co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dział poświęcony słowom kluczowym (keywords), na które pozycjonujemy nasze serwisy

Witajcie!

Mam bloga na swoim serwerze na wordpressie http://www.tajnikiprezentacji.pl. Pobrałem sobie wtyczkę simple tegs i otagowałem wpisy.
Mam pytanie (może banalne) ile powinno być optymalnie tagów na jeden wpis? Dlaczego pytam? Na blogu mam na razie 22 wpisy a 46 tagów. Czy nie przesadziłem? jak zrobiłem sobie chmurę tagów na pasku bocznym, to delikatnie mówiąc nie wyglądało to najlepiej :)
Może lepiej dołączać tagi do szablonu wpisu?
Poratujecie jakąś propozycją?

Aha, czy tagi powinny być słowami kluczowymi?

Pozdrawiam
Robert Ważyński
www.tajnikiprezentacji.pl Jak tworzyć i wygłaszać wciągające przemówienia
www.prezentacjaplus.pl TYLKO PRAKTYKA!
bercik

Tagi w WordPressie

Postprzez precelik 3 Gru 2009, o 19:21

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Się zbytnio raczej nad tym nie zastanawiałem, do tagowania wybieram frazy które występują w tekście (czasem w odmianach), jak i te, które mogą spowodować nowe wejścia z wyszukiwarek i zachęcić ludków odo przeczytania danej treści.

Z tego co się orientuję w chmurze tagów w wordpressie wyświetlają się tylko te najpopularniejsze, więc nie ma się tym zbytnio co przejmować.

No ale jak już pytasz myślę że spokojnie jeden tag na akapit postu możesz sobie limit wyznaczyć. I dorób sobie w skórce wyświetlania tagów pod danym postem, lepsze to niż sama chmura tagów - rzecz jasna jeśli chodzi o pozycjonowanie (i długi ogonek), to zrób wyświetlane natomiast tylko na głównej.

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Berciku,
Dawaj na 1 wpis na blogu kilka tagów. Oczywiście zależy to od długości wpisu. Ja robię dość obszerne wpisy i daję od 1 do 3-5 tagów.
Pamiętaj, że tagi ułatwiają nawigację i są linkami. Zatem tag = anchor tekst linka. Wniosek? Ze względów pozycjonerskich, dbaj w tagach o słowa kluczowe, na jakich Ci zależy.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

tagi

Postprzez Mar_Dal 8 Lip 2010, o 21:29

Przyjmujesz jakieś konkretne proporcję ? Mam na myśli ilość znaków w artykule do ilości tagów ?

Dowiedz się jak odzyskać odszkodowanie i jak powinien przebiegać proces likwidacji roszczenia. Prawie każde odszkodowania jest się wstanie odzyskać.
Mar_Dal

Mar_Dal napisał(a):Przyjmujesz jakieś konkretne proporcje? Mam na myśli ilość znaków w artykule do ilości tagów ?

Na ebiznesy.pl jakiś czas temu wywaliłem całkowicie tagi. Uważam je za zbyteczne.
Lecz jeśli już tagujesz, dawaj, powiedzmy, dla artykułu na 2000 znaków - od 3 do 5 tagów.
Warto dawać tagi 2-3 wyrazowe. Dlaczego? Bo jeśli już miałyby przynieść jakąś korzyść, to na frazy z długiego ogona. Co Ci po tagu "marketing"? Nic.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

tagi

Postprzez Wichajsterek 15 Wrz 2010, o 19:09

Nie rób tagów pod pozycjonowanie tylko pod userów, bo wewnętrzne linki w postaci tagów dają baardzo niewiele.

Wejdź, a już nie wyjdziesz - Forum literackie.
Wichajsterek

Wróć do Słowa kluczowe