Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tę nazwę można nadać dopiero gdy się ma bodajże 25 fanów - wtedy jest ona dostępna.
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jakis pomysł na zdobycie fanów na FB dla mojej strony? Z Twitterem to umiem, ale z tym przeładowanym dziadostwem - nie. 

-

pjck - Posty: 20
Z tego co kojarze, to Pat Flynn mial jakies niezle pomysly.
http://www.youtube.com/watch?v=ELdRsyUG5u8
i przy okazji:
http://www.youtube.com/watch?v=v5r32fH0onw
http://www.youtube.com/watch?v=ELdRsyUG5u8
i przy okazji:
http://www.youtube.com/watch?v=v5r32fH0onw
Założenie witryny e-commerce to nie wszystko - trzeba wyciągnąć z niej jeszcze zyski z inwestycji. Prowadzenie sklepu internetowego może się szybko zwrócić - przeczytaj szczegóły na temat efektywnego zarządzania sprzedażą w Internecie. Apropo efektywności: jeśli Twój Windows stawia opory, zadbaj o wydajność komputera przez stosowanie moich w pełni bezpiecznych porad. Poważnie - to przyspieszy Twoją pracę!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Problem jest taki, że na moim koncie na FB mam oprócz tego osobistego, dwie strony biznesowe. No i na nich z reguły nie ma funkcji "dodaj znajomego" - albo czasami się pojawia i mogę dodać tylko kogos ze znajomych z konta osobistego. Nie można wyszukiwać znajomych - mozna ich tylko zaprosić z głównego konta. Importowanie kontaktów z Google nie wchodzi w rachubę - próba załadowania pliku csv kończy się komunikatem "wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz", czy cos w tym stylu.
Do tego, kiedy chcę nadać jaki krótszy adres danej stronie, bez tych wszystkich cyferek, a tylko z nazwą podmiotu/facebook (on ma jakąs fachową nazwę), to nie ma takiej możliwosci. Przyrząd do nadawania adresu (który zresztą jest gdzies zagrzebany na FB, ale jest w jednym z postów tutaj) wyswietla tylko dane z mojego konta głównego.
Co dalej. Jedna ze stron wyswietla prawidłowo "Tablicę", a kliknięcie na drugą powoduje, że wyswietla się panel "Zacznij".
Paranoja...
Do tego, kiedy chcę nadać jaki krótszy adres danej stronie, bez tych wszystkich cyferek, a tylko z nazwą podmiotu/facebook (on ma jakąs fachową nazwę), to nie ma takiej możliwosci. Przyrząd do nadawania adresu (który zresztą jest gdzies zagrzebany na FB, ale jest w jednym z postów tutaj) wyswietla tylko dane z mojego konta głównego.
Co dalej. Jedna ze stron wyswietla prawidłowo "Tablicę", a kliknięcie na drugą powoduje, że wyswietla się panel "Zacznij".
Paranoja...
-

pjck napisał(a):Do tego, kiedy chcę nadać jaki krótszy adres danej stronie, bez tych wszystkich cyferek, a tylko z nazwą podmiotu/facebook (on ma jakąs fachową nazwę), to nie ma takiej możliwosci. Przyrząd do nadawania adresu (który zresztą jest gdzies zagrzebany na FB, ale jest w jednym z postów tutaj) wyswietla tylko dane z mojego konta głównego.
Tę nazwę można nadać dopiero gdy się ma bodajże 25 fanów - wtedy jest ona dostępna.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Skrócony adres jak napisał poprzednik można uzyskać dopiero od 25 fanów.
Profil a fanpage zdecydowanie się różnią. Aczkolwiek zapraszanie fanów na fanpage można w prosty sposób uzyskać. Jest opcja zaproś znajomych, wybierasz Twoich aktualnych znajomych i fb wysyłam im zaproszenie. Dodatkowo możesz także rozesłać zaproszenia podając e-maile lub też fb automatycznie skopiuje je z Twojej skrzynki (dotyczy gmaila).
Profil a fanpage zdecydowanie się różnią. Aczkolwiek zapraszanie fanów na fanpage można w prosty sposób uzyskać. Jest opcja zaproś znajomych, wybierasz Twoich aktualnych znajomych i fb wysyłam im zaproszenie. Dodatkowo możesz także rozesłać zaproszenia podając e-maile lub też fb automatycznie skopiuje je z Twojej skrzynki (dotyczy gmaila).
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Jak już napisałem - podczas kopiowania z gmaila wyswietla błąd. I wraca do początku.
A dla jednej ze swoich stron własnie pozyskałem skrócony adres mając 3 (słownie trzech) fanów. Tyle, że jest to bezużyteczne, bo uparcie wyswietla sekcję "Zacznij", a nie "Tablicę".
Druga strona wyswietla się poprawnie. Jednak tam nie mogę zmienić adresu, ze względu na liczbę fanów własnie...
A dla jednej ze swoich stron własnie pozyskałem skrócony adres mając 3 (słownie trzech) fanów. Tyle, że jest to bezużyteczne, bo uparcie wyswietla sekcję "Zacznij", a nie "Tablicę".
Druga strona wyswietla się poprawnie. Jednak tam nie mogę zmienić adresu, ze względu na liczbę fanów własnie...
-

Gmail jakoś nie chce działać z facebookiem, ja też nie mogłem przerzucić fanów.
Nie bardzo rozumiem Twojego problemu, wchodzisz na stronę i pojawia Ci się zamiast tablica, sekcja zacznij?
w opcjach ustawia się, która sekcja ma się włączać po wejściu na stronę.
Nie bardzo rozumiem Twojego problemu, wchodzisz na stronę i pojawia Ci się zamiast tablica, sekcja zacznij?
w opcjach ustawia się, która sekcja ma się włączać po wejściu na stronę.
-

JakubJakub - Posty: 178
Pojawia mi się opcja "Zacznij". Tak, dokładnie.
I też myslałem o opcjach i tak ustawiłem - tzn. aby pojawiała się tablica. I co się pojawia? Oczywiscie - "Zacznij".
Gdzie jest ta opcja na fanpage'u? Co to znaczy bowiem znaczy "jest opcja"? Nie ma, o to chodzi, że nie ma.
I nie interesują mnie aktualni znajomi.
No i jak "rozesłać zaproszenia", jeżeli nie ma takiej opcji? Pocztą?
I też myslałem o opcjach i tak ustawiłem - tzn. aby pojawiała się tablica. I co się pojawia? Oczywiscie - "Zacznij".
it-spleen napisał(a):zapraszanie fanów na fanpage można w prosty sposób uzyskać. Jest opcja zaproś znajomych, wybierasz Twoich aktualnych znajomych i fb wysyłam im zaproszenie. Dodatkowo możesz także rozesłać zaproszenia podając e-maile
Gdzie jest ta opcja na fanpage'u? Co to znaczy bowiem znaczy "jest opcja"? Nie ma, o to chodzi, że nie ma.
I nie interesują mnie aktualni znajomi.
No i jak "rozesłać zaproszenia", jeżeli nie ma takiej opcji? Pocztą?
-

Pewnie masz zacznij, bo nie uzupełniłeś wszystkich kroków po zarejestrowaniu się.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 707
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Zarejestruj się i na dzień dobry otrzymasz możliwość dodania 100 lubiących a Google + lub Like Facebook rewelacja szczególnie potrzebne zważywszy na to że Google ma zamiar niedługo bardziej na to zwracać uwagę niż na linki przy pozycjonowaniu , same plusy można w ekspresowym tempie zyskać ale warto nie przesadzać bo ktoś może zauważyć że nie naturalnie zyskuje się fanów :
http://likeplus.pl/
http://likeplus.pl/

- Drako23
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-