co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dział poświęcony słowom kluczowym (keywords), na które pozycjonujemy nasze serwisy

---> Dobry pomysł: 1 słowo = 1 podstrona <---

Dobrym pomysłem jest pozycjonowanie jednej podstrony serwisu na jedno słowo kluczowe. Nie da się jednej podstrony wypozycjonować na wiele słów /fraz kluczowych, np. powyżej 5-6.
Pamiętaj, że wyszukiwarki oceniają każdą podstronę serwisu oddzielnie. Dlatego przyłóż się do KAŻDEJ podstrony.

Tutaj czegoś nie rozumiem. Jak my mamy to zrobić. Powtórzyć frazę np: "stosunki francusko-rosyjskie" (którą chcemy wypozycjonować) ze 2 razy w tekście, w Tagach i jakoś w Title. Ale co po za tym możemy zrobić. Ewentualnie w gronie albo na innym forum dać link z odpowiednim anchor tekst. Wydają mi się wszystkie W tej chwili więcej nie przychodzi mi do głowy. Czy to wystarczy?

p.s gratuluje wysokiego page rank równego Onet.pl

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Witaj,

Zbyt ogólne jest Twoje pytanie! W zasadzie odpowiedzią na nie jest cały Darmowy Kurs Pozycjonowania Stron!

Nie ma chyba sensu tutaj przytaczać wszystkiego - sprecyzuj nieco pytanie, ok?

Zdania, które zacytowałeś, mówią tylko, że bardzo dobrym pomysłem jest optymalizowanie a później pozycjonowanie jednej podstrony serwisu na jedno słowo kluczowe / frazę kluczową. I tyle.

Czytałem różne artykuły, wywiady i wypowiedzi ludzi pracujących w Google. Nawet oni to potwierdzają!
Więc generalnie jest to absolutnie słuszny kierunek.

P.S. Nie skumałem Twojego post scriptum. Onet ma Page Rank 7... Może to jakiś mało delikatny sarkazm...? :-)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Ja nie neguje oczywiście samej idei. Jest ona na pewno słuszna. Ale trudno mi jakoś sobie wyobrazić jak można wypozycjonować 1 słowo na stronę. Może po prostu muszę jeszcze trochę w tym posiedzieć i wtedy zrozumiem. W sumie po za umieszczeniem:
-fraz w meta tagach
-słów kluczowych i fraz w tekście samym
-słów i fraz w title oraz w nagłówkach h1...h2
- linków wychodzących i przychodzących do podstrony
to nie widzę jakiś innych sposób. Mam nadzieje, że się to zmieni. Pytanie w sumie jest takie jakie są inne sposoby?
Jeżeli chodzi o p.s. to wydawało mi się, że dodatek pokazywał wartość 7, a teraz pokazuje mi n/a. Ne wiem jak to możliwe.
Mam nadzieje, że moje pytania przydadzą Ci się chociaż przy następnej edycji kursu.

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Generalnie to, co napisałeś.
Dodam na szybko jeszcze:
- odpowiednie nazwy plików, zawierające słowa kluczowe, czyli:
- plik strony oczywiście (np. "pozycjonowanie.html")
- plik CSS
- pliki graficzne
- odpowiednie tytuły (title) i opisy (alt) dla grafiki na stronie.

A jeśli chodzi o Page Rank, to ostatnio było dla strony głównej forum PR=2, ale dziś patrzę i... nie ma, wyparowało. Google robi ostatnio jakieś przetasowania i nie przejmuję się tym zbytnio. Trzeba poczekać spokojnie.

Inna sprawa, że nie mam m.in. przyjaznych linków na tym forum (!). Wiem, wiem. To skandal. Gość pozycjonuje, pisze kurs i pomaga innym, a sam ma nieprzyjazne linki na forum. Zainstalowałem nawet kiedyś dodatek do phpBB3 do dobrych linków, ale... nie mogę znaleźć czasu, żeby go skonfigurować. Oczywiście zrobię to niebawem, a wtedy pozycja i PR tego forum na 100% wzrośnie ;-)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do Słowa kluczowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość