Witam,
Przesluchalam kurs pozycjonowania Pawla, ktory otrzymalam wraz z kursem "Tajemnice e biznesu". Od paru tygodni probuje optymalizowac swoja strone sprzedazowa. Duzo czasu zajelo mi wyszukanie odpowiednich slow kluczowych. Zmienialam je kilkukrotnie i nadal nie jestem ich pewna. Tak na chlopski rozum to po co pozycjonowac na slowa kluczowe ktore maja ok 100 wejsc w miesiacu skoro statystycznie ze 100 wejsci jest 1 sprzedaz??? co sprawdz sie u mnie. A druga sprawa, to to, ze mam problem z doborem slow, poniewaz konkurencja w tej dziedzinie produktow jest ogromna. Wiec jak tu konkurowac z tak duzymi biznesami??? Jestem juz tak zakrecona, ze sama nie wiem jak sie nazywam. Porobilam ladne linki na stronie i optymalizacje ale nie wiem czy to co zrobilam ma sens i czy wspolgra ze soba. Jesli moglby ktos poradzic i zerknac na moja stronke to bede niesamowicie wdzieczna a w zasadzie to blagam o pomoc :>>>
pozdrawiam
Angelika
www.hmfurniture.co.uk
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
No właśnie w tym cała rzecz, że słowa gdzie nawet jest 100 wyszukiwań miesięcznie mogą przynieść największą konwersję i tutaj jest właśnie duże pole do popisu, aby wyłowić te słowa, które przyniosą największą sprzedaż
Skoro konkurencja jest ogromna to nie możliwe, że takie małe jest zainteresowanie w sieci twoją dziedziną. Jeżeli wybrałaś frazy na 100 wejść miesiecznie to prawie napewno wybrałaś błędne albo nieoptymalne.
Chodzi o to, ze podobno nie powinnam walczyc z duzymi biznesami ktore pozycjonuja sie na slowa kluczowe, ktore rowniez okreslaja moj biznes tj "sofa". Wiec, powybieralam te mniej chodliwe, ktore maja ok 100 wejsc w miesiacu
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Tak na chlopski rozum to po co pozycjonowac na slowa kluczowe ktore maja ok 100 wejsc w miesiacu skoro statystycznie ze 100 wejsci jest 1 sprzedaz???
No właśnie w tym cała rzecz, że słowa gdzie nawet jest 100 wyszukiwań miesięcznie mogą przynieść największą konwersję i tutaj jest właśnie duże pole do popisu, aby wyłowić te słowa, które przyniosą największą sprzedaż
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Angelika napisał(a):A druga sprawa, to to, ze mam problem z doborem slow, poniewaz konkurencja w tej dziedzinie produktow jest ogromna. Wiec jak tu konkurowac z tak duzymi biznesami???
Skoro konkurencja jest ogromna to nie możliwe, że takie małe jest zainteresowanie w sieci twoją dziedziną. Jeżeli wybrałaś frazy na 100 wejść miesiecznie to prawie napewno wybrałaś błędne albo nieoptymalne.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
krystian piątek napisał(a):Angelika napisał(a):A druga sprawa, to to, ze mam problem z doborem slow, poniewaz konkurencja w tej dziedzinie produktow jest ogromna. Wiec jak tu konkurowac z tak duzymi biznesami???
Chodzi o to, ze podobno nie powinnam walczyc z duzymi biznesami ktore pozycjonuja sie na slowa kluczowe, ktore rowniez okreslaja moj biznes tj "sofa". Wiec, powybieralam te mniej chodliwe, ktore maja ok 100 wejsc w miesiacu

- Angelika
Owszem nie powinnaś za wszelką cenę próbować pokonać większych (i mających wyższe budżety) ale - to nie znaczy że nie masz szans - to 1
2. Długi ogon - sprawdziłem ostatnio statystyki moich stron i okazuje się że ponad 50% (nawet do 80%) ruchu z wyszukiwarki to pojedyncze wejścia na różne bardzo dziwne frazy .
Dlatego należy przynajmniej spróbować powalczyć na frazy ogólne (byle nie za wszelką cenę) a do tego dołożyć dużo bardzo precyzyjnych i do tego lżejszych fraz (2,3 a nawet 4 wyrazowych).
2. Długi ogon - sprawdziłem ostatnio statystyki moich stron i okazuje się że ponad 50% (nawet do 80%) ruchu z wyszukiwarki to pojedyncze wejścia na różne bardzo dziwne frazy .
Dlatego należy przynajmniej spróbować powalczyć na frazy ogólne (byle nie za wszelką cenę) a do tego dołożyć dużo bardzo precyzyjnych i do tego lżejszych fraz (2,3 a nawet 4 wyrazowych).
-

swirus71 - Posty: 293
Angelika słuchaj serwus71 dobrze gada 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Dzieki za rady, tylko tak naprawde dla kogos kto jest zielony w temacie i zaczyna totalnie od poczatku nie bardzo to wszytko ma sens. Boje sie tylko, ze sie narobie przez pare tygodni przy stronie a efektow nie bedzie. Wiem, ze mozna tez sobie zaszkodzic. Mimo wszystko bede probowac,
- Angelika
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-