Rok założenia: 2008Kontakt
wszystko do pracy i rozrywki: laptopy, stacjonarne, netbooki, kamery, telefony, akcesoria...
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

lapek

Postprzez Dziki_eS
napisane: 1 Maj 2011, o 21:45

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja swojego laptopa użytwam jako PC, podłaczoną ma klawiaturkę, myszkę, drukarkę, monitor LCD 19'' i jest pełna wygoda. Jednak z racji że pracuje na internecie, to znaczy przy hostingu plików a czasami nie ma internetu to odpinam lapka i idę do jakiejś restauracji gdzie jest WIFI i to jest duży PLUS!

Dziki_eS

j/w

Postprzez Krzysztof P.
napisane: 1 Maj 2011, o 22:16

Notebooki stworzono tylko do jednego - mobilności. ;) Przy czym istotnymi czynnikami które przypadkowo się narodził jest np energooszczędność. Sam również wykorzystuje laptopa, używając jak poprzednik monitora LCD sporo większej wielkości niż matryca laptopa.

Awatar użytkownika
Krzysztof P.

Pecet

Postprzez Marcin_Kijak
napisane: 23 Sie 2011, o 11:10

Ja głównie pracuję w domu więc wybrałem peceta. Choć przy ostatniej zmianie poważnie się zastanawiałem. Laptopa też mam, a na dysku 2,5 cala całą potrzebną bazę danych i programy - więc w razie podróży mogę ze wszystkiego korzystać.

Miałem przez jakiś czas laptopa + monitor + klawiatura (dużo piszę), ale jednak PC jak na razie wygrał...
Większe możliwości upgradowania, więcej dysków i napewno kwestia przyzwyczajenia :)

Zobacz, jak mogę Ci pomóc:
Marcin Kijak Business Education - darmowe kursy internetowe (szybka nauka i czytanie, rozwój osobisty, eMarketing)

eBiznes rEwolucja - Nowoczesne narzędzia które pomogą Ci w eBiznesie
Awatar użytkownika
Marcin_Kijak

Stacjonarny na MacBooka

Postprzez Michał Cyra
napisane: 10 Wrz 2011, o 14:22

Ja aktualnie korzystam z komputera stacjonarnego + Monitor Eizo ColorEdge CE240W (super się na nim pracuje).

Ale ostatnio sprawdzam kontakt do hurtownika i jak wszystko będzie ok to tanim kosztem wymieniam stacjonarny na MacBooka Pro i7 15" + stacje dokującą + Zostaje przy swoim monitorze :)

Dzięki takiej wymianie mam cichą i tanią pracę w domu na szybkim MacBooku i odpowiednim monitorze, a w razie potrzeby będę mógł zabrać swoje miejsce pracy ze sobą w podróż, na spotkanie z klientem, na szkolenie... :D

A poza tym to męczy mnie ostatnio Microsoft i mam straszną ochotę przetestować system Mac Os X Leopard 10.6 bo ponoć systemy Apple są niezawodne jeśli nie mówimy o systemie pod gry ;)

Awatar użytkownika
Michał Cyra

Miejscowość: Nowa Sarzyna

Poprzednia

Wróć do Sprzęt i gadżety