47 posty(ów)
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Mar_Dal napisał(a):Korzystam z Nokii z serii E51 i 66 i na chwilę obecną, uważam, że są to najlepsze telefony do długich rozmów jak również wysyłania smsów i maili.
A ja już mam dosyć Nokii E66. To był jednak niezbyt udany model (z tego co wiem, nie tylko mój egzemplarz).
Poza Bluetooth, o którym wspominałem, mam problemy z zasięgiem. Czasami też mam niby włączony, a ktoś nie może się do mnie dodzwonić. A ostatnio gniazdo ładowarki nie ma styku...
Postanowiłem zmienić klimat - zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Za pół roku kończy mi się umowa w Orange na firmę i zadzwonili do mnie, że mogę przedłużyć na dobrych warunkach. Oczywiście nie zamówiłem od razu przez telefon, bo musiałem pooglądać telefony w Sieci.
Abonament spadł mi ze 106 na 73 brutto za 250 minut (i jakieś tam usługi, nie pamiętam nawet). Więc bardzo fajnie. Wziąłem umowę na 30 miesięcy, żeby mieć tanio fajny telefon. Zdecydowałem się na BlackBerry 8900. Ma w zasadzie wszystko, czego potrzebuję.
Ta marka jest znana z 2 rzeczy (głównie):
- telefony są dostosowane głównie dla biznesu
- bateria trzyma bardzo długo
Czytałem jedną opinię, że przy niewielkim korzystaniu telefon trzyma 10 dni. Niechby 5-7 trzymał przy moim gadaniu (około 30-60 minut na dzień), to będzie doskonale.
Na dniach przyjdzie paczka. Postaram się za jakiś czas coś o nim napisać.
Zdradziłem Nokię....

myPhone 3380 Midnight - telefon typu Dual-Sim w bardzo przystępnej cenie
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
A ja jestem w sytuacji jak pijany gazda, który stał na krawężniku i "wahoł sie" czy iść na poprawiny.
Na jutro, góra pojutrze powinnam się zdecydować jaki chcę telefon. I moje typy to dotykowy NOKIA 5530 i Sony Ericsson W715. I sama nie wiem.
Do Sony Ericsonów mam sentyment. Nokia też fajna.
Najbardziej mnie wkurza, że wszystkie dostępne telefony teraz są rozmiarów nawigacji samochodowej.
A mnie najbardziej pasowała malutka Motorola "ze skrzydełkami". Ale takich już teraz nie robią
Na jutro, góra pojutrze powinnam się zdecydować jaki chcę telefon. I moje typy to dotykowy NOKIA 5530 i Sony Ericsson W715. I sama nie wiem.
Do Sony Ericsonów mam sentyment. Nokia też fajna.
Najbardziej mnie wkurza, że wszystkie dostępne telefony teraz są rozmiarów nawigacji samochodowej.
A mnie najbardziej pasowała malutka Motorola "ze skrzydełkami". Ale takich już teraz nie robią
-

Ola Żuławińska - Posty: 103
- Miejscowość: Myślenice
Ja sobie kupiłem dotykowy i żałuje. Nie da się go obsługiwać jedną ręką co dla mnie jest bardzo istotne. Wyszukiwanie numerów, pisanie smsów i wiele innych funkcji jest utrudnionych. Biznesmanom (i Bizneswomanom) odradzam.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 453
sebastian-nowak napisał(a): kupiłem dotykowy i żałuje. Nie da się go obsługiwać jedną ręką
Heh, nie pomyślałam o tym... o ile biznesowo mogę używać dwóch rąk, to mamie małego dziecka przydaje się rąk 6. I siódma do trzymania telefonu.
-

