Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
chcę zakupić laptopa. Będę korzystał z corela różnego rodzaju, photoshopa i programów do projektowania. Zastanawiam się między samsungiem, asusem, a sony. Czy moglibyście coś polecić?
-

karol_333 - Posty: 37
Asus odpada - rozlatuje sie bardzo szybko, kiepska ergonomia uzytkowania.
Samsung jest dobry i w ok cenie, sony obleci. Przetestuj modele w mediamarkt lub saturnie, pomacaj klawiatury bo od tego mnostwo zalezy. Potem wybadaj recenzje na notebookcheck.pl i wybierz cos. Zwroc uwage, czy sie nie grzeje ponad 40 stopni (wtedy nie utrzymasz na kolanach) i czy katy ogladania ekranu sa ok. Jak chcesz konkretny model, to moge Ci doradzic na privie - mam znajoma firme, ktora ma ceny nizsze niz w necie.
Dobre sa tez delle (troche drozsze zazwyczaj, ja uzywam i chwale) i lenovo oraz hp.
Samsung jest dobry i w ok cenie, sony obleci. Przetestuj modele w mediamarkt lub saturnie, pomacaj klawiatury bo od tego mnostwo zalezy. Potem wybadaj recenzje na notebookcheck.pl i wybierz cos. Zwroc uwage, czy sie nie grzeje ponad 40 stopni (wtedy nie utrzymasz na kolanach) i czy katy ogladania ekranu sa ok. Jak chcesz konkretny model, to moge Ci doradzic na privie - mam znajoma firme, ktora ma ceny nizsze niz w necie.
Dobre sa tez delle (troche drozsze zazwyczaj, ja uzywam i chwale) i lenovo oraz hp.
Co to jest blog i jak może pomóc w promocji strony? | Z moimi poradami możesz za darmo przyspieszyć komputer
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Niedawno szukałem laptopa do podobnych zadań jak Ty. Po długich poszukiwaniach zdecydowałem się na Sony VAIO VPC-EB4X1E/BQ.
Nawet przy kilku otwartych programach ładnie śmiga, bateria w porządku i do tego bardzo dobrze wygląda. Polecam
Nawet przy kilku otwartych programach ładnie śmiga, bateria w porządku i do tego bardzo dobrze wygląda. Polecam
Mój blog o E-biznesie, głównie o programach partnerskich i sieciach afiliacyjnych. Zapraszam!
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
-

Maciek 'morph' Nowowiejski - Posty: 31
- Miejscowość: Białystok
Ja z kolei preferuję tylko DELL'a. Miałem przyjemność posiadać takie lapki jak Acer, Asus, Toshiba, Fujitsu Siemens, Sony Vaio, BenQ, CompaQ, Hp, Lenovo (więcej grzechów nie pamiętam).. Tak wiem duzo tego
Pracowalem w sklepie z lapciakami i serwisie. Aktualnie od dluzszego czasu mam DELL STUDIO 1558 z matryca 15,6' LED FullHD (1920x1080) - powiem krótko - zaje*iście mi się na nim pracuje i jeśli przyjdzie czas na zmianę (z powodu np. chęci posiadania nowszego lub mocniejszego) to zmienię tylko i wyłącznie na kolejnego DELL'ika. Nie potrzebuje do grania - chociaz da sie pograc jak sie chce. Potrzebuje laptopa do pracy i ten wlasnie DELL'iszon spelnia wszystkie moje wymagania. Moje zdanie? Tylko DELL! Z pozostałych (gdyby nie istaniał DELL) to moze bym sie skusil na VAIO lub jakies Lenovo, ale nic wiecej.
P.S. Serwis DELL'a wymiata! Kiedyś zjarał mi się zasilacz. Zadzwoniłem, a na drugi dzień był kurier z nowym zasilaczem (w ramach gwarancji NBD) i nawet nie chciał oglądać tego spalonego.
Pozdrawiam i życze udanego zakupu i oczywiście pochwal się jak już kupisz
P.S. Serwis DELL'a wymiata! Kiedyś zjarał mi się zasilacz. Zadzwoniłem, a na drugi dzień był kurier z nowym zasilaczem (w ramach gwarancji NBD) i nawet nie chciał oglądać tego spalonego.
Pozdrawiam i życze udanego zakupu i oczywiście pochwal się jak już kupisz
-

