co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
wszystko do pracy i rozrywki: laptopy, stacjonarne, netbooki, kamery, telefony, akcesoria...

lincz..; )

Postprzez Lillo 27 Maj 2010, o 20:05

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Lapti trochę wyrozumiałości, albo chumoru; )
Ja też czasem nie patrzę nawet, czy mi wszystkie literki wyskakują, zwłaszcza jak piszę natchniona; ), ale na szczęście koresponduję z wyrozumiałymi osobami... doceniam Szpiegu; )

Impossible is nothing when you belief!
Awatar użytkownika
Lillo

humoru Ci u nas dostatek...

Postprzez lapti 27 Maj 2010, o 20:30

Lillo, ja humoru mam dość sporo. Ale tak mnie drażni plaga ludzi, którzy piszę dyscoś i nawet nie czytają przed wysłaniem... Bo czas ich goni? Czemu? Bo impulsy drogie? Nie ta epoka. Nie mam czasu czegoś zrobić dobrze, to po prostu tego nie robię. Na dole jest opcja zapisz i jej używam.
Jeżeli kolega nie ma chęci nawet nabyć przeglądarki, która będzie wyłapywać błędy, to o czym to świadczy?
Ja pisząc tą wiadomość zrobiłem pięć błędów i wcale nie jestem pewien, czy powinienem napisać tą, czy tę wiadomość. Może ktoś mnie poprawi, może mnie złapie natchnienie jak będę to to czytał przed wysłaniem. A może zbadam się na dyscoś i będę miał z głowy...

A i doceń, że jestem wyrozumiały. Nie wytknąłem Ci, że napisałaś humor przez ch :)

Pozdrawiam
lapti :)

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

:-)

Postprzez Marek Papis 27 Maj 2010, o 21:03

Humor, humorem czy tam chumorem czy może muchomorem albo muhomorem FAKT mnie też razi czasami to , że piszę coś niespójnie lub nie wiem czy przecinek ma być w tym lub innym miejscu ale nie o tym tutaj mowa, możemy zawsze założyć osobny wątek na temat samo "h" i "ch" :-)

Skoncentrujmy się na omawianiu tematu w tematach , do których to należy ;)

Fakt faktem , zainstalowanie przeglądarki firefox lub innej, która sprawdzi za nas gramatykę to zaledwie kilka minut.
Innym faktem jest czas, a raczej jego brak przez niektórych forumowiczów (zapisz - istnieje)

forum biznesowe na pewnympoziomie

i tutaj wystarczy , bo nie chodzi o samą treść ale jeszcze sposób jej przekazywania - nie chodzi o to czy chcesz pomóc czy poszukujesz pomocy w jednym i w drugim znajdź na to czas albo napisz to gdy już będziesz go miał tak będzie lepiej dla każdej z grup na każdym forum i ogólnie tyle.

Miłego wieczoru :) :cupgold:

Ciągła motywacja w dążeniu do sukcesu MUSI okazać się SUKCESEM
http://www.bezus.pl
http://www.systemy-partnerskie.com
Marek Papis

Miejscowość: Jawiszowice

yyymm

Postprzez Lillo 27 Maj 2010, o 22:09

nie h czy ch... tylko sarkazm, ale chyba zbyt delikatny... albo co niektórzy odwykli od mojego specyficznego stylu; )

Impossible is nothing when you belief!
Awatar użytkownika
Lillo

dobre rady

Postprzez richman79 28 Maj 2010, o 11:17

Dzięki Marek za dobre rady.
Marek Papis napisał(a):richman79 jak możesz podeślij mi skan Twojej umowy/oferty od TPSA zobaczymy co tam napisali i czy ta oferta jest faktycznie ciekawa.

Zeskanuję i wyślę ci info na priva.
richman79 napisał(a):I jeśli zdecydujesz się na internet drogą radiową to daj znać od kogo , spróbuję przeanalizować.

W tej kwestii również jestem wdzięczny. Cieszę się, że są takie osoby na forum
A tera coś nt. ortografii
lapti napisał(a):Jeżeli kolega nie ma chęci nawet nabyć przeglądarki, która będzie wyłapywać błędy, to o czym to świadczy?

Używam przeglądarki Firefox i sprawdza mi pisownię. Nie wiem dlaczego nie sprawdziłem tylko od razu wysłałem.
Jednego mnie to nauczyło. Ponieważ do tej pory nie udzielałem się zbytnio na forach, to teraz wiem, ze innych ortografia mocno kole w oczy. W przyszłości będę bardziej się skupiał na tym co piszę. Oczywiście w sensie gramatycznym. Za stylistykę nie odpowiadam.
Jestem Absolwentem Politechniki i pisanie listów, maili itp. średnio mi wychodzi.
Osobiście nie rozwijał bym dalej tego wątku.

Awatar użytkownika
richman79

sry :)

Postprzez lapti 28 Maj 2010, o 16:10

richman79 napisał(a):Jednego mnie to nauczyło. Ponieważ do tej pory nie udzielałem się zbytnio na forach, to teraz wiem, ze innych ortografia mocno kole w oczy. W przyszłości będę bardziej się skupiał na tym co piszę.
No i super ;)
Przyznam Ci się, że sam jest wzrokowcem i szybko zapamiętuje to co zobaczę. I jak widzę kilka-set razy ten sam błąd, to w końcu na jakiejś durnej zasadzie zaczynam i ja go robić. Pół biedy jest jeśli nie jestem zdenerwowany i piszę na klawiaturze. Przeważnie palce same się układają. Ale jeśli chce coś napisać szybko, w stresie, bądź tradycyjnie czymś do pisania jest już gorzej. A jeśli do tego chce się pokazać i się staram, zastanawiając nad każdym wyrazem, to nawet w słowie (literze) "i" potrafię zrobić dwa błędy ortograficzne...

Dobrze, że sam zdajesz sobie sprawę ze swoich "umiejętności" i chcesz pracować nad sobą. Przepraszam, jeśli zareagowałem za ostro, ale tak jak pisałem - traktuję błędy ortograficzne w wypowiedziach (pisanych), jak brak szacunku do odbiorcy (czyli m.in. mnie).

Marek Papis napisał(a):możemy zawsze założyć osobny wątek na temat samo "h" i "ch" :-)
A cały dział może być? slownik-poprawnej-polszczyzny/

richman79 napisał(a):Osobiście nie rozwijał bym dalej tego wątku.
Ok, napisałem co miałem napisać i już się nie czepiam :)

Pozrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Poprzednia

Wróć do Sprzęt i gadżety

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość