co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystko do pracy i rozrywki: laptopy, stacjonarne, netbooki, kamery, telefony, akcesoria...

sprzet-portal informacyjny

Postprzez anna 3 Cze 2009, o 16:03

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Czesc wszystkim
mam pewnien pomysl na stworzenie portalu informacyjnego dla dzieci do lat 6-ciu i chcialabym sie od was dowiedziec w jaki sprzet i jakie programy powinnam sie zaopatrzyc ( komputer , domena, serwer itp) . Dodatkowo powiem ze w tym portalu rodzice beda mogli pisac swoje opinie i inne sprawy (nie forum) poprzez wypelnienie formularza dodam rowniez ze do roku czasu chcialabym znalesc firmy ktore chcialyby umiescic reklame na mojej stronie i byly to dla mnie jedyny zarobek ( bo innego w tej kwesti nie znam) .
Dzieki z gory za wasze odpowiedzi i mam nadzieje ze po ich przeczytaniu nie stwierdze ze to nie ma sensu. Pozdrawiam

anna

Opowiedz nam coś o swoim pomyśle a powiemy Ci, czego tak naprawdę potrzebujesz.

Przede wszystkim jednak będzie Ci potrzebna i przydatna wiara w odniesienie sukcesu, wytrwałość oraz duża ilość wymienionych informacji z różnymi mniej lub bardziej przyjemnymi ludźmi :D

Póki co jednak, nawet się nie przedstawiłaś a z tego co napisałaś, tak naprawdę nic konkretnego nie wynika - przynajmniej dla mnie (to, że domena i inne różne rzeczy są potrzebne to fakt - tylko co z tego).

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Re: sprzet-portal informacyjny

Postprzez Mariola 3 Cze 2009, o 19:48

Witaj Anno,
ale ten portal informacyjny to dla dzieci (jak piszesz) czy dla ich rodziców?
Bo wiesz, 6latki w większości nie czytają jeszcze płynnie ;)

Doobra domyślam się że chodzi o rodziców :)
Ale też nie wiem jak odpowiedzieć na tak ogólne pytanie.

No jasne że musisz mieć domenę, serwer - tylko o co tak naprawdę pytasz?

Portal spokojnie możesz postawić na darmowym oprogramowaniu, np. joomla.

Awatar użytkownika
Mariola

Miejscowość: Śląsk

Postprzez anna 3 Cze 2009, o 21:17

Powiem tak , duzo by pisac o samym pomysle o tych dzialach ktore maja tam byc i o tych wszystkich kontaktach ale najbardziej zalezy mi na tym aby dowiedziec sie w co powinnam sie zaoparzyc , ja w tych sprawach jestem zielona i tak i tak bede musiala przejsc szkolenie zeby aktualizowac to wszystko na tym portalu. Jesli jestescie cierpliwi i nie macie za bardzo co robic to wy zadawajcie mi pytania a ja bede odpowiadala. Dzieki

anna

Szczerze powiedziawszy to dziwnie stawiasz sprawę - żebyśmy my Ciebie pytali...
o co właściwie mamy Cię pytać, skoro to Ty masz jakąś wątpliwość.

Myślę, Anno, że pierwszą rzeczą jest ustalenie nie tego, jakiego sprzętu i oprogramowania potrzebujesz, ale tego co Ty właściwie chcesz zrobić.
Odpowiedź na pytanie "jak?" wynika z odpowiedzi "co?".

Chcesz żebyśmy zgadywali co chcesz zrobić i pytali Cię czy to, jest właśnie to? :o
Słusznie, robisz, że taką propozycję kierujesz do osób, które nie mają co robić z czasem, tylko pytanie czy znajdziesz takich na tym forum :?:

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Witaj Anno,

Bardzo tajemniczo i ogólnikowo podchodzisz do sprawy. Tak jak poprzednicy jestem zdania, że musisz rozwinąć swoje przemyślenia, bo nie wiadomo właściwie o co chodzi.

Na teraz mogę powiedzieć też ogólnikowo: potrzebujesz tylko komputer z dostępem do Internetu. Portal zlecasz firmie, która go robi dla Ciebie razem z CMSem - systemem zarządzania treścią (dzięki czemu łatwo będziesz mogła zarządzać portalem).

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez Mariola 4 Cze 2009, o 08:42

Piąteczka Paweł :)

W odpowiedzi na ogólne pytanie mogę dodać jeszcze, że by umieć zarządzać stworzonym dla Ciebie przez firmę portalem w CMS, warto przerobić sobie kurs -są takie na allegro.

Awatar użytkownika
Mariola

Miejscowość: Śląsk

Mariola napisał(a):Witaj Anno,
ale ten portal informacyjny to dla dzieci (jak piszesz) czy dla ich rodziców?
Bo wiesz, 6latki w większości nie czytają jeszcze płynnie ;)

Noooooooooo, wiedziałem - a mówili, że rozwijam się normalnie. Co prawda zacząłem mówić, jak miałem 4 lata ale w wieku 5 lat już czytałem. Nie pamiętam czy płynnie, ale czytałem.

Widzę, że naprawdę tego chcesz a więc:

Nie potrzeba Ci tak naprawdę niczego, bo albo niczego nie masz albo masz już wszystko, co chcesz mieć :D

Postprzez anna 4 Cze 2009, o 12:15

Czy wszystko? mam pomysl i zapal a co bedzie to wyjdzie w praniu bo wiecie jak to jest realizowac swoje plany przy 2-ce malutkich dzieci . Nie zapominajcie ze ja o tych sprawach nie wiem nic a wy wszyscy na pewno sporo. Wiem jak ma wygladac moj portal i co tam ma byc - dla takiego rodzica bedzie to baza kontaktowa co chodzi o wszystkie sprawy zwiazane z pociecha do lat 6 , bedzie glowny formularz zgloszeniowy gdzie rodzice beda mogli napisac swoja opinie o pewnej ze spraw lub polecic "coś"(o wielu sprawach tu mam na mysli- to nie bedzie forum) . Kazdy taki formularz bedzie wysylamy na moja poczte i po jego sprawdzeniu dopiero bedzie sie pojawial na stronce , oczywiscie ja tez chce dodawac tam rozne kontakty artykuly itp - co chyba jest oczywiste . Przed podaniem informacji na forach o takim portalu bede musiala wykonac sporo telefonow i innych spraw zeby to wogole jakos ruszylo ( 3 mc na pewno) . Chcialabym sie najpierw rozeznac co chodzi o koszta - internet , telefon , domena , serwer, kserokopiarka , antivirus, office , projekt i wykonanie stronki itp to wiadomo- koszty sa znane ale mnie nadal interesuje co jest niezbedne aby to wszystko trzymalo sie kupy , o caly ten mechanizm portalu . Dzieki

anna

Następna

Wróć do Sprzęt i gadżety