Jest coś takiego na licencji OPEN?
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Znacie może jakiś skrypt do portalu społecznościowego? (taka mini nasz klasa
)
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
A jakich funkcjonalności oczekujesz?
Posiadam niedkonczony skrypt portalu społecznościowego dla webmasterów, aczkolwiek istnieje możliwość wykorzystania go dla innego serwisu spolecznosciowego...
Nie planuję w najblizszym czasie dokonczania go ale póki co posiada funkcjonalnosci takie jak:
- profile użytkowników
- mikroblogi użytkowników
- komentarze do wpisów na blogach
Serwis który miałbyć oparty na tym skrypcie miał skupiać webmasterów, grafików i wszystkich którzy posiadają mniejszą lub większą wiedzę przydatną przy tworzeniu i promowaniu stron internetowych.
Być może niewiele ale wystarczy dopisać jakąś galerię oraz podpiąć forum czy co tam chcesz i można działać.
Wiem że chodzi ci raczej o gotowe rozwiązanie ale napisałem to bo szkoda aby praca jaka już została poświęcona nie zmarnowała się.
Jeżeli będziesz zainteresowany to pisz, postaram się pomóc
Jeżeli natomiast potrzebujesz gotowych rozwiązań:
- PHP Fox
- SocialEngine
Posiadam niedkonczony skrypt portalu społecznościowego dla webmasterów, aczkolwiek istnieje możliwość wykorzystania go dla innego serwisu spolecznosciowego...
Nie planuję w najblizszym czasie dokonczania go ale póki co posiada funkcjonalnosci takie jak:
- profile użytkowników
- mikroblogi użytkowników
- komentarze do wpisów na blogach
Serwis który miałbyć oparty na tym skrypcie miał skupiać webmasterów, grafików i wszystkich którzy posiadają mniejszą lub większą wiedzę przydatną przy tworzeniu i promowaniu stron internetowych.
Być może niewiele ale wystarczy dopisać jakąś galerię oraz podpiąć forum czy co tam chcesz i można działać.
Wiem że chodzi ci raczej o gotowe rozwiązanie ale napisałem to bo szkoda aby praca jaka już została poświęcona nie zmarnowała się.
Jeżeli będziesz zainteresowany to pisz, postaram się pomóc
Jeżeli natomiast potrzebujesz gotowych rozwiązań:
- PHP Fox
- SocialEngine
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Znalazłem coś takiego: http://nowe.socialo.pl/
Korzystałeś kiedyś z tego?
Nie jest darmowy ale ma fajne możliwości i jest tani. Licencja pozwala na modyfikację kodu
No właśnie chodzi mi o przetestowanego gotowca, żebym mógł ewentualnie dopisać parę funkcji stopniowo. Nie bardzo mam czas pisać skrypt od zera albo kończyć i testować zaczęty skrypt.
Nie jest darmowy ale ma fajne możliwości i jest tani. Licencja pozwala na modyfikację kodu
Mateusz A. napisał(a):Być może niewiele ale wystarczy dopisać jakąś galerię oraz podpiąć forum czy co tam chcesz i można działać.
No właśnie chodzi mi o przetestowanego gotowca, żebym mógł ewentualnie dopisać parę funkcji stopniowo. Nie bardzo mam czas pisać skrypt od zera albo kończyć i testować zaczęty skrypt.
-

Nie testowałem, jednak uważam że dużo lepiej byłoby zainwestować w phpfox niż w jakieś wynalazki sprzedawane na allegro...
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 435
- Miejscowość: Poznań
O, chyba to jest to czego szukam
Dzięki.
W wolnej chwili sprawdzę jego możliwości na localhoscie i podejmę decyzję
W wolnej chwili sprawdzę jego możliwości na localhoscie i podejmę decyzję
-

Danielu zainteresuj się też Drupalem. Naprawdę ma ogromne możliwości i jest bardzo elastyczny, bez problemu stworzysz na nim nawet bardzo rozbudowany serwis społecznościowy. Wiem, że bardzo dużo osób uważa, że jest on trudny w obsłudze ale to tylko kwestia wprawy.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. - Napoleon Hill
- Marcin K.
- Miejscowość: Jarocin
Darmowy skrypt społecznościowy, dzięki któremu możesz stworzyć serwis podobny do nasza-klasa.pl, epuls.pl, itp. 
najlepsze cechy skryptu: bardzo rozbudowany panel administracyjny, banalna obsługa skryptu, dodatkowo możliwość pisania blogów przez userów + opcje z epuls'a
Niestety skrypt jest w języku angielskim, a spolszczenia do niego nie ma... - pocieszający jest fakt, że można napisać spolszczenie samodzielnie w panelu administracyjnym w bardzo prosty sposób
Instalowałem to kiedyś nawet fajny skrypt. ale jest roboty z spolszczeniem
najlepsze cechy skryptu: bardzo rozbudowany panel administracyjny, banalna obsługa skryptu, dodatkowo możliwość pisania blogów przez userów + opcje z epuls'a
Niestety skrypt jest w języku angielskim, a spolszczenia do niego nie ma... - pocieszający jest fakt, że można napisać spolszczenie samodzielnie w panelu administracyjnym w bardzo prosty sposób
Instalowałem to kiedyś nawet fajny skrypt. ale jest roboty z spolszczeniem
- xaydestroyer
Daniel 'siewca' Nakoneczka napisał(a):Znalazłem coś takiego: http://nowe.socialo.pl/
Nie jest darmowy ale ma fajne możliwości i jest tani. Licencja pozwala na modyfikację koduMateusz A. napisał(a):Być może niewiele ale wystarczy dopisać jakąś galerię oraz podpiąć forum czy co tam chcesz i można działać.
Można było kupić na allegro i to chyba autor obniżył cenę do niecałego 200 zł magiczne 197 czy coś takiego . Miałem pomysł nawet na pewien serwis społecznościowy ale ogólnie odszedłem od tego pomysłu bo stwierdziłem że nie wypali. Kontakt z osobą która stworzyła ten skrypt był znakomity i służyła pomocą przy dostosowaniu skryptu do swoich potrzeb za free
- autofolie
Mi też chodzi po głowie co najmniej 1 serwis społecznościowy, ale z doświadczenia wiem, że jeśli to miało by być coś poważniejszego i miało by wypalić, to trzeba zlecić napisanie dedykowanego softu 
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-