Moja praca wymaga ode mnie przygotowywania, a tym samym wydruku dużej ilości dokumentów. Posiadam drukarkę laserową HP LASER JET i dotychczas korzystałem tylko z oryginalnych tonerów. Chciałbym jednak obniżyć koszty korzystania z drukarki laserowej. Słyszałem, że zamienniki potrafią drukować z równie dobrą jakością co tonery oryginalne. Znajomy polecił mi internetowy serwis, który jest godny zaufania: doktortusz. Z jakich tonerów Wy korzystacie? Jakiej jakości są Wasze wydruki z zamienników?
//Przeniesione z działu Ogłoszenia - szukam...
Daniel
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powiem Ci że ja kupuję na Allegro do Canona Pixma 110 po 2 zł. za toner może to dziwne ale wydruk jest lepszy od oryginalnych Canona za które płaciłem jakieś 40 PLN, oczywiście czasami trafi się jakiś felerny toner jeden na 20 że nie działa ale to i tak opłaca się kupować zamienniki - a co do HP to droga jest w eksploatacji bo tonery maja wbudowane te głowice i cena jest ich zapewne większa od wspomnianych 2 PLN za sztukę.
-

leon84 - Posty: 16
- Miejscowość: Warszawa
Ja zazwyczaj stosuję HP Color LaserJet 1600 i używam blackpointa http://www.e-atramenty.pl/d-2,9,1618_26 ... black.html. Jest tani i ma dużą pojemność.
- zossztof
bardzo dobre zamienniki tonerów mają w KSX24 na ksx24.eu - teraz towarują sklep, ale sprzedają też na allegro, albo zadzwonić i zapytać przez tel (czy napisać mail), osobiście używam zamienników kupowanych u nich - drukują jak oryginały, znacznie tańsze i wydajniejsze do mojej drukarki (4x bardziej pojemne niż oryginały...), solidne!
- sebek
- MarcinWarszawa
- AldonsSKor
- Taiana
no a więc i ja nie będę pisał głupot... e-atramenty.pl warte uwagi...
Nasza firma oferuje zawsze aktualne promocje na pozycjonowanie, audyty SEO, szkolenia SEO, reklamę Google AdWords, pozycjonowanie stron
-

damtox_pl - Posty: 90
Witam!
Ja drukuję z kombajnu Samsunga SCX-4300 i używam tylko oryginałów .
Toner wystarcza mi na pół roku, gdyż dużo nie drukuję (najczęściej umowy kredytowe).
Nie rozglądałem się za zamiennikami, bo nie chciałem ryzykować że w trakcie drukowania umowy coś będzie szwankowało.
Jednak czytając ceny waszych tonerów to ja bulę jak za zboże (za oryginał 180 PLN),
a myślałem że to tanio
Ale fakt jest taki, że odkąd drukuję na laserze to przynajmniej mam czyste ręce.
Chyba pomyślę o tych zamiennikach.
Ja drukuję z kombajnu Samsunga SCX-4300 i używam tylko oryginałów .
Toner wystarcza mi na pół roku, gdyż dużo nie drukuję (najczęściej umowy kredytowe).
Nie rozglądałem się za zamiennikami, bo nie chciałem ryzykować że w trakcie drukowania umowy coś będzie szwankowało.
Jednak czytając ceny waszych tonerów to ja bulę jak za zboże (za oryginał 180 PLN),
Ale fakt jest taki, że odkąd drukuję na laserze to przynajmniej mam czyste ręce.
Chyba pomyślę o tych zamiennikach.
- kaczor
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość