś pisałam właśnie o doborze fotela. Może komuś sie przyda:):

Jak wybrać odpowiedni fotel?

By kupić idealny, najpierw zastanów się ile czasu będziesz codziennie na nim spędzać.

Jeśli do 2 godzin, wybierz fotel z:

• obrotową podstawą,
• regulowaną wysokością siedziska
• stabilnym podparciem lędźwiowej części kręgosłupa

Jeśli do 4 godzin, wybierz fotel dodatkowo z:

• regulowana głębokość siedziska
• regulowana wysokość oparcia
• regulowana siła oporu oparcia
• odchylane oparcie
• oparcie fotela sięgające do wysokości łopatek
• pięcioramienną podstawą siedziska

Jeśli powyżej 4 godzin, wybierz fotel dodatkowo z:

• tzw. Siedzeniem dynamicznym, czyli mechanizmem pracującym z Tobą i dopasowującym się do Twoich ruchów podczas pracy – stałe wsparcie kręgosłupa i płynne zwalnianie go gdy wstajesz
• zagłówek
• wysokie oparcie z wyprofilowanym wsparciem części lędźwiowej
• regulacje wysokości podłokietników

Jeśli już masz regulowane krzesło, to z wysokością biurka nie będzie problemu.

Zadbaj o to by było w miarę szerokie (by wszystko na nim pomieścić) oraz posiadało szafki bądź szuflady dzięki którym wszystkie materiały będziesz mieć pod ręką.

Jeśli jednak nie możesz sobie pozwolić na razie na takie zakupy to postaraj się by miejsce gdzie pracujesz dało Ci też możliwość wyprostowania nóg i przybrania najwygodniejszej dla Ciebie pozycji.

Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
Social Media wszystko o mediach społecznościowych.
Awatar użytkownika
Ewelina Golba

właśnie szukam sobie takiego fotelu - masz może konkretne modele ?

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Polecam laptop + router bezprzewodowy + łóżko, lub leżak. Osobiście jestem pogromcą foteli, każdy jaki miałem rozpadł się szybko :D

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Re: Może teraz nieco o fotelu....

Postprzez bartekmedon 21 Sie 2009, o 21:48

A ja właśnie leże bo nie mogę utrzymać pionu (chociaż poziomu też nie) czy taka pozycja jest dobra ?????? A tak serio to nieźle powalczyłem hehe i mam nadzieję, że nikogo ten post nie zbulwersuje, nie zniechęci do mnie czy coś tego typu ;) Po prostu sobie robię przysłowiowe jaja i wierzę, że po prostu czasem znaleźć choćby kawałeczek radości na swoich ustach trzeba :D

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Daniel 'siewca' Nakoneczka napisał(a):Polecam laptop + router bezprzewodowy + łóżko, lub leżak. Osobiście jestem pogromcą foteli, każdy jaki miałem rozpadł się szybko :D

Ja mam fotel, ale częściej mam łożko + taki składany drewniany stolik :) Z tym że chce sobie do biurka coś wygodnego kupic :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Ja chcę fotel!

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka 21 Sie 2009, o 21:57

Aleś Bartek pojechał, hehehehe.

Ewelino, poleć i mi jakiś fotel. Siedzę przed kompem pół doby, a mam taki fotelik z niższej półki (no, powiedzmy średniej).
Na czym zatem mój zad mam sadzać? ;)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Re: Może teraz nieco o fotelu....

Postprzez bartekmedon 21 Sie 2009, o 22:10

Ja tam nic nie pojechałem tzn. chętnie bym wsiadł w auto i skoczył po dostawę piwa :D :D

Nie no jest wesoło, ale tyle jestem pewien i wiem doskonale, że miejsce pracy jak chociażby ""głupi"" fotel to bardzo ważna rzecz. Człowiek pracując przed PC'tem/laptopem czy co tam jeszcze ma przed sobą musi czuć się przy tym komfortowo i przyjemnie. I to nie tylko dla własnej wygody (chociaż to bardzo ważne, bo przyjemność z pracy to rzecz święta), ale też po to aby sobie nie zaszkodzić zdrowotnie (tak tak wieczne siedzenie przy komputerze niestety tak działa....) oraz skupić się na wykonywanej sprawie i oddać się jej w zupełności, a nie myśleć "kurde ale mnie dziś coś boli..", "jakoś mi niewygodnie", "chyba coś dziś krzywo siedzę" itp.

Trzeba być optymistą i wierzę, że wielu z nas ma szanse na radość z życia zawodowego nie tylko ze względu na profitu, ale na to co się robi :)

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Następna

Wróć do Stanowisko pracy e-biznesmena

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość