---> Dobry pomysł: 1 słowo = 1 podstrona <---
Dobrym pomysłem jest pozycjonowanie jednej podstrony serwisu na jedno słowo kluczowe. Nie da się jednej podstrony wypozycjonować na wiele słów /fraz kluczowych, np. powyżej 5-6.
Pamiętaj, że wyszukiwarki oceniają każdą podstronę serwisu oddzielnie. Dlatego przyłóż się do KAŻDEJ podstrony.
Tutaj czegoś nie rozumiem. Jak my mamy to zrobić. Powtórzyć frazę np: "stosunki francusko-rosyjskie" (którą chcemy wypozycjonować) ze 2 razy w tekście, w Tagach i jakoś w Title. Ale co po za tym możemy zrobić. Ewentualnie w gronie albo na innym forum dać link z odpowiednim anchor tekst. Wydają mi się wszystkie W tej chwili więcej nie przychodzi mi do głowy. Czy to wystarczy?
p.s gratuluje wysokiego page rank równego Onet.pl
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witaj,
Zbyt ogólne jest Twoje pytanie! W zasadzie odpowiedzią na nie jest cały Darmowy Kurs Pozycjonowania Stron!
Nie ma chyba sensu tutaj przytaczać wszystkiego - sprecyzuj nieco pytanie, ok?
Zdania, które zacytowałeś, mówią tylko, że bardzo dobrym pomysłem jest optymalizowanie a później pozycjonowanie jednej podstrony serwisu na jedno słowo kluczowe / frazę kluczową. I tyle.
Czytałem różne artykuły, wywiady i wypowiedzi ludzi pracujących w Google. Nawet oni to potwierdzają!
Więc generalnie jest to absolutnie słuszny kierunek.
P.S. Nie skumałem Twojego post scriptum. Onet ma Page Rank 7... Może to jakiś mało delikatny sarkazm...?
Zbyt ogólne jest Twoje pytanie! W zasadzie odpowiedzią na nie jest cały Darmowy Kurs Pozycjonowania Stron!
Nie ma chyba sensu tutaj przytaczać wszystkiego - sprecyzuj nieco pytanie, ok?
Zdania, które zacytowałeś, mówią tylko, że bardzo dobrym pomysłem jest optymalizowanie a później pozycjonowanie jednej podstrony serwisu na jedno słowo kluczowe / frazę kluczową. I tyle.
Czytałem różne artykuły, wywiady i wypowiedzi ludzi pracujących w Google. Nawet oni to potwierdzają!
Więc generalnie jest to absolutnie słuszny kierunek.
P.S. Nie skumałem Twojego post scriptum. Onet ma Page Rank 7... Może to jakiś mało delikatny sarkazm...?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Ja nie neguje oczywiście samej idei. Jest ona na pewno słuszna. Ale trudno mi jakoś sobie wyobrazić jak można wypozycjonować 1 słowo na stronę. Może po prostu muszę jeszcze trochę w tym posiedzieć i wtedy zrozumiem. W sumie po za umieszczeniem:
-fraz w meta tagach
-słów kluczowych i fraz w tekście samym
-słów i fraz w title oraz w nagłówkach h1...h2
- linków wychodzących i przychodzących do podstrony
to nie widzę jakiś innych sposób. Mam nadzieje, że się to zmieni. Pytanie w sumie jest takie jakie są inne sposoby?
Jeżeli chodzi o p.s. to wydawało mi się, że dodatek pokazywał wartość 7, a teraz pokazuje mi n/a. Ne wiem jak to możliwe.
Mam nadzieje, że moje pytania przydadzą Ci się chociaż przy następnej edycji kursu.
-fraz w meta tagach
-słów kluczowych i fraz w tekście samym
-słów i fraz w title oraz w nagłówkach h1...h2
- linków wychodzących i przychodzących do podstrony
to nie widzę jakiś innych sposób. Mam nadzieje, że się to zmieni. Pytanie w sumie jest takie jakie są inne sposoby?
Jeżeli chodzi o p.s. to wydawało mi się, że dodatek pokazywał wartość 7, a teraz pokazuje mi n/a. Ne wiem jak to możliwe.
Mam nadzieje, że moje pytania przydadzą Ci się chociaż przy następnej edycji kursu.
- Kamil 'Camillus2' Kuczyński
Generalnie to, co napisałeś.
Dodam na szybko jeszcze:
- odpowiednie nazwy plików, zawierające słowa kluczowe, czyli:
- plik strony oczywiście (np. "pozycjonowanie.html")
- plik CSS
- pliki graficzne
- odpowiednie tytuły (title) i opisy (alt) dla grafiki na stronie.
A jeśli chodzi o Page Rank, to ostatnio było dla strony głównej forum PR=2, ale dziś patrzę i... nie ma, wyparowało. Google robi ostatnio jakieś przetasowania i nie przejmuję się tym zbytnio. Trzeba poczekać spokojnie.
Inna sprawa, że nie mam m.in. przyjaznych linków na tym forum (!). Wiem, wiem. To skandal. Gość pozycjonuje, pisze kurs i pomaga innym, a sam ma nieprzyjazne linki na forum. Zainstalowałem nawet kiedyś dodatek do phpBB3 do dobrych linków, ale... nie mogę znaleźć czasu, żeby go skonfigurować. Oczywiście zrobię to niebawem, a wtedy pozycja i PR tego forum na 100% wzrośnie
Dodam na szybko jeszcze:
- odpowiednie nazwy plików, zawierające słowa kluczowe, czyli:
- plik strony oczywiście (np. "pozycjonowanie.html")
- plik CSS
- pliki graficzne
- odpowiednie tytuły (title) i opisy (alt) dla grafiki na stronie.
A jeśli chodzi o Page Rank, to ostatnio było dla strony głównej forum PR=2, ale dziś patrzę i... nie ma, wyparowało. Google robi ostatnio jakieś przetasowania i nie przejmuję się tym zbytnio. Trzeba poczekać spokojnie.
Inna sprawa, że nie mam m.in. przyjaznych linków na tym forum (!). Wiem, wiem. To skandal. Gość pozycjonuje, pisze kurs i pomaga innym, a sam ma nieprzyjazne linki na forum. Zainstalowałem nawet kiedyś dodatek do phpBB3 do dobrych linków, ale... nie mogę znaleźć czasu, żeby go skonfigurować. Oczywiście zrobię to niebawem, a wtedy pozycja i PR tego forum na 100% wzrośnie
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość