Witam... Jestem początkującym pozycjonerem znającym podstawy pozycjonowania - to, co na darmowym kursie i na paru innych serwisach (+doświadczenie w PHP). Nigdy nie pozycjonowałem stron, a chciałbym założyć sobie własną stronę (znam HTMLa i PHP, uczę się CSS). Problem w tym, że strona tłumacza angielskiego jest raczej trudna, jak nie bardzo trudna do wypozycjonowania. Wybrałem sobie kilka słów kluczowych, lecz wpisując te słowa przeciętny użytkownik myśli raczej o internetowym tłumaczu. Tłumacz angielsko-polski, tłumacz ang pol - są frazy dość nieoblegane, ale nieco nietrafne. Inne propozycje... nie mają logicznej wartości np. tłumacz angielsko... No właśnie angielsko-jaki? Proszę wybaczyć, nie znam się na praktycznym pozycjonowaniu...
Kolejnym moim pytaniem jest co to znaczy pozycjonować konkretnie na jakieś słowa kluczowe? Czy to znaczy, że w opisach strony w katalogach mam ich używać i nie używać ich synonimów? Skoro katalogujemy strony... to ilość katalogów na dzień wzrasta, więc czy pięć lat od rozpoczęcia katalogowania dodajemy stronę do b. dużej liczby katalogów dziennie?
Z góry dzięki