co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dział poświęcony słowom kluczowym (keywords), na które pozycjonujemy nasze serwisy

Moje kolejne oczywiste pytanie.

Oświećcie mnie.

Mam kilka stron sprzedażowych pensjonatów własności naszej firmy
www.rozana.eu
www.mimoza1.eu
www.stokrotka1.eu
www.zlotywidok.eu

Są ze sobą powiązane linkami więc nie chce pozycjonować wszystkich naraz.

Generalnie chodzi o ich sprzedaż, ale nie wiem jak najlepiej dobrać słowa kluczowe. Można to jakoś sprawdzić?

"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Miejscowość: Ziębice

:arrow: pomyśl co byś wpisała w Google szukając takich stron
:arrow: spytaj się znajomych co by wpisali w wyszukiwarkę szukając tego typu stron
:arrow: znajdź podobne tematycznie strony w Internecie i zobacz jakie oni mają słowa kluczowe (chociażby w keywords)

Ze wszystkich propozycji wybierz te, które uważasz za najlepsze i które najczęściej się powtarzały.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Po całym wywiadzie wynika, że kupię nieruchomość, albo nieruchomość na sprzedaż.
Ale to jest obiekt turystyczny noclegowy i cholera nie mam pojęcia już.

Problem w tym, że wszystko mogliby kupić dom, ale nikt się nie zastanawia jak wpisać, zeby kupic pensjonat, bo nikogo na to nie stać.

Pomóżcie mi wybrać odpowiedni słowo kluczowe i żeby nie było za dużo wyników w google bo ja nie dam rady.

"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Re: Jak dobrać słowa kluczowe

Postprzez Archie 30 Lip 2009, o 10:59

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Tysiąc i więcej z programów partnerskich - Programy partnerskie od A do Z
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
Awatar użytkownika
Archie

chyba wygrało nieruchomość kupię

Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Agatko,
Mam 2 uwagi / propozycje:

1. Wybrałaś frazę "nieruchomość kupię"? Przecież sprzedajecie a nie kupujecie ;) Jak szukasz używanego samochodu, to co wpisujesz w Google? "Sprzedam samochód" czy "kupię samochód"?
    2. Pobaw się narzędziem googlowskim podanym przez Archiego. Nie ma lepszego narzędzia w Sieci. Wpisuj różne frazy, jakie mogą Cię interesować, m.in. nieruchomość, nieruchomości, w co zainwestować, sprzedam, sprzedaż, pensjonat itd. Analizuj wyniki wyszukiwań i konkurencję. Nie bierz się za najlepsze frazy, bo jeszcze długo nie sprzedacie tych pensjonatów. Choć piękne są niewiarygodnie! (oglądałem zdjęcia).

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Ja proponuję temat ugryźć od inne strony. Sprzedajesz nieruchomość zatem w sieci umieszczasz w serwisach o tym informacje. Ktoś kto będzie chciał kupić taki produkt wpisze: sprzedaż nieruchomości, sprzedaż domu, pensjonat na sprzedaż. On szuka ofert wystawionych rzez innych, anie wystawia własnej oferty typu kupię nieruchomość. Zresztą wyszukiwarka i tak pokaże własne wyniki.

Pozdrawiam,
Paulina Niżankowska
ADSEO.PL - Linki sponsorowane i pozycjonowanie
Paulina Niżankowska

Agatko,
I jak te nieruchomości? Sprzedane? Wypozycjonowane?
Napisz co i jak, bom ciekaw ;)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do Słowa kluczowe