Ola Żuławińska - Posty: 103
- Miejscowość: Myślenice

Posiada:
- Wszystko
A dokładnie (z tych najważniejszych):
- WIFI
- Bluetooth/irda
- Aparat 5 MP z masą filtrów i opcji fotografowania, stabilizatorem obrazu, lampą błyskową
- Wielki wyświetlacz z duuuużą liczbą kolorów
- Wbudowana nawigacja
- Ruchomy wyświetlacz (w zależności od ułożenia komórki)
- MP3 i 2 głooośne głooośniki
- Rozsuwana w dwie strony
Dodatkowo moja posiada pakiet biurowy, czytnik fotokodów i wiele wiele innych w mniejszym lub większym stopniu przydatnych aplikacji.
Drzewo katalogów aplikacji i funkcji wygląda tak że jest kilkanascie katalogów, a w każdym z nich znajduje się kolejne kilkanaście, gdzie w każdym znajduje się kilkanaście opcji
Minusem jest droga obudowa której cena to +/- ~100 złotych
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
sebastian-nowak napisał(a):kupiłem dotykowy i żałuje. Nie da się go obsługiwać jedną ręką
Coś o tym wiem
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Cóż póki co w moim przypadku używanie określenia e-biznesmen było by nadużyciem ale biznesmen to już mi trochę bliżej do tego określenia. Przez ostatnie miesiące korzystałem z SE 910i. Ogólnie mogę powiedzieć że telefon jest OK, bateria trzyma długo jak na moje korzystanie (na początku 5-6 dni, po 2 latach nadal trzyma 3-4 dni) dobry odtwarzacz mp3 (dużo słucham audio-booków i innych szkoleń audio) faktycznie slider sprawdza się ale czasami jak jest zbyt mocno wykorzystywany pada taśma odpowiedzialna za ekran, konieczna jest wtedy wymiana. Jedyną znaczną wadą jest oprogramowanie a dokładnie nakładka systemowa operatora Orange, która akurat w tym telefonie powoduje notoryczna wieszanie się telefonu. Kolejne aktualizacje oprogramowania zmniejszają ten problem ale nie likwidują go.
Dla mnie ważnymi funkcjami w telefonie są:
- długo trzymająca bateria (sporo rozmawiam i słucham mp3)
- możliwość wpisania dużej ilości kontaktów
- możliwość zastosowania jak największej karty pamięci (sporo szkoleń i audio booków noszę przy sobie)
- kalendarz, terminarz, przypomnienia
- bluetooth (teraz to już prawie standard w większości liczących się telefonów)
Chcą iść z postepem przyda mi się:
- WiFi (darmowe korzystanie z netu w większych miastach)
- GPS sporo jeżdze i ciągłe zaopatrywanie się w mapy kolejnych miast to spora uciążliwość)
Aktualnie od kilku tygodni jestem "w temacie" ponieważ właśnie zmieniam i telefon i operatora. Przez długi czas skłaniałem się do Noki e52 ale po poczytaniu na forach i w kilku rankingach na temet tego telefonu zwątpiłem w swój wybór. Po długich przemyśleniach zdecydowałem się na Nokię C6-00.
Za parę miesięcy będe mógł powiedzieć coś więcej na jej temat
w zależności od operatora jedyne co z reguły pomaga to kilkukrotne połączenie się z operatorem w BOK i wpierw grzeczne poproszenie by w systemie wyłączyli taką opcję a jeśli to nie pomoże zrobienie im porządnej jazdy - z reguły wtedy miękną i mówią że zobaczą co da się zrobić i z reguły daje się to wyłączyć.
Dla mnie ważnymi funkcjami w telefonie są:
- długo trzymająca bateria (sporo rozmawiam i słucham mp3)
- możliwość wpisania dużej ilości kontaktów
- możliwość zastosowania jak największej karty pamięci (sporo szkoleń i audio booków noszę przy sobie)
- kalendarz, terminarz, przypomnienia
- bluetooth (teraz to już prawie standard w większości liczących się telefonów)
Chcą iść z postepem przyda mi się:
- WiFi (darmowe korzystanie z netu w większych miastach)
- GPS sporo jeżdze i ciągłe zaopatrywanie się w mapy kolejnych miast to spora uciążliwość)
Aktualnie od kilku tygodni jestem "w temacie" ponieważ właśnie zmieniam i telefon i operatora. Przez długi czas skłaniałem się do Noki e52 ale po poczytaniu na forach i w kilku rankingach na temet tego telefonu zwątpiłem w swój wybór. Po długich przemyśleniach zdecydowałem się na Nokię C6-00.
Za parę miesięcy będe mógł powiedzieć coś więcej na jej temat
precelik napisał(a):Aha.. jakby ktoś słyszał o opcji wyłączneia spamu telefonicznego to tez by się przydała....
w zależności od operatora jedyne co z reguły pomaga to kilkukrotne połączenie się z operatorem w BOK i wpierw grzeczne poproszenie by w systemie wyłączyli taką opcję a jeśli to nie pomoże zrobienie im porządnej jazdy - z reguły wtedy miękną i mówią że zobaczą co da się zrobić i z reguły daje się to wyłączyć.
-

genius - Posty: 13
Plusy:
* - dobry aparat fotograficzny
* - szybkość
* - duży wyświetlacz
* - sporo dodatkowych funkcji
* - design
* - lekki
* - software
* - łatwość użycia
* - świetne parametry
* - funkcjonalny gps
* - pojemność
* - wysoka rozdzielczość wyświetlacza
Minusy:
* - słaba bateria
* - za wysoka cena
* - słaba wyrazistość dźwięków
* - słaby sygnał
* - brak/kiepski odtwarzacz mp3
Osobiście używam tego telefonu i utwierdzam się w przekonaniu iż nie ma nic lepszego. dodam że ten telefon jest na systemie operacyjnym android, który do końca października ma być zaktualizowany do kolejnej wersji, szczegółowe parametry znajdziecie tutaj http://krystiankolasinski.pl/2010/09/20/sony-ericsson-xperia-x10/
___________________________________________________________________________________________________
ZARABIAJ ZE MNĄ
* - dobry aparat fotograficzny
* - szybkość
* - duży wyświetlacz
* - sporo dodatkowych funkcji
* - design
* - lekki
* - software
* - łatwość użycia
* - świetne parametry
* - funkcjonalny gps
* - pojemność
* - wysoka rozdzielczość wyświetlacza
Minusy:
* - słaba bateria
* - za wysoka cena
* - słaba wyrazistość dźwięków
* - słaby sygnał
* - brak/kiepski odtwarzacz mp3
Osobiście używam tego telefonu i utwierdzam się w przekonaniu iż nie ma nic lepszego. dodam że ten telefon jest na systemie operacyjnym android, który do końca października ma być zaktualizowany do kolejnej wersji, szczegółowe parametry znajdziecie tutaj http://krystiankolasinski.pl/2010/09/20/sony-ericsson-xperia-x10/
___________________________________________________________________________________________________
ZARABIAJ ZE MNĄ
-

kkolasinski - Posty: 2
- Miejscowość: Puszczykowo
47 posty(ów)
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-