Wiele osób zastanawia się, co wybrać do prowadzenia ebiznesu: komputer stacjonarny czy notebooka?
Spłodziłem artykuł w tym temacie na ebiznesy.pl - zapraszam do lektury, komentowania i dyskusji na Forum.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Mistrzostwo!
W ramach że to forum biznesowe proponuje założyć spółkę i coś takiego opracować.
Moim zdaniem można mówić że notebook jest mało wydajny albo bądźmy szczerzy, do czego w e-biznesie jest potrzebna ta bajeczna wydajność? Nikt nie gra przecież pracując w najnowsze gry. Chyba że tylko ja taki jestem. A moje połączenie 15 cali w domu i 13 cali zawsze przy sobie sprawdza się fantastycznie
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Witam.
Ze względu na mobilność na pewno laptop
Zawszę pod ręką mam dostęp do niezbędnych rzeczy.
Często się przemieszczam więc jest u mnie na pierwszym miejscu
Pozdrawiam.
Ze względu na mobilność na pewno laptop
Często się przemieszczam więc jest u mnie na pierwszym miejscu
Pozdrawiam.
-

Robert Palkowski - Posty: 19
- Miejscowość: Masłowice
Ja osobiście wybieram "blaszaka"
Ponieważ nie podróżuje zbyt wiele, nie potrzebuje laptopa. Jak na razie komputer stacjonarny mi w zupełności wystarcza.
a tak przy okazji, świetny artykuł

a tak przy okazji, świetny artykuł
- Michał Witkowski
Bardzo dobry artykuł
. Oczywiście że notebook + do tego jakiś mobilny internet. można sprawdzić jak nas biznes się kręci np w podróży czy nawet na nudnych imprezach
hehe
. Oczywiście że notebook + do tego jakiś mobilny internet. można sprawdzić jak nas biznes się kręci np w podróży czy nawet na nudnych imprezach
hehe-

www.skrypty.pro - Posty: 135
- Miejscowość: www.skrypty.pro
Ja pracuję na stacjonarnym PC, mam też netbooka '10 którego używam w trakcie wyjazdów. Klasycznego laptopa '15 oddałem w dobre ręce, taki laptop jest OK na 2-3h ale nie na naście godzin, a ja przeważnie tyle pracuję.
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
Piszę tego posta leżąc w łóżku, pod kołderką, z podkładką chłodzącą pod lapkiem.. Nie oddałbym tego za przykucie mnie do krzesła przy biurku. Pracuję w kuchni, oglądając telewizję w salonie, pracowałem na uczelni w przerwie między zajęciami gdy akurat chętnych na piwo nie było. Daje mi to swobodę i brak stosu kabli. Drukarka na Wifi, telewizor na Wifi, jakbym jeszcze kobiete mógł na Wifi podłączyć też bym to zrobił 
-

Artur Smolicki - Posty: 211
newCreative napisał(a):jakbym jeszcze kobiete mógł na Wifi podłączyć też bym to zrobił
Mistrzostwo!
W ramach że to forum biznesowe proponuje założyć spółkę i coś takiego opracować.
Moim zdaniem można mówić że notebook jest mało wydajny albo bądźmy szczerzy, do czego w e-biznesie jest potrzebna ta bajeczna wydajność? Nikt nie gra przecież pracując w najnowsze gry. Chyba że tylko ja taki jestem. A moje połączenie 15 cali w domu i 13 cali zawsze przy sobie sprawdza się fantastycznie
Krigo.pl
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
-

kuba_ziol - Posty: 95
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
Również uważam, że taka konfiguracja wystarczy, mała wydajność może przeszkadzać tylko w trakcie pracy np. z Photoshopem, ale do tego można użyć zwykłego laptopa.
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Jestem takiego samego zdania jak Kuba i Artur. U mnie komputer stacjonarny by się nie sprawdził.
Czasami na laptopie pracuje w terenie, a 15,4cala to prawie jak zwykły monitor 17.
Dodatkowo dobre parametry i laptop pociągnie bez problemów włączony film + przerabianie filmiku w camtasia studio.
Ale jak kto woli, kiedyś nie mogłem się przyzwyczaić do laptopa, bo zawsze z nim gdzieś leżałem, a leżeć kilka godzin i pracować to odbijało się na kościach. Teraz jednak pracuje przy nim tak samo jakbym pracował przy komputerze stacjonarnym + mam możliwość wyjścia z nim gdzie tylko jest internet
Czasami na laptopie pracuje w terenie, a 15,4cala to prawie jak zwykły monitor 17.
Dodatkowo dobre parametry i laptop pociągnie bez problemów włączony film + przerabianie filmiku w camtasia studio.
Ale jak kto woli, kiedyś nie mogłem się przyzwyczaić do laptopa, bo zawsze z nim gdzieś leżałem, a leżeć kilka godzin i pracować to odbijało się na kościach. Teraz jednak pracuje przy nim tak samo jakbym pracował przy komputerze stacjonarnym + mam możliwość wyjścia z nim gdzie tylko jest internet
Dlaczego warto robić video marketing? Zobacz
http://kamiltracz.pl/6-powodow-dla-ktorych-warto-robic-video-marketing/
http://kamiltracz.pl/6-powodow-dla-ktorych-warto-robic-video-marketing/
-

masterkamil46 - Posty: 48
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-