elementh - Posty: 106
Odradzam Toshibę. Słyszałem, że kilka modeli jest wadliwa, cały czas coś się psuje, a to głośniki, a to matryca. Generalnie trochę się zraziłem słysząc takie opinie od znajomych. Ja mam Lenovo i jest naprawdę super. Działa bez zarzutu już trzeci rok i jak na razie nie wymieniłbym na żaden inny.
- danielziebicki
ASUS - głośny, wadliwy, ale tani:)
HP - ma brat i jest fatalny.. po kilku miesiącach poszło coś z matrycą, bucz jak nie wiem, ciężki, nic specjalnego.
TOSHIBA - po prostu ok. Działa, nie psuje się, w miarę cicha, bateria szybko padła, ale poza tym jest ok.
SONY VAIO - ładny, drogi, bez szału. Dla mnie stosunek jakość/cena = 3-.
DELL - kilkakrotnie słyszałem o bardzo dobrej jakości ich serwisu. Ale nigdy nie korzystałem z DELL'a.
HP - ma brat i jest fatalny.. po kilku miesiącach poszło coś z matrycą, bucz jak nie wiem, ciężki, nic specjalnego.
TOSHIBA - po prostu ok. Działa, nie psuje się, w miarę cicha, bateria szybko padła, ale poza tym jest ok.
SONY VAIO - ładny, drogi, bez szału. Dla mnie stosunek jakość/cena = 3-.
DELL - kilkakrotnie słyszałem o bardzo dobrej jakości ich serwisu. Ale nigdy nie korzystałem z DELL'a.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Jeśli laptop to tylko DELL. Kiedyś miałem bardzo dobre zdanie o Lenovo ale wciągu ostatnich 6 miesięcy tyle razy się zawiodłem na tej firmie (różnych modelach), że długo się już chyba nie przekonam do Lenovo.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Byle uszkodzenie obudowy i gwarancji nie akceptują. Pękające obudowy, łatwo o zadrapania.
Asus ma fajną ergonomię i tani ale serwis i obudowa pozostawia wiele do życzenia.
Toshiba paskudna w serwisowaniu, drogo.
HP droższe modele ciekawe, tanie z kolei to klawiatura, potrafią szybko odpaść klawisze, trzeba na nie zwrócić uwagę. Za to service manual opisany znakomicie.
Acer tu uwaga na zawiasy.
Ogólnie polecam MSI i Della. Chyba najlepiej wykonane.
Asus ma fajną ergonomię i tani ale serwis i obudowa pozostawia wiele do życzenia.
Toshiba paskudna w serwisowaniu, drogo.
HP droższe modele ciekawe, tanie z kolei to klawiatura, potrafią szybko odpaść klawisze, trzeba na nie zwrócić uwagę. Za to service manual opisany znakomicie.
Acer tu uwaga na zawiasy.
Ogólnie polecam MSI i Della. Chyba najlepiej wykonane.
- cosik_ktosik
Wow, pozwolę sobie wtrącić moje 5 groszy na temat ASUSów. Mam swoje laptopa "średniaczka" już prawie dwa lata, wykorzystuję go do różnych celów przy normalnym użytkowaniu (przeglądarka, muzyka, office itd) jest cichutki jak mysz. Wadliwy? Mój model tak jak już wspominałem - ponad dwa lata katuje, fakt, obudowa jest słabo spasowana, trochę skrzypi pod prawą dłonią, ale żeby od razu wadliwy? Nic mi się w nim nie zepsuło.
Z tego co znajomy mi opowiadał to serwis mają taki, że zwalą zawsze na użytkownika, ale gdzie tak nie ma? Znajomy oddawał swojego laptopa właśnie z tym problemem, że obudowa mu zaczęła trzeszczeć, to wcisnęli mu kit, że to wina użytkowania, że nie używał "przekładki" pomiędzy klawiaturę i matrycę (tej takiej gąbeczki 'jednorazówki', którą każdy wywala po rozpakowaniu). Złożył pismo, że w instrukcji ani nigdzie indziej nie było słowa o żadnej przekładce, a na pewno już nie o wskazaniach co do jej użytkowania, ale i tak się serwis wykręcił.
Z tego co znajomy mi opowiadał to serwis mają taki, że zwalą zawsze na użytkownika, ale gdzie tak nie ma? Znajomy oddawał swojego laptopa właśnie z tym problemem, że obudowa mu zaczęła trzeszczeć, to wcisnęli mu kit, że to wina użytkowania, że nie używał "przekładki" pomiędzy klawiaturę i matrycę (tej takiej gąbeczki 'jednorazówki', którą każdy wywala po rozpakowaniu). Złożył pismo, że w instrukcji ani nigdzie indziej nie było słowa o żadnej przekładce, a na pewno już nie o wskazaniach co do jej użytkowania, ale i tak się serwis wykręcił.
- Mateusz Szczęsny
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość