Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tu raczej chodzi o bardzo pożyteczne dodatki, które przydają się do pozycjonowania lub tworzenia stron.
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
przeglądarka internetowa - jest to program komputerowy, który umożliwia wyświetlanie zawartości serwisów internetowych oraz odtwarzania róznego rodzaju plików multimedialnych.
Przeglądarki korzystaja z różnego rodzaju plug-inów, czyli wtyczek. Komunikują sie z serwerami głównie za pomoca protokołu HTTP.
Za pierwszą przeglądarkę uważa się MOSAIC ( Mozaika) z lutego 1993 roku. Obecnie na rynku dominujące przeglądarki to Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera
Przeglądarki korzystaja z różnego rodzaju plug-inów, czyli wtyczek. Komunikują sie z serwerami głównie za pomoca protokołu HTTP.
Za pierwszą przeglądarkę uważa się MOSAIC ( Mozaika) z lutego 1993 roku. Obecnie na rynku dominujące przeglądarki to Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 330
powiedziałbym krócej, nie wiem czy lepiej
przeglądarka komputerowa - to program komputerowy umożliwiający wyświetlenie zasobów stron internetowych.
może mniej wartościowa informacja: Netscape Navigator to była pierwsza tak naprawdę popularna przeglądarka internetowa
przeglądarka komputerowa - to program komputerowy umożliwiający wyświetlenie zasobów stron internetowych.
może mniej wartościowa informacja: Netscape Navigator to była pierwsza tak naprawdę popularna przeglądarka internetowa
-

Bartosz Michalski - Posty: 34
- Miejscowość: Kraków
Mnie cieszy to zdanie:
I oby tak dalej. Niech Firefox obejmie zdecydowany prym, niech go goni Google Chrome (mega sprinter w otwieraniu stron!), Opera i inni, a IE niech się [piiiiiiiiiiii]
(cenzura
)
Obecnie na rynku dominujące przeglądarki to Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera
I oby tak dalej. Niech Firefox obejmie zdecydowany prym, niech go goni Google Chrome (mega sprinter w otwieraniu stron!), Opera i inni, a IE niech się [piiiiiiiiiiii]
(cenzura
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Widzę, że Google Chrome tutaj też ma uznanie, swoją drogą, jak zobaczyłem tą przeglądarkę, jej szybkość działania, to korzystam z niej do ej pory, a Google wprowadziło już wiele zmian i poprawek więc przeglądarka ta staje się coraz bardziej stabilna, i lepsza do pracy, chociaż na wlekące się serwery nie ma rady.
- Mateusz Szczęsny
Moim zdaniem Firefox rządzi
Która inna przeglądarka oferuje tyle przeróżnych dodatków i wtyczek? He?
Która inna przeglądarka oferuje tyle przeróżnych dodatków i wtyczek? He?
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Prawdę mówiąc, przeglądarka Firefox sprawdzi się dla tych którzy chcą mnóstwa właśnie tego typu gadżetów, ja sam korzystam z Chrome bo nie są mi potrzebne takie fikuśne dodatki 
- Mateusz Szczęsny
- D-dos
tidimel napisał(a):Prawdę mówiąc, przeglądarka Firefox sprawdzi się dla tych którzy chcą mnóstwa właśnie tego typu gadżetów, ja sam korzystam z Chrome bo nie są mi potrzebne takie fikuśne dodatki
Tu raczej chodzi o bardzo pożyteczne dodatki, które przydają się do pozycjonowania lub tworzenia stron.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Ja również korzystam przede wszystkim z Firefoxa. Istotne są oczywiście wszelkie dodatki przydatne mi w pracy itp. Jednak nie tylko - po prostu jest to dla mnie najlepsza przeglądarka.
Nie mniej trzeba przyznać, że uruchamia się nazwijmy to długo w porównaniu nawet do IE. Nie mniej jak już odpali to śmiga tak jak trzeba
Jednak przyznam, że jak potrzebuje coś bardzo bardzo szybko sprawdzić (bo np. zaraz muszę lecieć na autobus
), a FF nie był jeszcze przy "tym starcie Windowsa" odpalony to uruchamiam IE albo Chrome, bo wiem że uruchomią się szybciej.
Opera też jest w porządku, ale jakoś nie przepadam - bez powodu - "tak po prostu".
Jako WebMaster to w ogóle lepiej nie będę się wypowiadał na temat IE w wersji 6, bo to jest zmora każdego "tworzyciela stron" dlatego mam nadzieję, że akcja http://www.ie6.pl nadal będzie przynosić rezultaty.
Nie mniej trzeba przyznać, że uruchamia się nazwijmy to długo w porównaniu nawet do IE. Nie mniej jak już odpali to śmiga tak jak trzeba
Opera też jest w porządku, ale jakoś nie przepadam - bez powodu - "tak po prostu".
Jako WebMaster to w ogóle lepiej nie będę się wypowiadał na temat IE w wersji 6, bo to jest zmora każdego "tworzyciela stron" dlatego mam nadzieję, że akcja http://www.ie6.pl nadal będzie przynosić rezultaty.
-

bartekmedon - Posty: 738
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Słownik ebiznesowy - definicje, terminy
-